ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ PHILIPS LC 6131

ΣΙΜΟΣ

New member
29 February 2008
2
Γειά χαρά σε όλους !

Έχω έναν βιντεοπροβολέα PHILIPS MONROE LC 6131, τον οποίο αγόρασα το 2002. Εδώ και 1-2 χρόνια η εικόνα του άρχισε να εμφανίζει κάποιο πρόβλημα, το οποίο σιγά-σιγά επιδεινώθηκε και μάλλον εξακολουθεί να επιδεινώνεται συνεχώς.
Το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως στα σκοτεινά πλάνα: Μακροσκοπικά η οθόνη εμφανίζει μία τεράστια πράσινη κυκλική λάμψη στο κέντρο της οθόνης. Από κοντά η λάμψη αυτή εμφανίζει μεγαλύτερη ένταση σε μία κατακόρυφη ζώνη, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται λεπτές οριζόντιες γραμμές σε όλη την έκτασή της. Στα φωτεινά πλάνα δεν υπάρχει πρόβλημα. Στα σκοτεινά όμως, έχει φτάσει να μην διακρίνεται τίποτα.
Με ρύθμιση χρωμάτων, αντίθεσης και φωτεινότητας το πρόβλημα δεν φαίνεται να λύνεται.
Απευθύνθηκα στην PHILIPS Ελλάδας για βοήθεια. Μου είπαν πως το service των βιντεοπροβολέων PHILIPS βρίσκεται στην … Αυστρία
icon4.gif
και το κάνει η εταιρεία JONOWA Elektronikservice & Vertriebsges.m.b.H. Μόνο για να δουν τον βιντεοπροβολέα πρέπει να πληρώσω το πήγαινε-έλα του, συν κάποιο ποσό για το … κοίταγμα που θα του κάνουν. Αφού τον δουν, θα με ειδοποιήσουν για το προβλεπόμενο κόστος επισκευής.
icon8.gif

Υπάρχει κανένας στην Αττική που να επισκευάζει αξιόπιστα βιντεοπροβολείς, ή τουλάχιστον να μπορεί να μου πει τι πρόβλημα υπάρχει;
icon5.gif

Kαλώς όρισες Σίμο, έχουμε το ίδιο όνομα.
Δυστυχώς οι γνώσεις μου για τέτοια θέματα είναι κάπως περιορισμένες, ωστόσο θα ήθελα να σε ρωτήσω ορισμένα βασικά πράγματα
Ο προβολέας ήταν αγορασμένος στην Ελλάδα;
Εχεις αλλάξει ποτέ λάμπα;
Υπάρχουν φίλοι που έχουν γράψει πολλές ώρες με τα προβόλια τους, οπότε σίγουρα θα μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο.-bye-

Καταρχήν,καλώς όρισες Σίμο.
Τώρα τι να σου πρωτογράψω...
Αν υποθέσουμε ότι θες λάμπα,που σίγουρα θα θες μετά από 6 χρόνια,σε Ελληνικό site δεν βρήκα τιμή,βρήκα όμως στο παρακάτω,που την έχουν 357 Αγγλικές Λίρες,535 ευρώ δηλαδή.
http://www.avrabbit.com/bulbs/philips-projector-bulbs.asp
Δε θα θέλει και κανένα καθαρισματάκι;
Θα το θέλει.
Βάλε άλλα 50-100 ευρώ.
Θα σταματήσω εδώ.
Επειδή σίγουρα θα έχεις χρυσοπληρώσει τον προβολέα το 2002,μη λυπάσαι να τον παροπλίσεις(δεν σου γράφω να τον πετάξεις γιατί είναι λίγο βαρύ).

Να είσαι σίγουρος ότι δίνοντας σήμερα 500 ευρώ,θα πάρεις έναν καινούριο προβολέα που θα παίζει ασύγκριτα καλύτερα από τον MONROE.

Πάντα φιλικά,

Σωκράτης.

Last edited:
Γειά χαρά σε όλους !

Έχω έναν βιντεοπροβολέα PHILIPS MONROE LC 6131, τον οποίο αγόρασα το 2002. Εδώ και 1-2 χρόνια η εικόνα του άρχισε να εμφανίζει κάποιο πρόβλημα, το οποίο σιγά-σιγά επιδεινώθηκε και μάλλον εξακολουθεί να επιδεινώνεται συνεχώς.

