Bluesmart - Έξυπνη βαλίτσα!!!

Απάντηση: Re: Bluesmart - Έξυπνη βαλίτσα!!!

Γιωργο σε περιφεριακα αεροδρομια που δεν εχουν το συστημα του e-chekin και πας στον γκισε εκει σου λενε να βαλεις την χειραποσκευη στον ιμαντα ζυγισης.
Ακομη και στην Θεσ/νικη τα χριστουγεννα!
Επισης στην Χιο στις εκλογες των ξαδερφιων μου ηταν 15 κιλα και τους ειπαν να τα μοιρασουν.

Σε περιφερειακά αεροδρόμιο έχω πετάξει ελάχιστα να πω την αλήθεια. Και πέρυσι που πήγα Ιωάννινα και Σάμο έκανα e-checking...γενικώς σπάνια έως ποτέ πια δεν πάω να περιμένω για check-in σε ουρά.

Την φτηνοτερη που σου αρεσει στο ματι.

Αν δεν υπαρχει ο περιορισμος μεγεθους (για να χωραει στην καμπινα αεροπλανου) ή μεγαλης αντοχης ροδακια για να την σερνεις φορτωμενη για μεγαλη αποσταση σε πλακοστρωτα και μην απολυτα λειες επιφανειες, το μονο κριτηριο μπορει να ειναι το οπτικο μέρος

Απάντηση: Re: Bluesmart - Έξυπνη βαλίτσα!!!

Μια που υπαρχουν πολλοι γνωστες του θεματος, υπαρχει καποια προταση για καλες βαλιτσες σε λογικο κοστος;

Το βασικό είναι να ξέρεις τις δικές σου ανάγκες...μόνο έτσι θα μπορέσεις να επιλέξεις την πιο σωστή αποσκευή για σένα.
Πχ έχω ένα Backpack που το έψαχνα μήνες να έχει πλάτη που να μπορείς να το φοράς χωρίς να ιδρώνεις, να μπορεί να έχει ρούχα για μένα 3 ημερών και να έχει και ξεχωριστή θήκη ώστε να μπορώ να βάζω εκεί το laptop για να βγαίνει εύκολα για τον έλεγχο. Ήταν δύσκολο να βρω κάτι γιατί τα πραγματικά ορειβατικά δεν είχαν συνήθως θήκη και όσα είχαν θήκη δεν κάλυπταν το άλλο.
Ή επίσης μια βαλιτσούλα που έχω που είναι λίγο μεγαλύτερη από το όριο της χειραποσκευής είναι υφασμάτινη, πανάλαφρη και έχει και ιμάντες για πλάτη και ροδάκια...Αυτό ίσως να είναι υπερβολή για κάποιους, αλλά εμένα με έχει βολέψει απίστευτα.

Re: Απάντηση: Re: Bluesmart - Έξυπνη βαλίτσα!!!

Το βασικό είναι να ξέρεις τις δικές σου ανάγκες...μόνο έτσι θα μπορέσεις να επιλέξεις την πιο σωστή αποσκευή για σένα.
Πχ έχω ένα Backpack που το έψαχνα μήνες να έχει πλάτη που να μπορείς να το φοράς χωρίς να ιδρώνεις, να μπορεί να έχει ρούχα για μένα 3 ημερών και να έχει και ξεχωριστή θήκη ώστε να μπορώ να βάζω εκεί το laptop για να βγαίνει εύκολα για τον έλεγχο. Ήταν δύσκολο να βρω κάτι γιατί τα πραγματικά ορειβατικά δεν είχαν συνήθως θήκη και όσα είχαν θήκη δεν κάλυπταν το άλλο.
Ή επίσης μια βαλιτσούλα που έχω που είναι λίγο μεγαλύτερη από το όριο της χειραποσκευής είναι υφασμάτινη, πανάλαφρη και έχει και ιμάντες για πλάτη και ροδάκια...Αυτό ίσως να είναι υπερβολή για κάποιους, αλλά εμένα με έχει βολέψει απίστευτα.

Εψαχνες μηνες, και δεν ρωταγες ?

Αυτη εδω εψαχνες.
http://www.ebags.com/product/samsonite/tectonic-pft-17-backpack/250395?productid=10232961

Την ειχα, κανει για ολα αυτα που περιγραφεις. Πολυ καλη !

Σε αυτο το μεγεθος, ειναι πλεονασμος τα ροδακια, χωρια που τι νοημα εχουν αν ειναι για πλατη...

Re: Απάντηση: Re: Bluesmart - Έξυπνη βαλίτσα!!!

.

