BOHΘΕΙΑ!!! Προβλημα με ΑΤΙ 2600XT!

tromb1

AVClub Addicted Member
26 September 2007
1,371
Καλησπερα Παιδια...:ernaehrung004:

Θα ηθελα επειγόντως τη βοηθειά σας για ενα προβλημα που προεκυψε στο HTPC ενος φιλου μου....

Ειχε μεσα μια Nvidia 6800GS pci-e, και επειδή αγόρασε μια LCD TV FullHD, πηγε και πηρε μια HIS-ATI RADEON 2600ΧΤ 512mb ram για να μπορει να βγαζει εικονα 1080p με ΑΝΕΣΗ και να αναπαραγει αρχεια HD....

Επειδή ειναι αρχαριος με τους υπολογιστες, μου ζητησε να του ανοιξω εγω το PC και να βαλω μεσα την καινουργια καρτα....

Και εδώ ξεκίνησε το πρόβλημα!!!

Βγάζω απο μεσα την παλια καρτα και βαζω την ATI, αφού πρώτα φρόντισα να απεγκαταστησω τους drivers της Nvidia απο το συστημα...

Και ενω η παλια καρτα δουλευε κανονικά, μολις εβαλα την καινουργια, και ενω κανει κανονικά post, και δειχνει και την αρχική οθόνη του mobo που λεει να πατησουμε αν θελουμε delete για να μπουμε στο Bios, META APO EKEI, μαυριζει τελειως η οθόνη, και δεν δειχνει τιποτα, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ να κλεινει το monitor και να μπαινει σε κατασταση αναμονης.... Απλά μαυριζει η εικονα και δεν δειχνει τιποτα....

OI λυσεις που δοκιμασα μεχρι στιγμης, ειναι οι εξής:

1) Δοκιμασα την καινουργια καρτα σε αλλο PC και δουλευει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ

2) Δοκιμασα στο PC του φιλου μου ΑΛΛΗ καρτα της ATI, και ΔΕΝ δουλευει, αλλά ξαναεβαλα τη δικη του την παλια και δουλευει ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

3)Εκανα reset στο motherboard, εβγαλα τη μπαταρια και το ξεκινησα χωρις, αποσυνδεσα ΟΛΕΣ τις αλλες συσκευες απο πανω, και πάλι τίποτα....:smash:

Παιδευομαι 4 ωρες και τιποτα!

Το HTPC του έχει μεσα:

Intel Core2duo 6600 στα 2,40GHZ, 2GB Ram DDR2 στα 800MHZ, τροφοδοτικο ΕΝΕRMAX Liberty 620Watt, Mobo Asus P5B-Deluxe, 350 GB Seagate sata2 16mb cache....

Βοηθήστε με σας παρακαλώ, ΓΙΑΤΙ νομίζει ότι του το χάλασα εγώ το PC, και τα έχω ψιλοβρει με την γυναικα του αλλα και με την γκρίνια του..... :twoguns::twoguns::twoguns:

Ευχαριστώ! :ernaehrung004:

Last edited:
δωσε μου ενα mail να σου στειλω ενα "καθαριστικο οδηγων".

θα βαλεις παλι την nvidia επανω και θα τρεξεις αυτο που θα σου στειλω.

μετα θα ξαναβαλεις την ατι και θα περασεις τους οδηγους της.

νομιζω πως θα βοηθησει....

thanks Δημητρη...:antlers:
Σου εστειλα PM.

Με προβληματιζει ομως το γεγονος οτι δεν μπαινει ΟΥΤΕ στα Bios! :grandpa:

Και τελος παντων, αν ο φιλος μου αλλάξει την ATI 2600 και παρει μια Nvidia 8600GT για παραδειγμα, ειναι σιγουρο ότι θα δουλεψει???:grandpa:

thanks Δημητρη...:antlers:
Σου εστειλα PM.

Με προβληματιζει ομως το γεγονος οτι δεν μπαινει ΟΥΤΕ στα Bios! :grandpa:

Και τελος παντων, αν ο φιλος μου αλλάξει την ATI 2600 και παρει μια Nvidia 8600GT για παραδειγμα, ειναι σιγουρο ότι θα δουλεψει???:grandpa:

το mail εφυγε απο εμενα.

παιζει βεβαια και η-σπανια-περιπτωση ασυμβατοτητας.
στην χειροτερη την παει πισω και παιρνει μια nvidia και λογικα θα παιξει.

Μπήκα στο site της ASUS και ΔΕΝ γραφει για ασυμβατοτητα στο μοντελο αυτο!

ΑΛΛΩΣΤΕ, δεν γνωριζω κανενα mobo που να εχει πανω pci-express και να ΜΗΝ παιρνει ΑΤΙ καρτα, η Nvidia καρτα... :drummer:

Και παλι το προβλημα θα επρεπε να ξεκιναει μολις παει να φορτωσει τα windows, και ΟΧΙ να μην μπορω να μπω ουτε στο bios! :bigcry:

Μακαρι να με βοηθησει το προγραμμα αυτο, αν και δεν το νομιζω...

Μπήκα στο site της ASUS και ΔΕΝ γραφει για ασυμβατοτητα στο μοντελο αυτο!

ΑΛΛΩΣΤΕ, δεν γνωριζω κανενα mobo που να εχει πανω pci-express και να ΜΗΝ παιρνει ΑΤΙ καρτα, η Nvidia καρτα... :drummer:

Και παλι το προβλημα θα επρεπε να ξεκιναει μολις παει να φορτωσει τα windows, και ΟΧΙ να μην μπορω να μπω ουτε στο bios! :bigcry:

Μακαρι να με βοηθησει το προγραμμα αυτο, αν και δεν το νομιζω...

