Βλακείες επιπέδου..

Μεταξύ πολλών ηλεκτροσόκ, καψιμάτων κ.λ.π. μια φορά μου έσκασε ένας μικρός ηλεκτρολυτικός με πήρε το καπάκι στον λαιμό και μου άφησε σημάδι που έμοιαζε με πιπιλιά άντε μετά να με πιστέψει η τότε κοπέλα μου, και τι να εξηγείς.

Και εγώ όταν ήμουν αρκετά μικρότερος έκανα αρκετές αποτυχημένες απόπειρες για περμανάντ....
Σε πολλές από αυτές, είχα προσθέσει και χαρτοπόλεμο για εφέ (καταραμένοι ηλεκτρολυτικοί...)
Τώρα τελευταία έχω γίνει πολύ προσεκτικός και έχω μηδενίσει τις ζημιές και τα ηλεκτροσόκ.

Φίλοι, να βάζετε γυαλιά. Μια φορά πετάχτηκε καλάι στο μάτι μου (ευτυχώς δεν έγινε ζημιά).

Re: Απάντηση: Βλακείες επιπέδου..

Φίλοι, να βάζετε γυαλιά. Μια φορά πετάχτηκε καλάι στο μάτι μου (ευτυχώς δεν έγινε ζημιά).[/QUOTE Πως εγινε αυτό? Τίναξες το κολητήρι?

Εγώ μέχρι και κάποια ηλικία 17-18 μέτραγα πόσες φορές με είχε χτυπήσει το ρεύμα...τώρα που είμαι στα 37 έχω χάσει τη μπάλα. Και φυσικά ακόμα με χτυπάει.
Απο την στιγμή που όλη την ώρα με αυτά ασχολείσαι θα την πατήσεις δεν υπάρχει περίπτωση.
Και πολλές φορές είναι και ατύχημα και όχι απροσεξία.
Βίδωνα κάτι σε ένα πίνακα, γλίστρησε το κατσαβίδι και πήγε και σφηνώθηκε μεταξύ φάση-ουδέτερο (ΚΑΜΠΟΥΜ).
Τα λάθη πάντως είναι περιορισμένα όταν έχεις εμπειρία ετών.
Μπορεί να βγάλω ολόκληρη κατασκευή (πχ.ενισχυτή) χωρίς να διπλοτσεκάρω τίποτα και χωρίς κανένα λάθος. Πρέπει να έχεις το νου σου όταν κολλάς κάτι ώστε να μη χρειαστεί να το ξανατσεκάρεις γιατί μετά είναι δύσκολο να πάει το μάτι σου εύκολα στο λάθος.
Και πολύ σωστά όλα όσα ειπώθηκαν για κούραση και ρουτίνα.
Ένα λάθος που έκανα στις 03.00 τη νύχτα από κούραση ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να το βρω παρά την επομένη που θα ξανακοιτάξω το κύκλωμα με "άλλο" μάτι.

Αφου σημειωσω πως με η/ν κατασκευες δεν ασχολουμαι (...τωρα προσπαθω να κανω το πρωτο μετεωρο βημα...) θυμαμαι ημουν αρκετα μικρος (10-12) οταν ενας μπαρμπας μου ειχε φερει απο την Αμερικη ενα κασετοφωνο. Αφου λοιπον το φισακι δεν εμπαινε στην πριζα :BDGBGDB55: ειχα τη φαεινη ιδεα να το κοψω και να βαλω τα καλωδια γυμνα στην πριζα... :afro:

Τη συνεχεια τη φανταζεστε...

τι μου θυμησατε τωρα ρε παιδια :)

πιτσιρικος εγω ο πατερας μου ειχε εναν ραδιοενυσχητη αλλα ηξερα οτι το φις του ενυσχητη ειχε προβλημα (πλαστικο βιδωτο) ο ενυσχητης χωμενος μεσα σε rack θελωντας να ακουσω μουσικη και ξερωντας οτι δεν υπηρχε φις στο καλωδιο εβαλα το χερι μου κατω απο το rack και βουαλα γυμνο καλωδιο αυτο ειναι λεω και το βαζω στην μπριζα
και μπαμ ολα κατω ευτηχως επεσε η ασφαλεια γιατι αυτο που εβαλα στην μπριζα δεν ηταν καλωδιο ρευματος αλλα το καλωδιο της κεραιας. (ασχετο αλλα ο ενυσχητης δεν επαθε τιποτα μετα με κανονικο φις επαιξε).

και αλλο ενα καλο

αγορασα καινουργιους μαγνητες για την κιθαρα μου κανονικα βγαζω της χορδες ανοιγω το σκαφος βγαζω τους παλιους και παω να βαλω τους καινουργιους τους τοποθετο κολαω με το καλαι ολα καλα μεχρι εδω βαζω τις χορδες και παω για δοκιμη
ανοιγω ενυσχητη και παιζω ολα τελοια μεχρι που ακουμπησα μικροφωνο ειχα ξεχασει της γειωσεις απο τους μαγνητες και μωλις ακουμπησα μικροφονο εκανα κυκλωμα με χτυπησε το ρευμα τοσο πολυ που σχεδον παρελυσα αυτο ηταν οδυνηρη εμπειρια

προσοχη στεις κολλησεις παιδια :)

Last edited: