ΒΙΝΥΕΟΚΑΜΕΡΑ ΜΙΝΙDV Η DVD

billaros1982

New member
29 June 2008
12
ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ) ΑΛΛΑ ΛΟΓΟ ΛΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΦΤΗΝΟ ΜΕΧΡΙ 250 ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΝΙDV Η DVD KAI ΓΙΑΤΙ?????

μίνι dv γιατί έχεις έχεις το υλικό σε πιο καθαρή ποιότητα ,, το format dv είναι πολύ καλύτερο τεχνικά απο το mpeg 2 και σου επιτρέπει περαιτέρω επεξεργασία χωρίς ιδιαίτερες απώλειες .. το mpeg 2 που είναι το κατουσειαν το dvd είναι ήδη " σκοτωμένο " εάν όμως δεν σε ενδιαφερει η μετε πειτα επεξεργασία και κοιτάς μονο την ευκολία της αναπαραγωγής πάρε το dvd

ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ) ΑΛΛΑ ΛΟΓΟ ΛΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΦΤΗΝΟ ΜΕΧΡΙ 250 ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΝΙDV Η DVD KAI ΓΙΑΤΙ?????

κατ´αρχην καλώς ήλθες. Θα ήθελα όμως να σου υπενθυμίσω πώς όταν μπαίνει κάποιος για πρώτη φορά σε ένα φόρουμ οφείλει να είναι ευγενικός με τα μέλη του. Ούτε εγώ είμαι μάγκας και από όσο γνωρίζω κανένας άλλος από όσους συχνάζουν στις κατηγορίες του φόρουμ συστήνεται ως μάγκας. Άρα λίγη προσοχή στις εκφράσεις σου στο μέλλον.

Επίσης μη γράφεις με κεφαλαία. Είναι σα να φωνάζεις. Μόνο μικρά.

συγνομη προς ολλους δεν το εκανα απο αγενεια αλλα απο ικειοτητα.
δεν ημουν μελος αλλα διαβαζα αρκετο κερο το φορουμ.

Βασιλη ευχαριστω.. μηπως ξερεις μερικες πληροφοριες ακομα οπος την αναλυση
(ποσο επι ποσο) και για τις δυο περιπτοσεις. γιατι οι πληροφοριεσ των πολητων περιοριζοντε στο ζουμ και στη θυκη δωρο.

Η θεωρητική προσέγγιση του φόρμά DV είναι 720x576 ανάλυση με 4:2:0 βάθος χρώματος (PAL) με DCT intraframe compression σε σταθερό bitrate of 25 megabits το δευτερόλεπτο (25.146 Mbit/s) με ήχο 2 ch 48 kHz, 16 bits είτε 4 ch 32 kHz, 12 bits

Το δε DVD υποστηρίζει 720 × 576, 704 × 576, 352 × 576, 352 × 288 pixel (PAL)
με κυμαινόμενο Audio+video bitrate σε μορφή συμπίεσης MPEG-2
* Video peak 9.8 Mbit/s
* Total peak 10.08 Mbit/s
* Minimum 300 kbit/s

σε ευχαριστω για μια ακομα φορα.
και θα ηθελα μια τελευτεα ερωτηση...
τα dvd των 8cm και με mpeg-2 μορφη που χρησιμοποιουν οι dvd βιντεοκαμερες
ειναι συμβατο με τα κοινα dvd players?
Δηλαδη το βγαζω απο την βιντεοκαμερα το βαζω dvd player στο σπιτι και παιζει??
και μια ακομη πιο τελευτεα
τα βιντεο που τραβας σε μια dvd καμερα αποθηκευοντε σαν ενα μονοκοματο βιντεο (οπος μια ταινια) η ξεχοριστα το καθενα (οπος στο κινητο)?

Re: Απάντηση: ΒΙΝΥΕΟΚΑΜΕΡΑ ΜΙΝΙDV Η DVD

σε ευχαριστω για μια ακομα φορα.
και θα ηθελα μια τελευτεα ερωτηση...
τα dvd των 8cm και με mpeg-2 μορφη που χρησιμοποιουν οι dvd βιντεοκαμερες
ειναι συμβατο με τα κοινα dvd players?
Δηλαδη το βγαζω απο την βιντεοκαμερα το βαζω dvd player στο σπιτι και παιζει??
και μια ακομη πιο τελευτεα
τα βιντεο που τραβας σε μια dvd καμερα αποθηκευοντε σαν ενα μονοκοματο βιντεο (οπος μια ταινια) η ξεχοριστα το καθενα (οπος στο κινητο)?

Ναι, είναι απολύτως συμβατά. Παίζουν σε όλα τα Players αφού κάνεις finalization στην κάμερα. Φυσικά κοιτάζεις να πάρεις καλά δισκάκια, διότι αλλιώς η κάμερα κολλά.

Εγώ από τη δική μου κάμερα (SONY) βλέπω ένα αρχείο με πολλά partitions.

καλησπερα. ευχαριστω και για αυτη την πληροφορια. τους πολητες δεν τους εμπιστευομαι οτι και να τους πεις απαντανε με ΝΑΙ.
κατι τελευτεο για να παρω την αποφαση μου.
ανεξαρτητα απο τη μορφη τη κωδικοπιηση και τα υπολιπα τεχνικα
στην οθονη της tv βλεπεις διαφορα αναμεσα στα δυο μεσα?
(το dvd οπος ειναι και το minidv αντιγραφη σε ενα απλο dvd χωρις να αλλαξω μορφη και χωρις σιμπιεση)
ευχαρηστω εκ των προτερων..

το dv παίζει θεωρητικά καλύτερα .. αλά σε consumer εφαρμογές σαν και αυτή που προ-ανέφερες η διαφορά είναι αμελητέα ( μιλάμε πάντα για αναλογικές εξόδους επίπεδου composite video σε μια απλή τηλεόραση )