Βοηθεια DC-63 mk II

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,385
Ελλαδα
Aγορασα προσφατα ενα DAC το magic dac το συνεδεσα και
επαιξε μουσικη με το cd bluesky και το blueray 35 της Πανασονικ
δεν ειδα και μεγαλες διαφορες

οταν ομως αρπαξα απο τον αδελφο μου ενα εγκαταλελειμενο CD 63 mkII
KI siguture ενας νεος ηχος μπηκε στο δωματιο !!!:a0210:

θελω την βοηθεια σας στο εξης
το 63 δεν παιζει τα περισσοτερα αντιγραφα και καποια original
ισως λογω χρησης Ειναι περιπου 20αετιας αλλα σε αριστη κατα τα αλλα κατασταση

Υπαρχει καποιος τεχνικος να του κανω καποια αναβαθμιση και να φιαξει το προβλημα ?
αξιζει να το κρατησω, η να παρω το CD 5003 με 210 ευρω ?
δεν διαθετω περισσοτερα

ευχαριστω

.

Δυσκολευομαι να φανταστω πως δικαιολογειται τετοια μεγαλη διαφορα, αλλαζοντας μονο το ψηφιακο τμημα...

Δυσκολευομαι να φανταστω πως δικαιολογειται τετοια μεγαλη διαφορα, αλλαζοντας μονο το ψηφιακο τμημα...
τι εννοεις οταν λες αλλαζοντας μονο το ψηφιακο τμημα ? οντως εχει αλλαγη προς το καλυτερο ο ηχος ,εγω εβαλα το v-dac στο παλιο μου maramtz 52mkii και τωρα πλεον δεν θελω να το ξαναακουσω χωρις το v-dac οταν ομως συνεδεσα το v-dac σε ενα dvd player sony πενταετιας απογοητευτικα, το παλιο marantz εχει παρα την ηλικια του (σαν μηχανισμος βεβαια και μονο) πολυ καλυτερη αποδοση και εδω ειναι το παραξενο !!

Δε νομίζω ότι τα προβλήματα που περιγράφεις οφείλονται σε φθορά. Μάλλον είναι εγγενή προβλήματα του transport. Τα παλιά πλέιερ έχουν γενικά πρόβλημα με τα αντίγραφα. Δοκίμασε παλιά CD-R μονής ταχύτητας εγγραφής, αν βρεις κάπου, αυτά έχω διαβάσει ότι παίζουν και σε μηχανήματα που κατά τον κατασκευαστή δεν είναι συμβατά με εγγράψιμα δισκάκια. Κατά τα άλλα, αν δε δουλέψει και αυτό το κόλπο, εγώ θα έδινα 50 ευρώ ακόμα και θα έπαιρνα το CD-6003 που έχει και είσοδο USB. Που ξέρεις, μπορεί να σου αρέσει τόσο πολύ που να πουλήσεις το *Dac Magic ;)

Δε νομίζω ότι τα προβλήματα που περιγράφεις οφείλονται σε φθορά. Μάλλον είναι εγγενή προβλήματα του transport. Τα παλιά πλέιερ έχουν γενικά πρόβλημα με τα αντίγραφα. Δοκίμασε παλιά CD-R μονής ταχύτητας εγγραφής, αν βρεις κάπου, αυτά έχω διαβάσει ότι παίζουν και σε μηχανήματα που κατά τον κατασκευαστή δεν είναι συμβατά με εγγράψιμα δισκάκια. Κατά τα άλλα, αν δε δουλέψει και αυτό το κόλπο, εγώ θα έδινα 50 ευρώ ακόμα και θα έπαιρνα το CD-6003 που έχει και είσοδο USB. Που ξέρεις, μπορεί να σου αρέσει τόσο πολύ που να πουλήσεις το *Dac Magic ;)

κατι παλαια αντιγραφα γραμμενα μαλλον σε αργη ταχυτητα τα παιζει

τι εννοεις οταν λες αλλαζοντας μονο το ψηφιακο τμημα ? οντως εχει αλλαγη προς το καλυτερο ο ηχος ,εγω εβαλα το v-dac στο παλιο μου maramtz 52mkii και τωρα πλεον δεν θελω να το ξαναακουσω χωρις το v-dac οταν ομως συνεδεσα το v-dac σε ενα dvd player sony πενταετιας απογοητευτικα, το παλιο marantz εχει παρα την ηλικια του (σαν μηχανισμος βεβαια και μονο) πολυ καλυτερη αποδοση και εδω ειναι το παραξενο !!

Μπορώ και εγώ να επιβεβαιώσω τον φίλο haralas αφού και ο δικός μου συνδυασμός Marantz CD-75 II & DacMagic απέδωσε υπέροχα, αισθητά καλύτερα από αλλά transport που συνδέθηκαν στο DacMagic όπως Universal Player Pioneer dv-600 & WD HD Live media player.

οταν ομως αρπαξα απο τον αδελφο μου ενα εγκαταλελειμενο CD 63 mkII
KI siguture ενας νεος ηχος μπηκε στο δωματιο !!!:a0210:

Σε είχα προειδοποιήσει δεν μπορείς να πεις !!!!!!!!!!!!!!!!

θελω την βοηθεια σας στο εξης
το 63 δεν παιζει τα περισσοτερα αντιγραφα και καποια original
ισως λογω χρησης Ειναι περιπου 20αετιας αλλα σε αριστη κατα τα αλλα κατασταση

Για να παίξουν τα αντίγραφα πρέπει να χρησιμοποιήσεις CD με την ένδειξη AUDIO. (τα TDK που χρησιμοποιώ είναι μια χαρά).

Κατά την εγγραφή τους κράτα χαμηλή ταχύτητα εγγραφής και απενεργοποίησε το cd-text.

Με τα ίδια χαρακτηριστικά μπορεί να παίξουν και επανα-εγγράψιμα CD. Θα πρέπει να πειραματιστείς με διαφορετικά media.

αξιζει να το κρατησω, η να παρω το CD 5003 με 210 ευρω ?
δεν διαθετω περισσοτερα
.

Αν το Marantz θέλει απλώς ρύθμιση, και καθάρισμα τότε δεν αξίζει να πάρεις το 5003. Αν όμως θέλει και μηχανισμό και εξακολουθεί να μην παίζει αντίγραφα τότε καλύτερα να το αλλάξεις.

Αν αντέχει λίγο παραπάνω η τσέπη σου θα σου συνιστούσα την σειρά 6000 (είτε το παλιό 6002 ή το νεώτερο 6003). Η διαφορά αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά της.

Bart

Είμαι Marantzακιας. Τι να κάνω ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Βοηθεια DC-63 mk II

είναι φήμη που ίσως ισχύει τελικά.

δέν παίζουν το ίδιο όλοι οι οδηγοί με όλα τα dac.

μακάρι να βρίσκαμε κάπου αναφορές πετυχημένων συνδιασμών

Re: Απάντηση: Re: Βοηθεια DC-63 mk II

είναι φήμη που ίσως ισχύει τελικά.

δέν παίζουν το ίδιο όλοι οι οδηγοί με όλα τα dac.

μακάρι να βρίσκαμε κάπου αναφορές πετυχημένων συνδιασμών

Ίσως να εξηγήται, το ΒΣ σαν τράνσπορτ είναι πολύ χάλια, το πιο πιθανόν λόγω κακού spif transmiter. Αντιθέτως τα παλιά τα Marantz είχαν πολύ προσεγμένο spdif, συνήθως με μετασχηματιστή.

Πάντως 20ετίας πλευερ δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο ν ασχολιθεί κάποιος ...

Αφου λοιπον σου αρεσει τοσο θα σου ελεγα να ψαξεις να βρεις μια καινουργια κεφαλη original να την εχεις καβαντζα γιατι οσο να 'ναι 20ετιας μηχανακι καποια στιγμη θα παραδωσει πνευμα... και να συνεχισεις να το δουλευεις κανονικα.

Πρεπει να υπαρχουν πολλες στο εμποριο και στο νετ αλλα κι εδω ισως να βρεις. Λογικα θα κανει καπου μεταξυ 10-20 ευρω...

Σε είχα προειδοποιήσει δεν μπορείς να πεις !!!!!!!!!!!!!!!!
αν δεν θα το ειχες γραψει δεν θα το ειχα τωρα :a0210:

Για να παίξουν τα αντίγραφα πρέπει να χρησιμοποιήσεις CD με την ένδειξη AUDIO. (τα TDK που χρησιμοποιώ είναι μια χαρά).

Κατά την εγγραφή τους κράτα χαμηλή ταχύτητα εγγραφής και απενεργοποίησε το cd-text.

Με τα ίδια χαρακτηριστικά μπορεί να παίξουν και επανα-εγγράψιμα CD. Θα πρέπει να πειραματιστείς με διαφορετικά media.

καποτε τα επαιζε ολα ......

Αν το Marantz θέλει απλώς ρύθμιση, και καθάρισμα τότε δεν αξίζει να πάρεις το 5003. Αν όμως θέλει και μηχανισμό και εξακολουθεί να μην παίζει αντίγραφα τότε καλύτερα να το αλλάξεις.

Αν αντέχει λίγο παραπάνω η τσέπη σου θα σου συνιστούσα την σειρά 6000 (είτε το παλιό 6002 ή το νεώτερο 6003). Η διαφορά αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά της.
με το 6003 και το DAC θα δω πολυ καλυτερο αποτελεσμα ?

