Βοήθεια για αγορα 55αρας

craptis

New member
3 November 2013
3
Καλημέρα,
θέλω να αγοράσω 55αρα τηλεόραση για το νέο σπίτι.
Απόσταση θέασης από 2 μέτρα εώς 4,5 (γωνιακός καναπές)
Χρήση: κυρίως ταινίες από usb (πολύ καλός ενσωματωμένος media player), αθλητικά (αρκετά Hz), ελάχιστο τηλεοπτικό, ελάχιστα παιχνίδια, smart λειτουργίες.
Budget: περί τα 1500 ευρώ.
Έχω διαβάσει με προσοχή όλα τα προηγούμενα posts για το θέμα 55αρας απλά θέλω ένα σχόλιο
για τις τελικές επιλογές μου.
1. LG 55la740s (1600 ευρώ + δωροεπιταγή 250 = 1350,00)
2. Samsung UE55F6500 (1200,00 ευρώ)
3. Sony KDL 55W805 (1350,00 ευρώ)
4. LG 55 LA860V (1600,00 ευρώ)

Την αποψη σας για τις παραπάνω και καλοδεχούμενες όλες οι προτάσεις
αν υπάρχουν και καλύτερες επιλογές.
Ευχαριστώ πολύ.
[h=2][/h]

Για ταινίες αποκλειστικά από το usb δεν νομίζω ότι θα σε καλύψει η Sony (διαβάζω στο αντίστοιχο νήμα ότι έχει προβλήματα με κάποια αρχεία).

Γενικά η καλύτερη σαν τηλεόραση θεωρώ ότι είναι η 55F6500 , σε σχέση με τις δυο LG υστερεί μόνο ως προς την γωνία θέασης (είναι μέτρια στον τομέα αυτό , βλέπεις όμως μέχρι 60 μοίρες δεξιά/αριστερά άνετα , από εκεί και πέρα βλέπεις μεν αλλά μειώνεται πολύ η αντίθεση) , και η τιμή των 1200 ευρώ είναι πολύ καλή.

Πάντως Samsung και LG θα σε καλύψουν σαν media player και smart tv (είναι οι καλύτερες στον τομέα αυτό).

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Αν μου επιτρέπεις δύο ερωτήματ.
Εξετάζοντας μόνο την απόδοση σε εικόνα 2D ποια θα πρότεινες
Υπάρχουν άλλες 55αρες που δεν έχω δει και αξίζουν περαιτέρω έρευνας?

Εξετάζοντας μόνο την απόδοση σε εικόνα 2D ποια θα πρότεινες

Θα ήμουν μεταξύ Sony και Samsung σε θέμα εικόνας αν μιλάμε για θέαση σε χώρο παρουσία φωτός.

Όμως Sony/LG έχουν panel IPS που σε σκοτεινό χώρο υστερεί σε αντίθεση (το μαύρο είναι πιο πολύ προς το γκρι).

Μπορείς να δεις και κάποια τεστ για τις συγκεκριμένες εδώ..

http://www.testseek.com/home_electr...a-p-a39d1040-147b-9a4b-14e6-5fcce89c1343.html
http://www.testseek.com/home_electr...0-p-a88192a8-a961-0cf7-4fc4-38c6adf4162e.html
http://www.testseek.com/home_electr...9-p-a74ab114-15cf-33f9-2c17-275d344190fa.html
http://www.testseek.com/home_electr...0-p-84d0bbb4-2b70-faa4-7879-deab5a1b6e61.html

Εγώ θα έλεγα να δεις και κάποιες plasma εφόσον υπάρχει γωνιακός καναπές και η γωνία θέασης, ανάλογα με τη θέση, μπορεί να είναι μεγάλη. Εκτός εάν έχεις πολύ φωτεινό χώρο...

Σε ευχαριστώ και πάλι. Μάλλον θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και θα κινηθώ προς Samsung, εφόσον η κύρια χρήση θα είναι ταινίες από usb σε σχετικά σκοτεινό χώρο.

