Βοήθεια για A/V και 5.1 ηχεία μέχρι 750 ευρώ για να μην πάρω τα Samsung HT-F6550W

pitelk

New member
17 December 2013
10
Καλησπερα παιδια,

Ειχα προσπαθησει παλαιοτερα να φτιαξω ενα 5.1 αλλα ειναι τοσα πολλα που πρεπει να δω / ψαξω που στο τελος τα παρατησα. Ασε που τσουκου τσουκου καθε μερα το budget ανεβαινε κατα 100ε (εφτασα στο σημειο να παιζει να δωσω κ 1200ε)

1 χρονο μετα (δλδ τωρα) ειπα... 'ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ' αλλο με τα ηχεια της τηλεορασης (samsung 6500 46') θα παρω τα http://www.skroutz.gr/s/3334637/Samsung-HT-F6550W.html ολα σε ενα να ξεμπερδευω!

Αλλα παλι.. μηπως κανω μ@λ@κ!@ ? Οποτε ναμαι παλι εδω..!!
Στα γρηγορα ..
1. δεν μπορω να το ψυρισω παλι σε υπερβολικο βαθμο.. οσο ψυριζω τοσο τα δι(τρι-τετρα-πεντα κλπ)λληματα μεγαλωνουνε και απλα crash-αρω
2. το σαλονι ειναι μακροστενο .. αλλα τα ηχεια θα μπουνε δεξια κ αριστερα κολλητα του καναπε. οποτε σχηματιζεται ενα 4mx4m χωρος.
3. Το budget ειναι 650ε αντε να παει 750
4. για τα καλωδια των πισω ηχειων χρειαζομαι 16 μετρα (θα τα περασω γυρω γυρω, εχω κ παραθυρο.. καταλαβαινετε)
5. δεν θελω να σηκωσω την πολυκατοικια στο ποδι (βλεπω ταινιες μετα τις 11 το βραδυ). Πολυ σπανια θα χρησιμοποιησω τα συστημα για μουσικη.
οποιος εχει καποια καλη ολοκληρωμενη λυση στα λεφτα αυτα (πισω μπροστα ηχεια , sub και ενισχυτη) ας βοηθησει ..

...αλλιως θα παρω αυτα που ξερω οτι σας σηκωνετε η τριχα οταν τα ακουτε , τα ακατανομαστα , τα ολα σε ενα , τα ηχεια του ασχετου :rip:...

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!

Re: Βοηθεια για μεχρι 750 5.1 για να μην παρω τα SAMSUNG HT-F6550W

Πολυ σφιχτο το μπατζετ, με δυσκολεψες πολυ αλλα νομιζω πως κατι καταφερα εν τελη...

Μπροστα
http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...liothikis/crystal-audio-tx-b1-black-timi.html (206 ευρο)

Κεντρικο
http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...-dialogon/crystal-audio-thx-c-black-timi.html (179 ευρο)

Surround
http://www.skroutz.gr/s/336261/Magnat-Monitor-Supreme-100.html (89 ευρο)

Ενισχυτης
http://www.skroutz.gr/s/3462754/Denon-AVR-X1000.html (278 ευρο)

Συνολο 752 ευρο. (ουφ!!!)

Γουφερ δεν θα εχεις, αλλα τα tx-b1 εχουν αρκετο μπασακι για να γεμισουν τα 16 τετραγωνικα πιστευω... τουλαχιστον για αρχη.. -bye-

Edit: Τωρα ειδα οτι τα 16 τετραγωνικα ειναι νοητος χωρος και οχι ο πραγματικος.. Γραψε τετραγωνικα ολου του χωρου ποιος ειναι, αλλα αν ειναι μεγαλος, δυσκολα σε βλεπω.. Για ποιοτικες επιλογες δλδ, αν τυχον χρειαζεσαι δαπεδου νομιζω πως δεν σου βγαινουν τα λεφτα. Τα tx-b1 εχουν αρκετα μεγαλο ηχο για το μεγεθος τους, και σε αυτη την τιμη δυσκολα καποιο ηχειο να καλυψει περισσοτερα τετραγωνικα απο το b1.. Βεβαια την διαφορα μπορεις να την καλυψεις και με ενα sub αν τυχον δεις οτι τα b1 σου πεφτουν μικρα... Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.

