Βοήθεια για αγορά 46'-47' TV SOS

kinegiros

New member
18 August 2010
6
Απόσταση: 3-4,3 μέτρα (ανάλογα που κάθεσαι στο καναπέ ο οποίος είναι 2,5x2,5 γωνία)
Ίντσες: 46-47 (δεν μπορώ να δώσω λεφτά για 60' που προβλέπεται για την απόσταση μου)
Χρήμα : μέγιστο 1200 ευρώ αλλά θα προτιμούσα κάτι στα 1000-​
Χρήση : 70% ΤV αναλογικό σήμα (στη Ρόδο δεν έχουμε ψηφιακό), 20% ταινίες avi-mkv, 10% Wii​

Επιπλέον έχω HTPC (Shuttle SG33G5M) με hdmi έξοδο και συνδεμένο wireless στο ιντερνετ).​

Διάβασα πολύ και δεν αντέχω άλλο, εκεί που ήθελα lcd με led πήγα σε plasma και μετά πάλι lcd αλλά όχι led.

Θέλω την βοήθεια σας γιατί κοντεύω να πάθω νευρικό κλονισμό.​

Δεν ξέρω τί πολιτική έχουν τα καταστήματα στην Ρόδο ή availability, αλλά αν η χρήση του Wii δεν θα ναι πάνω από κανα δίωρο τις 100 πρώτες ώρες λειτουργίας, στην θέση σου θα ´χτύπαγα μια 50άρα Panasonic, όπως αυτή : Panasonic TX-P 50U10 ή Panasonic TX-P50U20E όποιοα είναι ποιο κοντά στο budget σου...

αν ήταν λίγο πιο πάνω το μπάτζετ..θα σου έλεγα να πας σε 3δ...αφού δεν είναι συμφωνώ με τα παιδιά...και με τη χρήση που θες να κάνεις θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημε´νος πιστεύω...

Σου προτάθηκαν παραπάνω από τους φίλους οι καλύτερες λύσεις για lcd-plasma. Αν τα παιχνίδια αποτελούν σημαντικό μέρος της χρήσης και θες τον καλύτερο media player πας για την samsung c650, αν προέχει η παρακολούθηση ταινιών πας για panasonic, οπότε κερδίζεις και μερικές ίντσες ... Πάντως όποια και να πάρεις από τις δύο θα μείνεις ευχαριστημένος!

Ωραία για Plasma από ότι βλέπω στα λεφτά που δίνω είναι

Panasonic TXP50 S20E
Panasonic*TXP50 U20E
LG*50PK550
Samsung*PS50C6500

ενώ από lcd

Philips 46PFL5605H
LG 47LE5300 LED TV 47''
LG 47LE5500 LED TV 47''
Samsung*LE46C650

μπορείτε να μου πείτε από αυτά τα μοντέλα 1 και 1 ?
όπως είπα θα παίζει κυρίως ΤV αναλογικά, δεν με ενδιαφέρουν καλούδια τύπου (media player) έχω htpc.

ερωτήσεις
1. στην πλάσμα θα μπορώ να παίξω με το wii μετά τις 200 ώρες
2. το αναλογικό σήμα σε πια θα δείχνει καλύτερα ?

Η καλύτερη από plasma σε Low budget είναι η 50S20,μετά η καλύτερη 2d lcd είναι η Samsung c650.Το αναλογικό σήμα δεν το σχολιάζω καν...απλά να μην το βλέπεις,σε 50 ίντσες είναι δραματικό το αποτέλεσμα εάν δεν είναι το περιεχόμενο HD.

Εγω δεν συμφωνω. Εκτος και αν εννοεις οτι με LCD το αποτελεσμα οτι ειναι δραματικο.

Υπαρχουν καποιες φωτογραφιες με Digea απο Panasonic 46G10 (περυσινο μοντελο) εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1256111&postcount=2215

Ενταξει τα αναλογικα καναλια δεν ειναι τοσο καλα αλλα δεν ειναι και αθλια σε καμια περιπτωση.

Αν στην περιοχή σου πιάνεις καλό σήμα, η κεραία σου είναι σε καλή κατάσταση και σωστά προσανατολισμένη και οι συνδέσεις σου σωστές θα βλέπεις μια χαρά εικόνα και σε αναλογικά κανάλια, για το μέγεθος της οθόνης σου πάντα. Η άποψη ότι οι LCD και οι plasma τηλεοράσεις υστερούν δραματικά σε τηλεοπτικό αναλογικό σήμα σε σχέση με τις CRT είναι υπερβολική. Αν βλέπαμε τηλεοπτικά αναλογικά προγράμματα σε CRT τηλεοράσεις στις 40"+ τότε θα μπορούσε να γίνει σύγκριση και νομίζω ότι σε σωστές συνθήκες σήματος και εγκατάστασης δεν θα υπήρχαν ιδιαίτερες διαφορές. Για τα προβλήματα στο αναλογικό σήμα στις 40"+ πιστεύω ότι ευθύνεται βασικά το μέγεθος, από μόνο του, ανεξάρτητα από τεχνολογία. Άρα για μένα δεν είναι βασικό κριτήριο το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα σε αυτές τις διαστάσεις. Φυσικά και θα το τσεκάρω και αυτό αλλά θα θεωρώ δεδομένο ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν θα περιμένω και πολλά πράγματα και γιαυτό δεν θα φταίει τόσο το είδος της τηλεόρασης αλλά το (αναλογικό) σήμα σε συνδιασμό με το (μεγάλο) μέγεθος.

θα μπορείς φίλε μου...το θέμα είναι με τις πλάσμα οι στατικές εικόνες...αν έχουν κανενα δείκτη τα παιχνίδια ..κανένα χάρτη..και πάλι για μικρό διάστημα δεν θα πάθει τπτ ...αν ´τωρα θες να κάνεις την τιβί επιφάνεια εργασίας ..απομακρύνσου από πλάσμα..

στις πλάσμα οι πανασόνικ είνια ψιλομονόδρομός αλλά ρίξε μια ματιά και στην 550 που προτείνει ο φίλος yperion...και εγώ ξέρω τα καλύτερα για αυτήν....

και πάρε όσες περισσότερες ίντσες μπορείς...δεν θα το μετανιώσεις στιγμή

το αναλογικό σήμα ...ίσως ...σου φανεί καλύτερο όσο μικραίνει η ανάλυση της τιβί..αλλά αυτό δεν είναι στάνταρ..και ούτε συζητιέται να μην πας σε full hd....