τοτε μαλλον πας για updatebios.

η διαδικασια εχει απλουστευτει και γινεται και μεσα απο windows.

κατεβαζεις το asusupdate και την τελευταια εκδοση bios.

κανεις install το asusupdate και του λες να κανει "update from file",
αφου πριν εννοηται οτι εχεις ξεζιπαρει το αρχειο bios που εχει κατεβασει.

το τρεχεις(internet,anti-virus και οτι τρεχει στο tray τα παντα κλειστα)και σε 20-30sec εισαι ετοιμος.

ζηταει Restart και βεβαια τα παντα στο bios εχουν ερθει default.

Last edited:
Σε ευχαριστώ πολύ Δημητρη! :worshippy:
Ακολουθησα τις οδηγιες απο το προγραμμα που μου εστειλες, και το προβλημα λύθηκε! :SFGSFGSF:

Εισαι ΑΠΙΘΑΝΟΣ! Παντα τετοια σου ευχομαι! :Banane0: :ernaehrung004::Banane0:

Το προβλημα ηταν οτι ειχε και ΧP και Vista εγκατεστημενα σε dual boot, και ΜΑΛΟΝ τα Vista ξαναεβαζαν αυτοματα τους drivers απο την Nvidia στην επανεκινηση ΧΩΡΙΣ να με ρωτησουν! :furious3:

Τελικα , όσοι λενε ότι οι ΑΤΙ εχουν drivers που ΔΕΝ απεγκαθιστανται ευκολα αν μπουν, κανουν ΜΕΓΑ λαθος! :smash:
Για τις Nvidia NAI!

Δοκιμαστε να βαλετε μια οποιαδηποτε καρτα ΑΤΙ μετα απο Nvidia, και εκει θα καταλαβετε τη γλυκα.... :ernaehrung004:

Αντιθετως, (δηλαδη Nvidia μετα απο ATI ΔΕΝ υπαρχει κανενα προβλημα!)

Και παλι ευχαριστώ! :2thumb22sup:

Last edited:
Σε ευχαριστώ πολύ Δημητρη! :worshippy:
Ακολουθησα τις οδηγιες απο το προγραμμα που μου εστειλες, και το προβλημα λύθηκε! :SFGSFGSF:

Εισαι ΑΠΙΘΑΝΟΣ! Παντα τετοια σου ευχομαι! :Banane0: :ernaehrung004::Banane0:

Το προβλημα ηταν οτι ειχε και ΧP και Vista εγκατεστημενα σε dual boot, και ΜΑΛΟΝ τα Vista ξαναεβαζαν αυτοματα τους drivers απο την Nvidia στην επανεκινηση ΧΩΡΙΣ να με ρωτησουν! :furious3:

Τελικα , όσοι λενε ότι οι ΑΤΙ εχουν drivers που ΔΕΝ απεγκαθιστανται ευκολα αν μπουν, κανουν ΜΕΓΑ λαθος! :smash:
Για τις Nvidia NAI!

Δοκιμαστε να βαλετε μια οποιαδηποτε καρτα ΑΤΙ μετα απο Nvidia, και εκει θα καταλαβετε τη γλυκα.... :ernaehrung004:

Αντιθετως, (δηλαδη Nvidia μετα απο ATI ΔΕΝ υπαρχει κανενα προβλημα!)

Και παλι ευχαριστώ! :2thumb22sup:

οτι μπορουμε κανουμε....-bye-

να ρωτησω ........ τι θα κερδισουμε αν κανουμε απ ντειτ σε ΒΙΟΣ της μητρικης μας ενω το πισι δουλευει μεχρι τωρα καλα ;;;;;;

η να μην το πειραξω;

Re: Απάντηση: BOHΘΕΙΑ!!! Προβλημα με ΑΤΙ 2600XT!

να ρωτησω ........ τι θα κερδισουμε αν κανουμε απ ντειτ σε ΒΙΟΣ της μητρικης μας ενω το πισι δουλευει μεχρι τωρα καλα ;;;;;;

η να μην το πειραξω;

εαν δεν εχεις προβλημα ΔΕΝ το πειραζεις......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BOHΘΕΙΑ!!! Προβλημα με ΑΤΙ 2600XT!

ααααααααααααααιιιιιιιιιιιιι...............

οκ χερια μακρυα !:2thumb22sup::ernaehrung004:

συνηθως τα update περιλαμβανουν αναβαθμισεις επεξεργαστων-μνημων και πιο αραια για ολα τα υπολοιπα.

οπως ανεφερα και πιο πριν η διαδικασια ειναι απλη και δεν εχει καμια σχεση με τον "κινδυνο" των παλαιοτερων mobo.

οταν ομως δεν εχεις προβλημα γιατι να ρισκαρεις εστω και το μικρο ποσοστο αποτυχιας...???

Re: Απάντηση: BOHΘΕΙΑ!!! Προβλημα με ΑΤΙ 2600XT!

η να μην το πειραξω;

Βαγγέλη, περισσότερο μπορείς να μπλέξεις παρά να ξεμπλέξεις:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: BOHΘΕΙΑ!!! Προβλημα με ΑΤΙ 2600XT!

Βαγγέλη, περισσότερο μπορείς να μπλέξεις παρά να ξεμπλέξεις:ernaehrung004:

ναι παιδια δεν το ρισκαρω .......

ασε που δεν ξερω να το ξαναρυθμισω αν χρειαστει νεες ρυθμισεις.