Aχ γιωργο...στο πρωτο μερος που επρεπε να κοιταξεις ηταν στα φωτογραφικα. Εχω πανω απο 10 χρονια ενα τετοιο σακιδιο της lowe. με τις σωστες διαστασεις για χειραπαοσκευη απο σχεδιασης
επισςη στα στρατιωτικα....ΟΛΑ πια εχουν μια εσωτερικη θηκη στην πλατη για υδροδοχειο-ασκο

Προσωπικα μιας και ταξιδευω απο συχνα εως ΠΑΡΑ πολυ συχνα αναλογα την περιοδο λογω δουλειας...παντα εξωτερικο

το ζητουμενο σε μια χειραποσκευη ειναι το μεγεθος δλδ να μην προκαλει ωστε να τσεκαρουν βαρος κτλ κτλ γιατι 5-8κιλα τα πιανεις για πλακα...να χωραει 4-5πουκαμισα και τις αναλογες καλτσοσωβρακοφανελες αντε και κανα 2ο παντελονι...
αλλα το επισης το πολυ συμαντικο για εμενα ειναι το κομματι του λαπτοπ να μπορει να ειναι αποσπομενο ωστε να μπορεις αφου φτασεις στο ξενοδοχειο να αφησεις τα ρουχα και να εχεις μαζι σου το λαπτοπ κτλ κτλ...

Για τον λογο λοιπον που ΔΕΝ εχω καταφερει να βρω αντιστοιχη χειραποσκευη εχω βρει την λυση των 2χειραποσκευων, δλδ μια μικρη (cabin) για τα ρουχα και ενα backpack για λαπτοπ κτλ κτλ που ετσι και αλλιως με βολευει λογω μετακινησεων αποκλειστικα με μηχανη...
ΔΕΝ μου εχουν δημιουργησει ποτε προβλημα με τις εταιριες που πεταω (Για τις δυο χειραποσκευες) ΑΝ και πλεον με τους bonus ποντους που εχουν οι εταιριες και τις χρυσες καρτες ΔΕΝ τιθεται τετοιο ζητημα μιας και οι κατοχοι αυτων εχουν δικαιωμα για 2χειραποσκευες...

Προσωπικα μιας και ταξιδευω απο συχνα εως ΠΑΡΑ πολυ συχνα αναλογα την περιοδο λογω δουλειας...παντα εξωτερικο

το ζητουμενο σε μια χειραποσκευη ειναι το μεγεθος δλδ να μην προκαλει ωστε να τσεκαρουν βαρος κτλ κτλ γιατι 5-8κιλα τα πιανεις για πλακα...να χωραει 4-5πουκαμισα και τις αναλογες καλτσοσωβρακοφανελες αντε και κανα 2ο παντελονι...
αλλα το επισης το πολυ συμαντικο για εμενα ειναι το κομματι του λαπτοπ να μπορει να ειναι αποσπομενο ωστε να μπορεις αφου φτασεις στο ξενοδοχειο να αφησεις τα ρουχα και να εχεις μαζι σου το λαπτοπ κτλ κτλ...

Για τον λογο λοιπον που ΔΕΝ εχω καταφερει να βρω αντιστοιχη χειραποσκευη εχω βρει την λυση των 2χειραποσκευων, δλδ μια μικρη (cabin) για τα ρουχα και ενα backpack για λαπτοπ κτλ κτλ που ετσι και αλλιως με βολευει λογω μετακινησεων αποκλειστικα με μηχανη...
ΔΕΝ μου εχουν δημιουργησει ποτε προβλημα με τις εταιριες που πεταω (Για τις δυο χειραποσκευες) ΑΝ και πλεον με τους bonus ποντους που εχουν οι εταιριες και τις χρυσες καρτες ΔΕΝ τιθεται τετοιο ζητημα μιας και οι κατοχοι αυτων εχουν δικαιωμα για 2χειραποσκευες...

συμφωνώ απολύτως. Αν μάλιστα το backpack μπορεί να περαστεί και στους μεταλλικούς άξονες της βαλίτσας ακόμη καλύτερα. ΠΛέον χρησιμοποιώ ένα backpack της HP το http://www.e-gate.gr/hp-business-backpack-black-17.3-h5m90aa.html Κάποιες εντυπώσεις στο http://avclub.gr/forum/showthread.p...σάντες?p=1057286267&viewfull=1#post1057286267 . Άνετα για ΣΚ έχω μαζί μου το laptop τροφοδοτικό δυο σκληρούς, φακό, σουγιά κλπ. ρούχα και πετσέτα.

Πάντως είναι ΠΟΛΥ βολικό αν δεν ταξιδεύεις σε χώρες του δυτικού κόσμου η βαλιτσούλα που έχεις εκτός από ροδάκια να έχει και ιμάντες πλάτης (όταν ένα μικρό backpack 30-40 λίτρων δεν αρκεί και δεν θέλεις να πας σε backpack 70-90 λίτρων)...για να μπορείς εύκολα να τη βάζεις στην πλάτη για ανέβασμα σε σκάλες κλπ ή απλά για να μην τη λερώσεις με ακαθαρσίες και νερά σε δρόμους και πεζοδρόμια...