Last edited:

Φιλε ampalaeos σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου.
Τα τετραγωνικα συνολικα ειναι 3.5 x 6.5 = 22.75
οπως μου τα περιγραφεις το συστημα αυτο οριακα με βγαζει (χωρις το sub) οποτε μου δημιουργειται η απορια... δλδ τα αλλα ποσο χαλια ηχο βγαζουνε???
εαν στα ηχεια της τηλεορασης βαζαμε - 0 - και στο συστημα με sub βαζαμε -10- τοτε τα samsung τι βαθμο θα επαιρναν;
Sorry εαν η ερωτηση ακουγεται υπερβολικα ασχετη αλλα δυστυχως ( η ευτυχως γιατι καμια φορα η αγνοια ειναι ευτυχια) δεν εχω μετρο συγκρισης καθως τα καλυτερα ηχεια που εχω ακουσει ειναι κατι logitech 5.1 στο PC μου.....
(αλλωστε θα πρεπει να δικαιολογισω γιατι δεν προτιμησα να βαλω τα φινετσα ηχεια της sumsung στην γυναικα)
Σε ευχαριστω πολυ!
PS και ΕΑΝ εβαζα sub τι προτεινεις (βλεπω την παντοφλα της κοπελιας να μου ερχεται ηδη)

να συμπληρωσω οτι παντα υπαρχει και το κοστος της καλωδιωσης + βασεις για τον φιλο μας που μπορει να ειναι και να μην ειναι αμηλητεο, αναλογα τι θα επιλεξει να ξοδεψει...

από την άλλη, άμα το all in one σου βγάλει πρόβλημα μετά την εγγύηση αχρηστεύεται ουσιαστικά όλο.
Νομίζω ότι ακόμα και χωρίς το woofer και ας ο ενισχυτής δεν τα έχει και πολύ τα ηχεία θα παίρνεις πιο γεμάτο ήχο. Συνήθως τα all in one έχουν ένα φουσκωμένο ρυθμικό woofer που ακόμα και κλαρίνα να παίζεις σα μπίτια θα ακούγονται και άδειες μεσαίες.

22 τετραγωνικα πιστευω οτι τα γεμιζουν ευκολα τα 7ιντσα b1. Με 89db ευαισθησια, θαρρω οτι δεν θα εχει προβλημα ουτε ο μικρουλης denon για να στα οδηγησει. Για 200 ευρω τα b1, ειναι αριστη επιλογη και με μεγαλο value for money (350 ηταν η τιμη τους αν θυμαμαι καλα). Ειδικα αν τα θες περισσοτερο για χρηση home cinema, εκει ειναι που γινετε ακομα πιο πετυχημενη η αγορα τους μιας και αυτος ειναι ο τομεας που διακρινονται! Οχι φυσικα πως δεν θα μπορεις να ακουσεις μουσικη απο τα b1, μια χαρα θα ακους και μαλιστα ειμαι σιγουρος πως θα γελας οταν θα θυμασαι τα logitech που ειχες. Απλα το λεω γιατι για τα δικα μου γουστα τουλαχιστον, υπαρχουν και πιο μουσικα ηχεια στην αγορα, που βεβαια ειναι και λιγο ακριβοτερα.. (βλεπε bx-2, zensor 3, q acoustics κλπ)

Κανε τον κοπο και πηγαινε ακουσε τα. Νομιζω πως μεχρι και τα media markt τα εχουν. Λογικα εκει θα βρεις και τον denon, οποτε θα τα ακουσεις και μαζι.
Για οποιαδηποτε ανησυχια σου, μπορεις να παρεις τηλεφωνο και την crystal audio και ειτε να κανονισετε ραντεβουδακι για ακροαση στα βριλησσια, ειτε να τους ρωτησεις τηλεφωνικως οτι θες.. Ειναι πολυ εξυπηρετικα τα παιδια εκει, σιγουρα θα σε βοηθησουν.

