Βιντεοκάμερα με σκληρό

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
30,249
Land of Dystopia
Καλημέρα,
έχω ένα συνάδελφο που θέλει να αγοράσει Βιντεοκάμερα με σκληρό, λόγω της πολύ καλής παραμετροποίησης υλικού, πι-σι, dvd δισκάκι.
Εχει καταλήξει σε μοντέλα της JVC και ένα της Sony.
JVC GZMG 130
JVC GZMG 135
JVC GZMG 175
JVC GZMG 275
SONY DCR SR 52E.
Εκτιμώ ότι όποιος γνωρίζει περι του σπόρ ας μας διαφωτίσει:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Βιντεοκάμερα με σκληρό

Αν θές να τον βοηθήσεις πές του να μην πάρει βιντεοκάμερα με σκληρό.;)

Μπάμπη,
τι προτείνεις εσύ? εάν όχι με σκληρό?, πάντως εγώ 2 χρόνια με Βιντεοκάμερα με σκληρό, δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα, η mini-DV, θέλουν περισσότερη ώρα στην παραμετροποίηση του τελικού θέματος και αυτές με τα dvd κατά την προσωπική μου εντύπωση είναι περιορισμένων δυνατοτήτων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βιντεοκάμερα με σκληρό

Μπάμπη,
τι προτείνεις εσύ? εάν όχι με σκληρό?, πάντως εγώ 2 χρόνια με Βιντεοκάμερα με σκληρό, δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα, η mini-DV, θέλουν περισσότερη ώρα στην παραμετροποίηση του τελικού θέματος και αυτές με τα dvd κατά την προσωπική μου εντύπωση είναι περιορισμένων δυνατοτήτων.

Σίμο ανάλογα το ποσό που διαθέτει. Εγώ κορυφαία θεωρώ την CANON NV-20.
Βέβαια μιλάω για HDV βιντεοκάμερα κι εσύ μάλλον μιλάς για απλή.

Όταν λές παραμετροποίηση τί ακριβώς εννοείς; Πάλι capture στο PC δεν θα κάνεις;
Τι συμπίεση κάνει στο σκληρό; Μην ξεχνάς οτι μιά ώρα υλικό 1080i σε MiniDV είναι 55 Gb. Σε 55 Gb σκληρό πόσες ώρες χωράει; Στα σκοτεινά πώς "γράφει"; Από τεχνουργήματα πώς πάει;

Για ποιό λόγο το λες αυτό;

Όπως είπα και παραπάνω αυτά που λέω στο Σίμο ισχύουν για HDV βιντεοκάμερες.
Οι MiniDV εξακολουθούν να έχουν την καλύτερη ποιότητα εικόνας με διαφορά. Ειδικά αν θές να επεξεργαστείς το υλικό σου.
Οι βιντεοκάμερες που γράφουν σε σκληρό δίσκο κάνουν μεγάλη συμπίεση κι αυτό σημαίνει κακή ποιότητα στα δύσκολα όπως πχ χαμηλός φωτισμός και πολλά τεχνουργήματα.
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στο μεταξύ αλλά μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσες να κάνεις copy-paste ένα αρχείο από το σκληρό της βιντεοκάμερας στο PC σου και να το επεξεργαστεία αλλά πρώτα έπρεπε να το κάνεις capture σε real-time όπως δξλαδή και μιά MiniDV κασέτα.
Επίσης υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να "χτυπήσει" ο δίσκος από κάποια απρόσεκτη κίνηση ή πέσιμο και να μείνεις με την βιντεοκάμερα στα χέρια.
Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο αλλά ]φαντάσου να σου συμβεί αυτό σε κάποιο ταξίδι.

Σωστά όλα αυτά που λες εκτός από το capture στην Sony τουλάχιστον που έχει ένας φίλος μου. Δεν θυμάμαι μοντέλο. Εκεί απλώς την συνδέεις στο PC, βλέπει τον σκληρό δίσκο σαν εξωτερικό USB drive και κάνεις copy-paste κατευθείαν στο PC ότι έχεις τραβήξει χωρίς να χρειάζεται να το παίξει και να κάνεις capture. Το capture είναι το πιο "σπαστικό" στις miniDV

Σωστά όλα αυτά που λες εκτός από το capture στην Sony τουλάχιστον που έχει ένας φίλος μου. Δεν θυμάμαι μοντέλο. Εκεί απλώς την συνδέεις στο PC, βλέπει τον σκληρό δίσκο σαν εξωτερικό USB drive και κάνεις copy-paste κατευθείαν στο PC ότι έχεις τραβήξει χωρίς να χρειάζεται να το παίξει και να κάνεις capture. Το capture είναι το πιο "σπαστικό" στις miniDV

Mιλάς για απλή βιντεοκάμερα η HDV;
Ίσως αυτή τη στιγμή που μιλάμε να μπορούν και οι HDV με ένα απλό copy-paste να περάσουν το αρχείο στο PC σου αλλά μέχρι πρίν το καλοκαίρι που εγώ έψαχνα για βιντεοκάμερα δεν το έκαναν. 'Επρεπε να κάνεις κανονικά capture. Καί μάλιστα δεν υπήρχαν και προγράμματα ή plug-ins για να το κάνεις εκτός από SONY και Canopus νομίζω.
Τώρα ίσως τα πράγματα έχουν αλλάξει, δεν ξέρω.
Ακόμα κι έτσι όμως να είναι τα πράγματα εγώ προσωπικά προτιμώ να ταλαιπωρηθώ λίγο περιμένοντας να γίνει το capture μπροστά στα πλεονεκτήματα που μου παρέχει η MiniDV.

Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα.
Χρησιμοποιώ την JVC Everio MC 500 E, από το Απρίλιο του 2006, μόλις την συνδέσω στο πι-σι η θύρα usb, αναγνωρίζει αυτόματα την ύπαρξη του υλικού μου, χωρίς απολύτως καμμία άλλη ενέργεια.

Δεν με ενδιαφέρει το υλικό εάν είναι HD, αν και γνωρίζω ότι έχουν κυκλοφορήσει και μοντέλλα που υποστηρίζουν αναλύσεις HD.

Η ποιότητα είναι από εξαιρετική έως άριστη τουλάχιστον για μένα που δεν "ψάχνομαι " για ατέλειες, στο σημείο που συμφωνώ με τον Μπάμπη είναι σε εσωτερικούς χώρους και μόνο όταν δεν υπάρχει επάρκεια φωτισμού.

Το υλικό είναι σε μορφή mov. και πολύ εύκολα "καίγεται " σε dvd με το πρόγραμμα επεξεργασίας του power director, που υπάρχει στο συνοδευτικό λογισμικό της κάμερας.

Επειδή ο σκοπός του νήματος δεν είναι πιο φορμά είναι καλύτερο ή χειρότερο, αλλά ποιές από τις αναφερθείσες βιντεοκάμερες με σκληρό θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ιο φίλος, δεν έχω ακόμη πάρει κάποια ουσιαστική απάντηση.

Δεν προσπαθώ σε καμμία περίπτωση να προασπίσω κανένα φορμά, ούτε τον έβαλα στην λογική του σκληρού δίσκου, ωστόσο και αυτός συμφωνεί με το σκληρό και είπα αφού είμαστε ένας χώρος με εμπειρεία να την μοιρασθώ μαζί σας, με σκοπό την βοήθεια προς τον γνωστό μου.-bye-

Mιλάς για απλή βιντεοκάμερα η HDV;
Ίσως αυτή τη στιγμή που μιλάμε να μπορούν και οι HDV με ένα απλό copy-paste να περάσουν το αρχείο στο PC σου αλλά μέχρι πρίν το καλοκαίρι που εγώ έψαχνα για βιντεοκάμερα δεν το έκαναν. 'Επρεπε να κάνεις κανονικά capture. Καί μάλιστα δεν υπήρχαν και προγράμματα ή plug-ins για να το κάνεις εκτός από SONY και Canopus νομίζω.
Τώρα ίσως τα πράγματα έχουν αλλάξει, δεν ξέρω.
Ακόμα κι έτσι όμως να είναι τα πράγματα εγώ προσωπικά προτιμώ να ταλαιπωρηθώ λίγο περιμένοντας να γίνει το capture μπροστά στα πλεονεκτήματα που μου παρέχει η MiniDV.

Μπάμπη,
νομίζω και με το Roxio αλλά και το Ulead μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα όλα αυτά.
Μην μιλήσω για το adobe premiere το οποίο κάνει τα πάντα.:ernaehrung004:

Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα.
Χρησιμοποιώ την JVC Everio MC 500 E, από το Απρίλιο του 2006, μόλις την συνδέσω στο πι-σι η θύρα usb, αναγνωρίζει αυτόματα την ύπαρξη του υλικού μου, χωρίς απολύτως καμμία άλλη ενέργεια.

Δεν με ενδιαφέρει το υλικό εάν είναι HD, αν και γνωρίζω ότι έχουν κυκλοφορήσει και μοντέλλα που υποστηρίζουν αναλύσεις HD.

Η ποιότητα είναι από εξαιρετική έως άριστη τουλάχιστον για μένα που δεν "ψάχνομαι " για ατέλειες, στο σημείο που συμφωνώ με τον Μπάμπη είναι σε εσωτερικούς χώρους και μόνο όταν δεν υπάρχει επάρκεια φωτισμού.

Το υλικό είναι σε μορφή mov. και πολύ εύκολα "καίγεται " σε dvd με το πρόγραμμα επεξεργασίας του power director, που υπάρχει στο συνοδευτικό λογισμικό της κάμερας.

Επειδή ο σκοπός του νήματος δεν είναι πιο φορμά είναι καλύτερο ή χειρότερο, αλλά ποιές από τις αναφερθείσες βιντεοκάμερες με σκληρό θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ιο φίλος, δεν έχω ακόμη πάρει κάποια ουσιαστική απάντηση.

Δεν προσπαθώ σε καμμία περίπτωση να προασπίσω κανένα φορμά, ούτε τον έβαλα στην λογική του σκληρού δίσκου, ωστόσο και αυτός συμφωνεί με το σκληρό και είπα αφού είμαστε ένας χώρος με εμπειρεία να την μοιρασθώ μαζί σας, με σκοπό την βοήθεια προς τον γνωστό μου.-bye-

Οκ τότε...
Σίμο θεώρησε τις απαντήσεις μου σαν εκτός θέματος.. (σχεδόν δηλαδή..
icon12.gif
)
Εγώ μιλούσα για HDV.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βιντεοκάμερα με σκληρό

Οκ τότε...
Σίμο θεώρησε τις απαντήσεις μου σαν εκτός θέματος.. (σχεδόν δηλαδή..
icon12.gif
)
Εγώ μιλούσα για HDV.

Εκεί πάιζει μόνη της η Sony εάν δεν κάνω λάθος.-bye-

Εσύ καλά θα κάνεις να μαζεύεις κανένα φράγκο για Βιντεοκάμερα με σκληρό:flipout:

Ειχα μια καλη προταση καποτε αλλα....