Βιντεοκάμερα μέχρι 8000

rofoudara

New member
18 March 2010
3
Παιδιά τα φώτα σας παρακαλώ. Ενδιαφέρομαι για αγορά βιντεοκάμερας, φώτα για κάλυψη γάμων, βαφτίσια κ.λ.π. Το ποσό που διαθέτω είναι 8000 ευρώ περίπου και προσανατολίζομαι για Sony HXR-NX5 ή HVR-Z5 με την πλάτη τους για αποθηκευτικό μέσο και 3 Χ 800 Watt φώτα συνεχούς. Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας και προτάσεις για τον εξοπλισμό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω τις απαντήσεις σας.

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα σε καλύψουν τα 3 φώτα. Εξαρτάται και από την εκκλησία κάθε φορά, αλλά νομίζω ότι 3 είναι λίγα. Βάλε επίσης στο νού σου και ένα spotlight για πάνω στην κάμερα (για να πάρεις την νύφη όταν βγαίνει απο το αμάξι, ή όταν το ζευγάρι ξαναμπαίνει σε αυτό όπου δεν θα έχεις άλλο φως). Για κάμερα υπάρχουν πολλές λύσεις. Μια από αυτές είναι και η HDV Sony που έχει πάρει ο Billy the kid και παρουσιάζει σε άλλο thread. Πρόκειται για την SONY HVR-HD1000. Είναι λίγο μεγάλη σε όγκο, αλλά είναι κάμερα ώμου που σημαίνει πιο ξεκούραστες λήψεις. Δες εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1097038&postcount=5

Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Είχα στο νου μου το spot στην κάμερα αλλά δεν το ανέφερα. Όσο για περισσότερα φώτα έχουμε προβλήματα με τις εκκλησίες αφού πολλές αφήνουν μόνο 2 !!!
(Έχω στα υπόψιν να συνοδεύσω την κάμερα με ένα σύστημα στήριξης μέσης (700 ευρώ)για πιό άνετες λήψεις και καλύτερα αποτελέσματα).

Από όσο ξέρω, δίνεις 5 ευρώ στην εκκλησία και βάζεις όσα φώτα θες. Θα πήγαινα σε λύσεις με λιγότερα watt (600) και πιο πολλά φώτα.

Επισης υπαρχουν και αρκετα δυνατες λυσεις με Led παντα.

Αυτο που λεει ο Φωτης ομως ειναι αληθεια.

Φώτη με τα φώτα (ωραίο λογοπαίγνιο) έχουμε πρόβλημα εδώ στην περιοχή μας (Μαγνησία). Ακόμη και με φίλους φωτογράφους που έχουμε κάνει κάποιες δουλειές μαζί και είναι χρόνια στην αγορά δεν αφήνουν πάνω από 2 φώτα οι περισσότερες εκκλησίες, δημιουργόντας προβλήματα στις λήψεις (απουσία κόντρας).
Στα φώτα μάλλον θα προχωρήσουμε με τη λύση 3Χ1000W - 3200Κ και spotlight πάνω στην κάμερα για τα εσωτερικά πλάνα που είναι μακριά από τα υπόλοιπα φώτα και τα εξωτερικά όταν το φυσικό φως απουσιάζει ή λιγοστεύει.

Υπάρχει κάποια άλλη κάμερα που προτείνει κάποιο μέλος του φόρουμ?
Κάποια αδύνατα σημεία στα παραπάνω μοντέλα που θα έπρεπε να λάβω υπ'όψιν?

Ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε παρατήρηση και πρόταση.
Ευχαριστώ.

Αν κοιταξει κανεις σε forum στο εξωτερικο θα δει οτι η Sony NX5 εχει βγαλει διαφοιρα προβληματα. Βρηκα αυτο ππου αναφερει οτι ολοι ειχαν προβλημα με την συνεργασια με το εξωτερικο Flaash card recorder FMU

http://www.dvxuser.com/V6/showthread.php?p=1896314
Μαλλον βιαστηκαν να την βγαλουν στην αγορα

Παιδιά τα φώτα σας παρακαλώ. Ενδιαφέρομαι για αγορά βιντεοκάμερας, φώτα για κάλυψη γάμων, βαφτίσια κ.λ.π. Το ποσό που διαθέτω είναι 8000 ευρώ περίπου και προσανατολίζομαι για Sony HXR-NX5 ή HVR-Z5 με την πλάτη τους για αποθηκευτικό μέσο και 3 Χ 800 Watt φώτα συνεχούς. Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας και προτάσεις για τον εξοπλισμό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω τις απαντήσεις σας.

Δες εδω , εχει τιμες σε ολα τα επαγγελματικα (καμερες, φωτα, τριποδα, τσαντες,στηριξη κλπ)