BLUE SCREEN ERROR και WINDOWS 10. με έλλειψη CD εγκατάστασης.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,396
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Μετά την "αναβάθμιση" σε Windows 10 από 8.1 σε Laptop Sony Vaio,τουλάχιστον μία φορά την ημέρα,εμφανίζεται η μπλέ οθόνη στα καλά καθούμενα,άσχετα με το τι κάνω εκείνη τη στιγμή στον υπολογιστή.
Δυστυχώς,έχουν περάσει οι 30 ημέρες που έκανα την αναβάθμιση και το αρχείο Windows old εχει σβυστεί με αποτέλεσμα να μην μπορώ να γυρίσω στα 8άρια.
Το ίδιο θέμα έχει προκύψει σε πάρα πολλά laptops ανεξάρτητα από την κατασκευάστρια εταιρεία,με αποτέλεσμα το Microsoft Community να έχει γεμίσει με αντίστοιχες αναφορές χρηστών.
Προσπαθώντας να βρω λύση γυρνώντας στα 8άρια,επικοινώνησα αρχικά με την Microsoft όπου μετά από τηλεφωνικές οδηγίες,κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να μιλήσω με την Sony.
Nέα επικοινωνία με Sony με νέες τηλεφωνικές οδηγίες για restore,αλλά τζίφος και εκεί.Μου πρότειναν να επισκεφθώ ένα Sony center προκειμένου να προσπαθήσουν να επισκευάσουν τον υπολογιστή.
Να χάσω δηλαδή μία ημέρα από τη ζωή μου επειδή:
1.Στην Microsoft δεν ξέρουν από που έχει προκύψει το πρόβλημα και
2.Η Sony μου πούλησε υπολογιστή χωρίς CD με τα Windows.

Tο αποκορύφωμα της γελοιότητας της Sony είναι η ονομασία του μοντέλου της συσκευής μου.
Όπως θα δείτε στη φωτό,πάνω δεξιά το μοντέλο είναι το SVE171C11M ενώ πιο κάτω ένα αυτοκόλλητο ξαναβαφτίζει το μοντέλο σε SVE1712P1EB.
http://i.imgsafe.org/36d3234.jpg
36d3234.jpg

Το μοντελο του φορητου σου δεν ειναι κανενα απο αυτα τα δυο που γραφει απο κατω αλλα αυτο που γραφει πανω στο bezel της οθονης.

Μηπως εχει κρυφο partition και μπορεις να κανεις επαναφορα;

Δες αυτο

https://www.youtube.com/watch?v=P6UuVxDEORo

Σ´ευχαριστώ πολύ Λευτέρη για την βοήθεια.
Πάνω στο bezel της οθόνης δεν γράφει τίποτα και το "κόλπο" με το κουμπί "Assist" το έχω δοκιμάσει κατά την επικοινωνία μου με την Sony,αλλά δεν πέτυχε.
Την Δευτέρα θα απαιτήσω να μου στείλουν το CD με τα Windows.

Πριν καιρό β ρήκα ψάχνοντας στο νετ το παρακάτω που δουλεύει 100%:
On many Sony models, holding alt + F10 at boot will start the factory restore process

Είναι εξαιρετικά απλό και απίστευτα χρήσιμο tip, υπό την προϋποθεση οτι δεν εχεις κανει clean install με format. Καλή επαναφορά :-)

Θοδωρή σ´ευχαριστώ πολύ.
Ότι έκανε το tip που αναφέρεται στο λινκ σου,κάνει το tip με το κουμπί Assist στο βίντεο του Λευτέρη,αλλά δυστυχώς δεν βρίσκει το recovery partition του σκληρού δίσκου.

Για να μην βρισκει το recovery η καποιος εχει κανει format και το εσβησε η εχει αλλαχτει ο δισκος η εχει καταστραφει.

Μηπως εκανε μονο το λειτουργικο και οχι ολοκληρο τον δισκο; Επειδη το recovery ειναι κρυφο partition πιθανοτατα να μην το ειδε.

Να υποθεσω οτι τον μαμα δισκο δεν τον εχεις η και να τον εχεις τον εχεις σβησει; Αν τον εχεις και τον εχεις σβησει ισως να μην εχει σβηστει το κρυφο partition

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπορεις να κατεβασεις το Partition wizard και να δεις ακριβως ολα τα partition του δισκου και τα κρυφα. Αν τον παλιο δισκο τον εχεις να τυον τσεκαρεις και αυτον μπας και δεν εχει σβηστει.

http://www.partitionwizard.com/

Κατέβασα το πρόγραμμα και όπως θα δεις στη φωτό,φαίνεται κάποιο recovery partition.Το θέμα είναι ότι δεν το βλέπει το σύστημα όταν πάω να κάνω recovery.
6a7127d.jpg

Το recovery ειναι το πρωτο 1.44GB ισως να μην μπορει να σου κανει recovery επειδη βλεπει και δευτερο recovery 833MB που μαλλον το εχουν φτιαξει τα Windows

Τον παλιο δισκο δεν τον εχεις;

Mπορεί να αντιστοιχήσει ένα γράμμα π.χ. Κ στο partition και να δει απο τα περιεχόμενά του περι τίνος πρόκειται, Είναι ήδη φορμαρισμένο ntfs. Κατόπιν, καλό είναι να ξανασβήσει το όνομα για ασφάλεια.

εντιτ

Οπως τα βλέπω, απο πάνω προς τα κάτω, είναι κατα σειρά, recovery partition της εταιρείας, boot partition, το μικρό partition που φτιάχνουν τα windows όταν έχεις dual boot (και το οποίο περιέργως είναι γεμάτο 100%), το κύρίως partition και τέλος κάποιο απομεινάρι, ή κατάλοιπο απο προηγούμενο setup...