Τελος, περι συγκρισεως των συστηματων, δεν το ξερω το samsung που εχεις βαλει στο ματι, αλλα ειμαι σιγουρος οτι αυτο που σου προτεινα θα τρωει το samsung για πρωινο. Δεν μιλαω για εντασεις (που και εκει δλδ...), μιλαω για ποιοτητα και αναλυση αυτου που θα ακους.. Ειδικα αν βαλεις και καποιο sub στο μελλον, δεν νομιζω να υπαρχει καμια σχεση του ενος συστηματος με το αλλο. Δεν εχεις ακουσει κανα all in one στο παρελθον απο κανα φιλο σου?

Για να σιγουρευτεις, μπορεις να πας παλι σε κανα media markt και να δεις τι διαφορα εχουν στον ηχο τα all in one 5.1 με τετοια συστηματα av/ηχειων. Δεν νομιζω να σου παρει πανω απο 1 λεπτο για να αποφασισεις τι θες. Ψαχτω λιγο, πηγαινε ακου τπτ, ωστε και εσυ να καταλαβεις τι πληρωνεις και που ακριβως δινεις τα λεφτα σου.

να συμπληρωσω οτι παντα υπαρχει και το κοστος της καλωδιωσης + βασεις για τον φιλο μας που μπορει να ειναι και να μην ειναι αμηλητεο, αναλογα τι θα επιλεξει να ξοδεψει...

Ισχυει, αν και εκει ολοι καπως τα βολευουμε/ψαμε στην αρχη.. τπτ προχειρο, τπτ δανεικο, τα κλασσικα δλδ..

Edit: Υποψιν οτι τον X1000 δεν τον εχω ακουσει ποτε. Αν ειναι εντελως αδυναμος, ας το πει καποιος που τον ξερει καλυτερα.. Τα b1 τα εχω ακουσει με τον παλιο denon 1611 και πεταγανε! Ο χ1000 θα ειναι πιο αδυναμος, αλλα και παλι δεν νομιζω να εχεις καποιο θεμα. Ευκολα ηχεια ειναι τα b1.

Last edited:
Σε ευχαριστω πολυ για την αναλυτικοτατη προταση σου. Θα παω να τα ακουσω απο κοντα. Τα all - in - one τα εχω ακουσει και μου φανηκαν μια χαρα. Φυσικο να μου πεις αφου η συγκριση εγινε με βαση τα ηχεια του PC μου. Ενας φιλος μου που εχει κατι all-in-one 5.1 της LG των 500e μου ειπε οτι ειναι πολυ ευχαριστημενος. Τελικα εχει να κανει με το τι ποιοτητα ηχου εχεις συνηθισει να ακους!(ή αλλιως η αγνοια ειναι ευτυχια! Φανταζομαι εαν εσυ ειχες αυτο το συστημα θα χτυπαγες το κεφαλι σου στον τοιχο γιατι εχεις μαθει σε καλυτερα)
Απο οτι διαβασα ο X1000 ειναι κορυφαιος για τα λεφτα του.. το μονο προβλημα που ισως δημιουργηθει ειναι διοτι τα πισω ηχεια θελουνε 16 μετρα καλωδιο!!
Η Crystal Audio ειναι κοντα μου.. θα προσπαθησω να παω σημερα κιολας! Θα ενημερωσω το thread μολις εχω νεα!

Σας ευχαριστω ολους και ιδιως υπερ -ευχαριστω τον φιλο ampalaeos, η βοηθεια σου ειναι πολυτιμη!