Βοήθεια Επιλογής

xsiv74

New member
16 March 2011
21
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα σας παρακαλώ να με βοηθήσετε και να με κατατοπίσετε όσο γίνεται για την αγορά μεταξύ 2 νέων τηλεοράσεων.Η μία είναι η καινούργια samsung plasma PS51D6900 και η άλλη είναι η Sony KDL-55EX720.Plasma δεν έχω πάρει ποτέ.Καμία δε θα συνδεθεί με υπολογιστή,ίσως με ps3 αλλά μάλλον όχι γιατί έχω και άλλη στο playroom.Με προβληματίζει η samsung ως προς την φωτεινότητα και το γεγονός ότι θα μπεί ψηλά σε γυψοσανίδα.Θα έχω πρόβλημα με τη γωνία θέασης;Από την άλλη η LCD sony είναι καλές;Έχω την αίσθηση ότι έχουν μείνει πίσω...Και από πλευράς internet έχουν τις ίδιες δυνατότητες σύνδεσης;Αν έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο σε 50 ιντσες και πάνω,ευχαρίστως να σας ακούσω.Ευχαριστώ πολύ.

Εκ των δύο θα προτιμούσα την Samsung, εναλλακτική των ανωτέρω Panasonic V30
Ευχαριστώ για την απάντηση.Θα μπορούσες να μου πείς όμως το γιατί;Μήπως και με διευκολύνεις;

τη στιγμή που θα έχεις μεγάλη γωνία θέασης η πλάσμα είναι καλύτερη. από την άλλη μεριά 55 ίντσες και edge led δεν είναι ότι το καλύτερο. δεν ξέρω ποσο έχεις βρεί την σονυ αλλά φαντάζομαι ότι στα χρήματα αυτά μπορείς να πάρεις την 50gt30 για να μην πώ την 50vt30. τι απόσταση έχεις??? σε 2d η κορυφαία σειρά της πανασονικ θα είναι η g30.

σας ευχαριστώ και τους 2.Η απόσταση θέασης είναι 4,5-5μέτρα.όσο για τα χρήματα,έχει ο αδερφός μου κατάστημα ηλεκτρικών και θα την πάρω χονδρική,οπότε δεν είναι θέμα.δεν θέλω να δώσω όμως πάνω από 1500ευρώ.το πιο σημαντικό που δεν ρώτησα.από φωτεινότητα θα έχουν μεγάλη διαφορά;από το πλάι θα φαίνεται η πλάσμα σκοτεινή ή lcd?και πάλι ευχαριστώ.(δεν τις έχει φέρει ακόμα γι'αυτο δεν μπορώ να αποφασίσω).

σας ευχαριστώ και τους 2.Η απόσταση θέασης είναι 4,5-5μέτρα.όσο για τα χρήματα,έχει ο αδερφός μου κατάστημα ηλεκτρικών και θα την πάρω χονδρική,οπότε δεν είναι θέμα.δεν θέλω να δώσω όμως πάνω από 1500ευρώ.το πιο σημαντικό που δεν ρώτησα.από φωτεινότητα θα έχουν μεγάλη διαφορά;από το πλάι θα φαίνεται η πλάσμα σκοτεινή ή lcd?και πάλι ευχαριστώ.(δεν τις έχει φέρει ακόμα γι'αυτο δεν μπορώ να αποφασίσω).

Από το πλάι θα φαίνεται μόνο η εικόνα της plasma. Θέαση από το πλάι και LCD είναι ασύμβατες έννοιες.....

Καλημέρα,τελικά όσο διαβάζεις μπερδεύεσαι.Ήθελα να σας ρωτήσω αν τα χρώματα της πλάσμα είναι πολύ πιο σκοτεινά και αν παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός οτι ακριβώς απέναντι της θα έχει παράθυρο τεράστιο με πολύ ήλιο(κουρτίνες θα υπάρχουν βέβαια).Πλάσμα ή lcd επηρεάζεται περισσότερο από τον ήλιο;ακόμα σε 2d πως παίζουν όλες αυτές;και τέλος υπάρχει διαφορά στις samsung μεταξύ FULL web browser και web browser ή είναι marketing?

Last edited:
Καλημέρα,τελικά όσο διαβάζεις μπερδεύεσαι.Ήθελα να σας ρωτήσω αν τα χρώματα της πλάσμα είναι πολύ πιο σκοτεινά και αν παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός οτι ακριβώς απέναντι της θα έχει παράθυρο τεράστιο με πολύ ήλιο(κουρτίνες θα υπάρχουν βέβαια).Πλάσμα ή lcd επηρεάζεται περισσότερο από τον ήλιο;ευχαριστώ

Οι τηλεοράσεις τα τελευταία 2~3 χρονια έχουν ειδικές επιστρώσεις ειδικά για τον περιορισμό των ανακλάσεων έτσι ώστε να αποδίδουν εξίσου καλά σε περιβάλλον έντονης φωτεινότητας.

Βέβαια αν βλέπεις με ανοικτές κουρτίνες όποια τηλεόραση και να πάρεις ένα θέμα θα το έχεις, με τις plasma ίσως λίγο περισσότερο.

Οι τηλεοράσεις τα τελευταία 2~3 χρονια έχουν ειδικές επιστρώσεις ειδικά για τον περιορισμό των ανακλάσεων έτσι ώστε να αποδίδουν εξίσου καλά σε περιβάλλον έντονης φωτεινότητας.

Βέβαια αν βλέπεις με ανοικτές κουρτίνες όποια τηλεόραση και να πάρεις ένα θέμα θα το έχεις, με τις plasma ίσως λίγο περισσότερο.
είσαι απίστευτος!πάντα παρόν.ευχαριστώ πολύ.αν θέλεις πρόσθεσα 1-2 απορίες ακόμα...αν ξέρεις και μπορείς μου λες.ευχαριστώ

ακόμα σε 2d πως παίζουν όλες αυτές;και τέλος υπάρχει διαφορά στις samsung μεταξύ FULL web browser και web browser ή είναι marketing?

Για το browsing δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Εχω plasma τηλεόραση και απαγορεύεται δια ροπάλου το browsing σε αυτήν. Ασε που όλα τα ηλεκτρονικά gadgets των τελευταίων δύο χρόνων τα θεωρώ πολυτέλειες και εκ των ουλ άνευ. Με 100Ε παίρνεις ένα media player με πολύ καλύτερες δυνατότητες και είσαι κύριος....

Μεταξύ Samsung-Sony καλύτερη εικόνα θα έχει η Samsung λόγω λιγότερων ατελειών στην εικόνα και μικρότερης ανομοιομορφίας οθόνης. Η Sony στα 55 και edge led θα έχει τα γνωστά προβλήματα διάχυσης φωτός. Σίγουρα θα είναι σε λιγότερη έκταση από πέρσι αλλά επειδή και η Panasonic βελτιώνει την εικόνα της πάλι τα όποια της Sony προβλήματα θα γίνονται αντιληπτά.

τελικά κλείνω προς την samsung 6900 αλλά τί εννοεις ότι το browsing απαγορευεται δια ροπάλου σε πλάσμα.θεωρείται στατική εικόνα ή κάτι τέτοιο;

τελικά κλείνω προς την samsung 6900 αλλά τί εννοεις ότι το browsing απαγορευεται δια ροπάλου σε πλάσμα.θεωρείται στατική εικόνα ή κάτι τέτοιο;

Σωστά. Το browsing θεωρείται στατική εικόνα (όχι όλη αλλά κάτι μπάρες του browser πάνω & κάτω) και υπάρχει κίνδυνος burn in (σίγουρα) και ακόμα χειρότερα IR (image retention). Οχι ότι οι σύγχρονες LCD είναι άμοιρες των παραπάνω προβλημάτων αλλά στις plasma είναι ποιο έντονο το φαινόμενο λόγω της φύσης της τεχνολογίας.

Αμα σκέφτεσαι να σερφάρεις στο διαδίκτυο εγώ θα σε συμβούλευα να πάς σε LCD και ας έχεις κατώτερη ποιότητα εικόνας.

Σωστά. Το browsing θεωρείται στατική εικόνα (όχι όλη αλλά κάτι μπάρες του browser πάνω & κάτω) και υπάρχει κίνδυνος IR (image retention) και ακόμα χειρότερα burn in.

Πιστευω οτι αυτο ηθελες να γραψεις και το διορθωσα.-bye-

Για οσους δεν ξερουν...

Ιmage retention -> προσωρινο αποτυπωμα που φευγει μετα απο λιγο
Burn in -> μονιμο αποτυπωμα