Last edited:
Βαλε τον παλιο δισκο πανω και προσπαθησε να κανεις επαναφορα γιατι οπως βλεπω δεν εχεις σβησει το η τα recovery partition γιατι πολλες φορες δεν ειναι ενα αλλα παραπανω απο ενα και βλεπω και ενα αρχειο sonysys ισως το Sony να θελει αυτο το αρχειο να διαβασει για να δουλεψει το πληκτρο recovery

Αν καταφερεις και κανεις επαναφορα τον παλιο δισκο μην ξανακανεις clone με το προγραμμα της Samsung αλλα με αλλο οπως το Ghost

Το SONYSYS partition δεν έχει αντιγραφεί. Είναι αυτό που κάνει την διαφορά... Μάλλον το Alt-f10 σε στέλνει εκεί, αλλά φυσικά στον καινούριο δίσκο λείπει.
Γνώμη μου είνι να ξανακλωνοποιήσεις τον αρχικό δίσκο - όλο τον δίσκο, όχι μόνο τα partitions. Mετά σβήνεις ότι δεν χρειάζεσαι (βλέπω 2-3 αχρείαστα partitions) και κάνεις resize...

O αρχικός δίσκος έχει 5 recovery partitions, κι επιπλέον, 1 της Sony και 1 boot (το active ) :)

Πιό εύκολο θεωρώ να βρεις και να κατεβάσεις το dvd της Sony για να μην ασχοληθείς ξανα με εγκατάσταση των προγραμμάτων που υπάρχουν στον νέο δίσκο.

Last edited:
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ!!!Τελικά έβαλα πάνω τον παλιό σκληρό και με το ASSIST βρήκε το recovery partition και έτσι έχω πάλι τα παλιά καλά μου Windows.Σε κανα χρόνο που η Microsoft θα εξαλείψει τα προβλήματα με τα 10άρια,το ξανασυζητάω.

Δεν έχεις λειτουργικό στον ssd όμως, και τα windows της sony - αφού πέρασαν οι 30 ημέρες - στην database της ms, δεν είναι πιά νόμιμα... :)

Βαλε και τους δυο δισκους σε ενα desktop σταθερο υπολογιστη και κανε clone με το ghost
Οταν αργοτερα βαλεις Windows 10 να τα βαλεις με καθαρη εγκατασταση και οχι πανω απο τα αλλα απλα κατα την εγκατασταση δεν θα πληκτρολογησεις product key λογικα δεν θα σου ζητησει γιατι θα παρει το product key των Windows 8.1 απο το bios

Θα κατεβασεις την multiple εκδοση 1511 που εχει μεσα και τα home και τα professional και απο το κλειδι που θα διαβασει απο το bios θα σου κανει εγκατασταση την σωστη εκδοση δηλαδη η τα home η τα professional

@Bios δεν θα εχει προβλημα γιατι πλεον με το κλειδι των 7-8-8.1 τα 10 ενεργοποιουνται.

@Σωκρατη αν δεν βρεις τα Windows που σου γραφω και σε βγαζει ο δρομος σου προς τα εδω Περιστερι Χρυσουπολη περνα με ενα στικακι η ενα DVD να στα γραψω απλα εχω μονο την Ελληνικη 64 bit εκδοση.

Επειδή πνιγόμουν έκανα clone τον παλιό σκληρό στον ssd και είμαι μια χαρά.Το μόνο πρόβλημα προς το παρόν είναι ότι ζητώντας από τα 8άρια να κάνουν update για να πάω στα 8.1,μου βγάζει μνμ ότι το update απέτυχε.
Λευτέρη σ´ευχαριστώ πολύ για την πρόταση,αλλά μέχρι να λυθούν τα προβλήματ με τα 10άρια,δεν το σκέφτομαι καν να ξαναπάω σε 10άρια.

LLLEFTERIS;1057553161... @Bios δεν θα εχει προβλημα γιατι πλεον με το κλειδι των 7-8-8.1 τα 10 ενεργοποιουνται. ...[/QUOTE said:
Mα ήδη τα εγκατέστησε τα win10... Kαι πέρασε ο ένας μήνας που μπορούσε να επανέλθει στα win8.1 διατηρώντας το αρχικό κλειδί... Αν έχω καταλάβει καλά, μετά τον μήνα, μπορεί να έχει νόμιμα μόνο τα win10. (Δεν λέω αν μπορεί να εγκαταστήσει τα προηγούμενα, αλλά αν θα τα έχει εγκατεστημένα νόμιμα, έτσι ωστε να μπορεί να πουλήσει το μηχάνημα με 8.1 κι όχι 10 κλπ...)

...Το μόνο πρόβλημα προς το παρόν είναι ότι ζητώντας από τα 8άρια να κάνουν update για να πάω στα 8.1,μου βγάζει μνμ ότι το update απέτυχε.
...

Ισως δεν βρίσκει έγκυρο κλειδί πιά...

Εγώ για να πάρω ηλεκτρονική υπογραφή χωρίς να ακυρώσω το νόμιμο κλειδί σε υπολογιστές που έχουν νόμιμα windows, φόρτωσα παράνομα win 8.1 (για εκπαιδευτικούς λόγους πάντα), κι επειδή δεν μου αρέσει να είμαι παράνομος [ :) ], έκανα την αναβάθμιση σε win10, κατόπιν έκανα clean install, επιβεβαίωσα ότι έχουν ηλ.υπογραφή, και καπάκι φορμάτ κι επιστροφή πίσω στα win7...

Last edited: