Βιντεoκάμερα με HDD ή memory stick/flash memory???

ΠΕΤΡΟΣ Κ.

Established Member
4 October 2007
118
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα
Είμαι στα πρόθυρα αγοράς βιντεοκάμερας. Θέλω να ρωτήσω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αποθηκευτικού μέσου, σκληρού δίσκου και κάρτας μνήμης. Τι να προτιμήσω???

Ευχαριστώ!

Συγνώμη αν έχει απαντηθεί σε κάποιο άλλο σημείο το θέμα αυτό, αλλά με την αναζήτηση δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο.

Καλημέρα
Είμαι στα πρόθυρα αγοράς βιντεοκάμερας. Θέλω να ρωτήσω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αποθηκευτικού μέσου, σκληρού δίσκου και κάρτας μνήμης. Τι να προτιμήσω???

Ευχαριστώ!

Συγνώμη αν έχει απαντηθεί σε κάποιο άλλο σημείο το θέμα αυτό, αλλά με την αναζήτηση δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο.

Να προτιμήσεις κάρτα. Ο εσωτερικός δίσκος δεν σου προσφέρει τίποτε παραπάνω, άσε που μπορεί με κάποιο σοβαρό τράνταγμα της μηχανής να σου πάθει και καμιά ζημιά και να μείνεις. Άσε που πρέπει κάθε φορά να συνδέεις τη βιντεοκάμερα για να δείς τι τράβηξες.
Ενή μια flash καρτούλα τη βάζεις τη βγάζεις τη διαβάζει το card reader του PC-ιού σου, τη διαβάζει το PlayStation τη διαβάζουν Blu-Ray players με card reader, γενικά έχει μόνο πλεονεκτήματα.
Η χωρητικότητα πλέον δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο αφού με τις υπάρχουσες κάρτες έχεις πολύ μεγάλη αυτονομία, και πάντα μπορείς να έχεις και καβάτζα μια άλλη.

Μάλλον είμαι μεταξύ των Sony HDR-CX105 και Canon legria HF200.
Ενώ λογικά εχουν πάνω-κάτω τις ίδιες δυνατότητας, έχουν διαφορά τιμής περί τα 100 ευρώ. Θέλω την γνώμη σας, άσχετα με την διαφορά τιμής.
Ευχαριστώ.

Τελικά πήρα την canon HF200. Ομως αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το πρόγραμμα που έχει για την μεταφορά των αρχείων σε dvd. Αργεί υπερβολικά και στο τέλος κολλάει(το pc είναι τα 2.4GHz με 2 GB μνήμη). Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα πιο αξιόπιστο για αυτήν την δουλειά????
Επειδή πρώτη φορά ασχολούμαι με αρχεία *.nts. Οταν γίνεται μεταφορά με το εν λόγω πρόγραμμα της καμερας (ή αντίστοιχο) σε dvd (όχi BR), γίνεται μετατροπή των αρχείων σε άλλου τύπου, ώστε να διαβάζονται από ένα dvd player (που μπορεί να διαβάσει mpeg4)??????

Τα φώτα σας παρακαλώ!