Βλαβη τηλεορασης μετα απο κεραυνο. Προστασια με σταθεροποιητη.

Nektarios2015

AVClub Fanatic
4 March 2015
10,384
Φιλος πηρε προμτριμηνου μια τηλεοραση η οποια πριν λιγες μερες, μετα απο καταιγιδα καινκεραυνο σταματησε να λειτουργει.
το λαμπακι αναβει αλλα δεν δεχετε εντολη να ανοιξει. Ουτε απο το κοντρολ, ουτε τοπικα.

η ερωτηση μου ειναι αν ειχε καποιοσταθεροποιητη τασης, αυτο θα αποφευγοταν? να προσθεσω οτι εχει πολυμπριζο ασφαλειας επωνυμο.

φιλε νεκταριε!Πριν 7 χρονια επαθα κατι παρομοιο απο κεραυνο.εμενα ανοιγε αλλα αργουσε πολυ,αργουσε παρα πολυ να αλλαξει καναλι και εδειχνε μονο χιονια.Ειχα επωνυμο σταθεροποιητη τασης αλλα απο οτι καταλαβα εμενα μου το περασε απο την κεραια.Γι'αυτο απο τοτε περναω και την κεραια μεσα απο τον σταθεροποιητη.
Λογικα θα αναρωτιεσε τι γινετε με την εγγυηση.Εγω την πηγα στο καταστημα,τους ειπα οτι πηγα σπιτι την ανοιξα και μου εκανε αυτα τα νουμερα.Την αφησα στο καταστημα και μετα απο 3 μερες με πηρε η lg και μου ειπε να παω στο καταστημα να παρω μια αλλη τηλεοραση χωρισ καμια επιβαρυνση!

Η κεραια στη προκειμενη παει σε δεκτες πρωτα νοβα και οτε και μετα επικοινωνουν μεσω hdmi.
Στο ρευμα πρεπει να ηταν ομως σιγουρα μιας και καηκαν ρουτερ και τηλεφωνικες γραμμες και στη γειτονια.