Blue Point Special EVO III, Ortofon MC Rondo Red ή Goldring Elite?

Αυτές είναι μερικές φωτο του συγκεκριμένου πικάπ. Παίζει 18 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Μόνον κεφαλές του αλλάζω, κυρίως μοντέλα των Audio Technica, Stanton, Ortofon και Goldring:

DSC_0001-1.jpg

DSC_0002-1.jpg

Αυτό που μου συμβαίνει με τις κεφαλές είναι ότι με ενοχλεί ο ήχος τους μετά από 3 έως 5 χρόνια. Γήρανση??? Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος τι ακριβώς γίνεται, αλλά πλησιάζοντας τις 1000 ώρες λειτουργίας μου δίνουν την εντύπωση ότι γρατζουνάνε στις μεσαίες (τσιρίζουν οι φωνές, τα βιολιά και οι κιθάρες).

Το φαινόμενο που περιγράφω αρχίζει να εμφανίζεται πάντα εντονώτερο στα εσωτερικά grooves ορισμένων βινυλίων. Για να είμαι αντικειμενικός συγκρίνω τις ίδιες εκτελέσεις σε CD.

Last edited:
... Μόνον κεφαλές του αλλάζω, κυρίως μοντέλα των Audio Technica, Stanton, Ortofon και Goldring...

Εντάξει ... του έχω αλλάξει μερικές φορές και τον ελαστικό ιμάντα.

Όμως, επειδή λειτουργεί απροβλημάτιστα έχω ρίξει το βάρος μόνο στην αλλαγή κεφαλών (κυρίως MC για τα πλεονεκτήματά τους ως προς τις ΜΜ), προσέχοντας βέβαια το ταίριασμα με το συγκεκριμένο βραχίονα (TP-28 με effective mass 12.5 gr).

Απάντηση: Re: Blue Point Special EVO III, Ortofon MC Rondo Red ή Goldring Elite?

Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος τι ακριβώς γίνεται, αλλά πλησιάζοντας τις 1000 ώρες λειτουργίας μου δίνουν την εντύπωση ότι γρατζουνάνε στις μεσαίες (τσιρίζουν οι φωνές, τα βιολιά και οι κιθάρες).

Αυτό ακούγεται πάντως ως αποτέλεσμα της φθοράς της βελόνας, που για το χρόνο που περιγράφεις είναι μάλλον φυσιολογικό.

Αυτό που μου συμβαίνει με τις κεφαλές είναι ότι με ενοχλεί ο ήχος τους μετά από 3 έως 5 χρόνια. Γήρανση??? Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος τι ακριβώς γίνεται, αλλά πλησιάζοντας τις 1000 ώρες λειτουργίας μου δίνουν την εντύπωση ότι γρατζουνάνε στις μεσαίες (τσιρίζουν οι φωνές, τα βιολιά και οι κιθάρες).

Το φαινόμενο που περιγράφω αρχίζει να εμφανίζεται πάντα εντονώτερο στα εσωτερικά grooves ορισμένων βινυλίων. Για να είμαι αντικειμενικός συγκρίνω τις ίδιες εκτελέσεις σε CD.

Οι κεφαλές δεν έχουν φθορά μόνο απο το παίξιμο, αλλά και απο τον χρόνο. Οι ελαστική εσωτερική ανάρτηση της βελόνας χανει την ελαστικότητά της και η πληροφορία που διαβάζει παραμορφώνετε.
Δέν είναι σε αυτές που ρωτάς, αλλά τις Dynavector τίς έχεις δεί ?http://www.dynavector.com/products/index.html

..... και κρακ! αυτό ήταν! πριν από λίγο με αποχαιρέτισε οριστικά το στέλεχος της Goldring Elite την ώρα που έπαιζε το MEDS των Placebo. Κρίμα, γιατί την είχα συνηθίσει τα τελευταία περίπου 6 χρόνια. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό κάτι με ενοχλούσε στην απόδοσή της, μάλλον είχε αρχίσει κάποια ρωγμή που δεν είχα καταλάβει το πως και το γιατί.

http://www.goldring.co.uk/moving-coil/cartridge/elite.htm