Michalis3 ευχαριστώ για τη συμβουλή αλλά η plasma είναι εκτός επιλογών λόγω χρήσης από γυναίκα....
Όσον αφαρά στη γωνία θέασης οι τρεις θέσεις βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την τηλεόραση στα 4,5 μέτρα και η δυσμενέστερη σε απόσταση 2μ περίπου και με γωνία περίπου 45-60 μοίρες.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορα 55αρας

Αφού το αρχικό σου budget είναι ως και 1600 πάρε την f6500 και μία 5ετή επέκταση εγγύησης και είσαι κομπλέ απ όλες τις απόψεις

Επίσης ρίξε και μια ματιά στην panasonic 55et60 η οποία έχει πλέον 5 χρόνια εγγύηση απο την εταιρία.
Είναι και αυτή με ips panel χειρότερο μαύρο αλλά με καλύτερες γωνίες θέασης. Και πολύ καλό media player.

Επίσης ρίξε και μια ματιά στην panasonic 55et60 η οποία έχει πλέον 5 χρόνια εγγύηση απο την εταιρία.
Είναι και αυτή με ips panel χειρότερο μαύρο αλλά με καλύτερες γωνίες θέασης. Και πολύ καλό media player.

Πολύ καλή ενέργεια από την Panasonic , εδώ και χρόνια το διαβάζαμε ότι δινόταν στην Αγγλία επιτέλους το είδαμε και εδώ.

Φίλε μου κι εγώ σκέφτομαι ακριβώς τις ίδιες τηλεοράσεις με σένα, κυρίως την samsung και τη Sony, η δική μου απόσταση είναι 6 μέτρα όμως.. Τις είδα δίπλα δίπλα σήμερα στον Κοτσόβολο και νομίζω οτι η Sony έχει καλύτερα χρώματα και καλύτερη αντίθεση.. Δεν έπαιζαν ωστόσο το ίδιο υλικό, η μεν Sony δικό της Demo, η δε Samsung Demo αλλά 3D..

Ομολογώ οτι παρότι είχα σχεδόν καταλήξει στην Samsung, η Sony με εντυπωσίασε περισσότερο σαν εικόνα (μου φάνηκε πολύ μεγαλύτερη η αντίθεση της και πιο έντονα τα χρώματα) Ενδέχεται να φταίει το 3D demo, που "έχασε" τόσο η Samsung?

Επίσης η πωλήτρια μου είπε οτι η Sony σε συνδεσιμότητα απαιτεί μόνο Sony περιφεριακά, ισχύει αυτό; Επίσης γιατί μιλάτε για επέκταση εγγύησης στη Samsung? Είναι πιο ευαίσθητη;

Η τηλεόραση θα χρησιμοποιείται μόνο για ταινίες 1080p και σειρές 720p και κανονικό πρόγραμμα TV (δε με πολυενδιαφέρει όμως το τελευταίο), κυρίως βραδινές ώρες.... Ο player δε με πολυαπασχολεί, αφού έχω ένα Bluray Samsung και παίζω τα πάντα εκεί..

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας, και το φίλο για τη φιλοξενία στο τόπικ του..

Last edited:
Εφόσον χρησιμοποιεί τα πάνελ UV2A της Sharp θεωρητικά θα έχει πολύ καλό μαύρο και αντίθεση , αν την βρεις και της ρίξεις μια ματιά για να έχεις και ιδία άποψη ακόμη καλύτερα , εγώ εδώ και 2-3 χρόνια δεν θυμάμαι να έχω δει μοντέλα της εταιρείας οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Το τσιπ επεξεργασίας από ότι θυμάμαι είναι mediatek , το ίδιο ή παρόμοιο χρησιμοποιούν LG και Panasonic σε LA6xx και ET60.

Ισχύει σίγουρα η 5ετής εγγύηση; δεν βρήκα κάτι στο site της εταιρείας ούτε στα καταστήματα πώλησης όπου εξακολουθεί να αναφέρεται η 2ετής εγγύηση.

Πότε άρχισε να ισχύει η πενταετής εγγύηση; Αγόρασα μια 47et60 πριν 10 μέρες και κανείς δε μου είπε τίποτα, μάλιστα πλήρωσα και επέκταση εγγύησης στο κατάστημα. Για μένα, άραγε, η πενταετής εγγύηση της εταιρείας ισχύει;;;