Βιντεοσκόπηση βαφτίσιων με dSLR...

pap-x

Senior Member
17 September 2007
540
Θεσσαλονίκη
Λοιπόν παιδιά χρείαζομαι τα φώτα σας...:worshippy:
Μην σχολιάσετε την επιλογή μου, αλλά θέλω να βιντεοσκοπήσω με την 550D βαφτίσια. Το ερώτημά μου είναι:
Έχω 2 φακούς. Τον 18-55 (κιτ) και τον 50mm 1.8. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσω τον πρώτο θα έχω την δυνατότητα zoom αλλά και λήψη σε wide..Αν χρησιμοποιήσω τον 50, θα έχω μικρότερο βάθος πεδίου, χαμηλότερα ISO (καλύτερη ποιότητα) και καλύτερη ευκρίνεια (η έλλειψη IS δεν πειράζει, θα έχω μονόποδο). Άρα έχουμε:
18-55:
+ zoom
+ wide
50:
+ low ISO
+ shalow DOF
+ ευκρίνεια

(Τα πλεονεκτήματα του ενός είναι τα μειονεκτήματα του άλλου)

Ποιόν θα επιλέγατε για την βιντεοσκόπηση στη θέση μου? :ears:

Λοιπόν παιδιά χρείαζομαι τα φώτα σας...:worshippy:
Μην σχολιάσετε την επιλογή μου, αλλά θέλω να βιντεοσκοπήσω με την 550D βαφτίσια. Το ερώτημά μου είναι:
Έχω 2 φακούς. Τον 18-55 (κιτ) και τον 50mm 1.8. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσω τον πρώτο θα έχω την δυνατότητα zoom αλλά και λήψη σε wide..Αν χρησιμοποιήσω τον 50, θα έχω μικρότερο βάθος πεδίου, χαμηλότερα ISO (καλύτερη ποιότητα) και καλύτερη ευκρίνεια (η έλλειψη IS δεν πειράζει, θα έχω μονόποδο). Άρα έχουμε:
18-55:
+ zoom
+ wide
50:
+ low ISO
+ shalow DOF
+ ευκρίνεια

(Τα πλεονεκτήματα του ενός είναι τα μειονεκτήματα του άλλου)

Ποιόν θα επιλέγατε για την βιντεοσκόπηση στη θέση μου? :ears:

Φυσικά και θα χρησιμοποιήσεις τον 18-55 κι ο μόνος λόγος γι ανα το κάνεις είναι ότι ο 50άρης είναι στην πραγματικότητα 85άρης πάνω στη μηχανή, άρα θα είναι χρήσιμος μόνο για λήψεις προσώπων κι όχι μιας σκηνής.

Πριν ξεκινήσεις δες κατά πόσο η μηχανή κάνει AF κατά τη διάρκεια της λήψης, διότι αλλιώς θα καταλήξεις με ένα ελαφρώς θολό βίντεο.

Και φυσικά για να βγάλεις μια βάφτιση (άρα τουλάχιστον 45 λεπτά μυστήριο) με τη φωτογραφική μηχανή χρειάζεσαι απαραίτητα ένα στήριγμα ώμου, πλάτης, κλπ. ή μονόποδο. Είναι αδιανόητο να τραβήξεις το μυστήριο στο χέρι... αδιανόητο...

Δυστυχως δεν ειναι τοσο ευκολο να τραβηξεις ενα τετοιο γεγονος μονος σου.
Συνηθως σ αυτες τις περιπτωσεις χρειαζονται 2 ατομα, το ενα με κλασσικη καμερα και το αλλο με dslr.
Με την κανονικη βιντεοκαμερα τραβας τα γενικα και με την αλλη τα κοντινα.

Αν εισαι μονος σου, τα πραγματα ειναι δυσκολα (για να μη πω αδυνατα)!!!

Ο 50αρης ειναι καλος , μονο για μεσαια-κοντινα , αρα ιδανικα θα χρειαζοσουνα κι εναν 24-30mm f1,4-1.8 , αλλα θα πρεπει να εναλλασεις φακους συνεχεια ή να εχεις 2 σωματα .

Zoom φακος για τετοιες περιστασεις ειναι μονο ενας 18-50 φ2,8 σταθερο (px tamron vc 17-50).
Οι dslr δεν εχουν auto focus , αρα θα χρειαστεις και καποιο viewfinder για να σε βοηθησει οπως αυτο ... http://www.lcdvf.com/
αλλιως θα καταληξεις με ενα σωρο πλανα θολα.

O 18-55 που εχεις ειναι ακαταλληλος για εσωτερικα πλανα, ειναι πολυ σκοτεινος , και αν ανεβασεις πολυ τα iso, θα εχεις πολυ κοκκο.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Απ'οτι φαίνεται μάλλον πρέπει να χρησιμοποιήσω τον 18-55, εκτός και αν καταφέρω να νοικιάσω κανέναν...
Ερασιτεχνική πρόχειρη δουλειά θα είναι ούτως ή άλλως, θα κάνω ότι μπορώ...Πολύ καλό αυτό το viewfinder, αλλά μου φαίνεται ότι θα το χρειαστώ μόνο για την βάφτιση, γιατί δεν χρησιμοποιώ την κάμερα για βίντεο τόσο πολύ...