Απευθύνθηκα στην PHILIPS Ελλάδας για βοήθεια. Μου είπαν πως το service των βιντεοπροβολέων PHILIPS βρίσκεται στην … Αυστρία
icon4.gif
και το κάνει η εταιρεία JONOWA Elektronikservice & Vertriebsges.m.b.H. Μόνο για να δουν τον βιντεοπροβολέα πρέπει να πληρώσω το πήγαινε-έλα του, συν κάποιο ποσό για το … κοίταγμα που θα του κάνουν. Αφού τον δουν, θα με ειδοποιήσουν για το προβλεπόμενο κόστος επισκευής.[

Aυτό είναι το κακό με τους βρωμοσιχαμένους κινέζους. Εισήγαγαν στην φτήνια στην ζωή μας και έτσι αναγκάστηκαν και οι "σοβαρές" εταιρίες να καταργήσουν τα service τους ή να τα δώσουν έξω σε άλλους άσχετους.
Στην εποχή της φτήνιας και της ξευτίλας μόλις χαλάσει κάτι το πετάμε και πάιρνουμε άλλο. Δεν τους συμφέρει να διατηρούν service γιατί δεν πουλάνε πλέον σοβαρά προϊόντα που να αξίζει να τα επισκευάσεις. Θυμάστε το τεράστιο service που είχε η Philips στον Ταύρο; Επισκεύαζε από τηλεοράσεις και στερεοφωνικά μέχρι ηλεκτρικές σκούπες, σίδερα, ξυριστικές μηχανές κλπ.
Σήμερα τίποτα. Σού λένε (με τον τρόπο τους) πέτα το να πάρεις άλλο.

Aυτό είναι το κακό με τους βρωμοσιχαμένους κινέζους. Εισήγαγαν στην φτήνια στην ζωή μας και έτσι αναγκάστηκαν και οι "σοβαρές" εταιρίες να καταργήσουν τα service τους ή να τα δώσουν έξω σε άλλους άσχετους.
Στην εποχή της φτήνιας και της ξευτίλας μόλις χαλάσει κάτι το πετάμε και πάιρνουμε άλλο. Δεν τους συμφέρει να διατηρούν service γιατί δεν πουλάνε πλέον σοβαρά προϊόντα που να αξίζει να τα επισκευάσεις. Θυμάστε το τεράστιο service που είχε η Philips στον Ταύρο; Επισκεύαζε από τηλεοράσεις και στερεοφωνικά μέχρι ηλεκτρικές σκούπες, σίδερα, ξυριστικές μηχανές κλπ.
Σήμερα τίποτα. Σού λένε (με τον τρόπο τους) πέτα το να πάρεις άλλο.

Έτσι είναι.
Θυμάμαι κι εγώ το service αυτής της "σοβαρής" εταιρείας,να σφύζει καθημερινά από κόσμο που της πήγαινε τα "ποιοτικά" και πανάκριβα αγορασμένα προιόντα της κάθε 3 και λίγο για επισκευή.
Μέσα σ´ένα χρόνο,είχα πάει 3 φορές το πρώτο της dvd recorder το οποίο είχα πληρώσει 1000 ευρώ.

Βρε ούστ στους "ποιοτικούς" και τα service τους.
Μας ενοχλεί να έχουμε με 29 ευρώ το Bluesky...

Και εγώ την πρώτη έγχρωμη τηλεόραση που είχα Philips 29" αγορασμένη το 1978 την πήγαινα χρονιά παρά χρονιά για service γιατί χαλούσε συνέχεια. Τότε δεν ήταν στον Ταύρο, ήταν στην Καλλιρόης.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι όπως και με τις άλλες εταιρείες, έτσι και με τη Philips το θέμα είναι σε τι κομμάτι θα πέσεις, γι' αυτό και δεν είναι σωστό να τα ισοπεδώνουμε όλα. Εγώ π.χ. είμαι από τους τυχερούς. Εδώ και 11 χρόνια έχω μια 25άρα CRT της Philips (στην κρεβατοκάμαρα τώρα), η οποία δεν έπαθε το παραμικρό και από εικόνα εξακολουθεί να είναι κορυφαία. Από το 2002 έχω το DVD 963SA της ίδιας εταιρείας, το οποίο μέχρι σήμερα δεν αντιμετώπισε καμία βλάβη, είναι άψογο στον ήχο, αλλά και στην εικόνα με σύνδεση component. Τώρα αν στατιστικά η Philips έχει περισσότερες βλάβες από άλλες εταιρείες, δεν το ξέρω.
Για να έλθω όμως και στο θέμα που άνοιξε ο νέος φίλος μας, θα συμφωνήσω κι εγώ με τους προλαλήσαντες ότι δεν αξίζει τον κόπο να τον επισκευάσει. Με λίγα χρήματα μπορεί να πάρει προβολικό που θα παίζει προφανώς πολύ καλύτερα από τον Monroe.

Σίμο, είχα παρόμοιο μοντέλο Philips με ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. Οντως ισχύει ότι πρέπει να πάει Αυστρία και είχα κάνει ενέργειες αλλά όταν είδα ότι έπρεπε να προπληρώσω ένα ποσό που ήταν υποχρεωτικό μόνο και μόνο για να τον δούνε και τα μεταφορικά υποχρεωτικά με DHL αποφάσισα να το κοιτάξω μόνος μου.
Ευτυχώς είχα κάποια γνωριμία με τεχνικό άλλης εταιρείας και μπορέσαμε να δοκιμάσουμε λάμπα χωρίς να χρειαστεί να την πληρώσω. Τελικά στην περίπτωσή μου δεν ήταν λάμπα. Εφταιγε το τροφοδοτικό της λάμπας που δεν έδινε max. power , ίσως τα "πήρε στο κρανίο" από καμιά ΔΕΗ. Που να βρεις τέτοιο ανταλλακτικό.
Εννοείται ότι δεν ξανασχολήθηκα με το θέμα. Και σου συνιστώ να κάνεις κι εσύ το ίδιο.
Σήμερα, μπορείς με ελάχιστα χρήματα να πάρεις μηχάνημα που απλά ο Philips ωχριά ΜΑΚΡΑΝ...

Ο βιντεοπροβολέας έχει παίξει 2.000 ώρες μέχρι τώρα.
Η PHILIPS υποστήριζε πως η συγκεκριμένη λάμπα κρατάει 6.000 ώρες.
Φαντάζομαι πως αν ήταν η λάμπα δεν θα έπαιζε καθόλου.

Απ' ό,τι βλέπω, οι απόψεις συγκλίνουν στην αγορά καινούργιου βιντεοπροβολέα.
icon12.gif

Βασικά παίρνεις προβολέα , μέχρι να λιώσει τελείως η λάμπα ή σου βγάλει πρόβλημα ... όταν συμβεί ένα από τα δύο , απλά πας σε νέο προβολέα , εκτός άμα είσαι εντός εγγύησης ...

Re: Απάντηση: ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ PHILIPS LC 6131

Καλά εντάξει, αν κράταγαν οι λάμπες όσο λένε στα χαρτιά, θα είχαν γίνει κλεφτες οι κατασκευαστές..... -bye-

Γιατί ρε Τάσο, δεν είναι κλέφτες οι κατασκευαστές ?

Re: Απάντηση: ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ PHILIPS LC 6131

Γιατί ρε Τάσο, δεν είναι κλέφτες οι κατασκευαστές ?
Χαχα, δεν ξέρω αν θα με πιστέψεις, αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα το σχολίαζες αυτό :p

Θα ξαναρχίσουμε τα ίδια πάλι αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτή η λογική είναι που απλούστατα ανάγει κάθε εμπορική πράξη σε ‘κλεψιά’.

Το λάθος που κάνουν βέβαια όσοι ασπάζονται αυτή την λογική είναι ότι εξαιρούν τους εαυτούς τους με την έννοια ότι θέτουν έναν ανούσιο διαχωρισμό μεταξύ πώλησης αγαθών και υπηρεσιών (τις οποίες, δικές τους, (υπηρεσίες) οι ίδιοι εμπορεύονται, όπως όλοι άλλωστε, καθημερινά).

Με αυτήν την λογική οι πάντες είναι ‘κλέφτες’.

/ ΟΤ

LOL: Έμπλεξα τον Havoc με τον kokar και νόμιζα οτι quotαρα τον 1ο. :p

καλα εχει καει αυτος ρε....

βαλτε τον στον παγο....
Εξυπνάδες

(πστ, αυτα τα post γίνονται μέχρι τις 15:00-16:00 max, για να τα προλαβαίνει ο Χρήστος)

:p