Bart

Είμαι Marantzακιας. Τι να κάνω ?

ποιος μπορει να κοιταξει το Κιss ?
μονο η αντιπροσωπεια ?

.

Αφου λοιπον σου αρεσει τοσο θα σου ελεγα να ψαξεις να βρεις μια καινουργια κεφαλη original να την εχεις καβαντζα γιατι οσο να 'ναι 20ετιας μηχανακι καποια στιγμη θα παραδωσει πνευμα... και να συνεχισεις να το δουλευεις κανονικα.

Πρεπει να υπαρχουν πολλες στο εμποριο και στο νετ αλλα κι εδω ισως να βρεις. Λογικα θα κανει καπου μεταξυ 10-20 ευρω...

ενταξει οταν λεω αλλος ηχος
συγρινομενος μ αυτα που ακουγα πριν
απο ενα blueray και απο ενα bluesky

μπορεις συγκεκριμενα να μου πεις που θα βρω κεφαλη ?
γιατι αυτο νομιζω θελει

.

Παντως οταν εψαχνα κεφαλη για ενα παλιο sony βρηκα original γιαπωνεζικη στον Πειραια...:award:

Βεβαια μπορει να ηταν κι εντελως τυχαιο...

Τωρα που το ξανακοιταω μπορει να φοραει και την CDM12.3 ???

Κι αυτη υπαρχει παντως...http://audiolights.gr/eshop/proionta.php?products_id=2341

Περα απο τον απλο κωδικο ομως εχει σημασια να 'ναι η αυθεντικη κι οχι κινεζικη...

Στελιο ρωτα και τα παιδια της diy που θα ξερουν περισσοτερα...

Last edited:
Τωρα που το ξανακοιταω μπορει να φοραει και την CDM12.3 ???

Κι αυτη υπαρχει παντως...http://audiolights.gr/eshop/proionta.php?products_id=2341

Περα απο τον απλο κωδικο ομως εχει σημασια να 'ναι η αυθεντικη κι οχι κινεζικη...

Στελιο ρωτα και τα παιδια της diy που θα ξερουν περισσοτερα...

ποια ειναι τα παιδια της diy ?

Aν τελικα το ανοιξεις,θα δεις οτι ο μηχανισμος του λεηζερ κινειται σε δυο λεπτες μπαρες.Αυτες πρεπει να εχουν επικαλυψη με γρασο συλικονης και με τα χρονια στεγνωνει.Καλο ειναι να το ανανεωσεις.Επισης κοιταξε τους ηλεκτρολυτικους πυκνωτες κυριως στο τροφοδοτικο.Απο εμπειρια που ειχα στο παρελθον,αλλαζοντας αυτους και μονον,λυθηκαν προβληματα που δεν θα φανταζοταν κανεις οτι προερχονταν απο τους πυκνωτες του τροφοδοτικου.Οταν γινουν αυτα στο 63 και με ενα καινουργιο λεηζερ,θα εκπλαγεις ακομη περισσοτερο:a0210:
Ακομη χρησιμοποιω το CD-52 MKII SE.........

Last edited:
Aν τελικα το ανοιξεις,θα δεις οτι ο μηχανισμος του λεηζερ κινειται σε δυο λεπτες μπαρες.Αυτες πρεπει να εχουν επικαλυψη με γρασο συλικονης και με τα χρονια στεγνωνει.Καλο ειναι να το ανανεωσεις.Επισης κοιταξε τους ηλεκτρολυτικους πυκνωτες κυριως στο τροφοδοτικο.Απο εμπειρια που ειχα στο παρελθον,αλλαζοντας αυτους και μονον,λυθηκαν προβληματα που δεν θα φανταζοταν κανεις οτι προερχονταν απο τους πυκνωτες του τροφοδοτικου.Οταν γινουν αυτα στο 63 και με ενα καινουργιο λεηζερ,θα εκπλαγεις ακομη περισσοτερο:a0210:
Ακομη χρησιμοποιω το CD-52 MKII SE.........

ναι ....αλλα ποιος θα μου τα κανει ολα αυτα ?

.

ναι ....αλλα ποιος θα μου τα κανει ολα αυτα ?

.

Aν θα αλλαξει καποιος τεχνικος το λεηζερ,ειναι πολυ ευκολο γι αυτον να κανει τα υπολοιπα.Λιγη προσοχη χρειαζεται.
Στο λινκ που σου εδωσε ο Κωστας,εχει μεινει μονο μια κεφαλη.Αν αποφασισες να προχωρησεις με την επιδιορθωση του 63,πρεπει να βιαστεις.Ισως δυσκολευτεις να βρεις ξανα και ειναι σε καλη τιμη.

Last edited: