βοήθεια για αγορά 55αρας

Μα να ρωτήσω κάτι.. Γενικά στο φορουμ βλέπω ότι τις LG δεν τις έχετε σε μεγάλη εκτίμηση... ούτε και τις Sony... τόσο πίσω είναι;

Μια χαρα ειναι οι lg
Οι περισσοτεροι δεν θα καταλαβουν καμια μεγαλη διαφορα στο συνολο των τηλεορασεων
Απο κει και περα ειναι τι ψαχνει κανεις πιο πολυ
Αν βρει καποιος αρκετα καλυτερη τιμη lg στις ιδιες περ.προτασεις δεν βλεπω τον λογο
να μην τις προτιμησει

Από άποψη αξιοπιστίας υπάρχει διαφορά μεταξύ lg και των άλλων? Έχουμε κανένα στοιχείο αν το IPS panel είναι περισσότερο ή λιγότερο αξιόπιστο από τα άλλα? Η έστω τα va των υπολοίπων έχουν διαφορά στην αξιοπιστία π.χ της panasonic είναι περισσότερο αξιόπιστα από της SAMSUNG? Για μένα αυτό θα ήταν σημαντικό και όχι το λίγο καλύτερο μαύρο που ίσως και να μην το παρατηρήσω ποτέ

Πάντως το android των sony θεωρείται λίγο προβληματικό. Σε διάφορα φορουμ διαβάζω οτι σε κάποιες τηλεοράσεις το πρόβλημα στο μενού είναι γενικό με αποτέλεσμα να αργούν να αλλάξουν τα κανάλια, οτι κολλάει κλπ. αν και η ποιότητα εικόνας θεωρείται καλή.
Η LG έχει κατα γενική ομολογία το καλύτερο περιβάλλον για smart tv ακόμα και σε φτηνά μοντέλα. Αρκετά κοντά και η Samsung με το Tizen. παλιά απότι διαβάζω είχε android αλλά το άφησε.

Παιδιά ακόμα περιμένω να έρθει οπότε δεν έχω ακόμα νέα σας γράψω.εγώ την επέλεξα λόγω VA panel (καλύτερο μαύρο Κ διάρκεια ζωής σε σχέση με το ips), το ότι έχει δοκιμαστεί εδώ κ ενα χρόνο κ ακούω κ διαβάζω καλά πράγματα κ για τα πραγματικά 100Hz και πάνω που έχει.

πηγα και χαζευα τηλεορασεις σε ενα μεγαλο μαγαζι.
μπορω να πω οτι στο ips πανελ μου φαινονται πιο ομοιομορφα τα χρωματα. καθομουν μπροστα σε μια 55 ρα va panel, και κοιτώντας πανω δεξια και κατω αριστερα η φωτεινότητα ήταν διαφορετική με αποτέλεσμα να φαίνονται και καπως πιο ανομοιόμορφα τα χρώματα.
στις σειρες 7000 και πανω στις samsung ήταν όμως πολύ καλά όλα.
αλλά είδα μια απλή και ταπείνη lg στα 600 ευρώ και μου φάνηκε πιο σωστή η εικόνα από άλλες στα 1000 ευρώ.
δε ξέρω σπίτι πως θα μου φαινόταν αλλά γύριζα το κεφάλι δεξιά και αριστερά μεσα στο μαγαζί και η εικονα δεν είχε σταθερή φωτεινότητα στα va panels. (εκτός από samsung 7000 series και πανω)

ενα αλλο θεμα γενικό στις τηλεοράσεις ήταν τα χρώματα. καποιες είχαν τοσο εντυπωσιακά χρώματα που μου φαινόταν ψεύτικες. δηλαδή στο σινεμα δεν θυμάμαι ποτέ να είχε δει τόσο έντονο κόκκινο και μπλέ. φαντάζομαι ότι με άλλες ρυθμίσεις θα ήταν πιο ομαλά τα πράγματα. αλλά αυτό που λένε όλοι για πιο ξεπλυμένα χρώματα ίσως τελικά σημαίνει και πιο φυσικά χρώματα.
όλα αυτά από κάποιον που έχει τηλεόραση πλασμα 7ετίας.

είδα κι εγώ μια lg uh600v να παίζει ολυμπιακούς αγώνες σε hd και πραγματικά ήταν πολύ καλή. Και μιλάμε για το πιο φτηνό μοντέλο uhd. Την κοιτούσα πολύ ώρα προσπαθώντας να βρω ψεγάδια (μαύρο κλπ) αλλά δεν βρήκα. Δεν ξέρω πως θα ήταν αν έβαζα δίπλα μια άλλη ακριβότερη Tv, αλλά αυτό που έβλεπα με έπειθε ότι δεν χρειάζομαι κάτι καλύτερο.

Με τον έντονο φωτισμό που υπάρχει στα καταστήματα, είναι πολύ δύσκολο να φανεί η υστέρηση του ips. Αυτό θα γίνει εμφανές μόνο σε σκοτεινό χώρο.
Επιπλέον στα καταστήματα οι τηλεοράσεις είναι ρυθμισμένες όπως θέλουν αυτοί! Πρέπει να βάλετε σε cinema mode τις τηλεοράσεις που σας ενδιαφέρουν για να είναι κάπως αξιόπιστη η συγκριση.

Με τον έντονο φωτισμό που υπάρχει στα καταστήματα, είναι πολύ δύσκολο να φανεί η υστέρηση του ips. Αυτό θα γίνει εμφανές μόνο σε σκοτεινό χώρο.
Επιπλέον στα καταστήματα οι τηλεοράσεις είναι ρυθμισμένες όπως θέλουν αυτοί! Πρέπει να βάλετε σε cinema mode τις τηλεοράσεις που σας ενδιαφέρουν για να είναι κάπως αξιόπιστη η συγκριση.

Πολύ χρήσιμη η διευκρίνηση σου. Βέβαια εγώ δεν την είδα σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών, αλλά σε μία καφετέρια που είχε σχετικά χαμηλό φωτισμό. Πάντως σίγουρα δεν ήταν σε απόλυτο σκοτάδι.

εμενα αυτό που με ανησυχεί στις πολλές ιντσες (γιατι κοιταω για 65 ιντσες) είναι ότι η διαγώνιος είναι αρκετα μεγαλη με αποτέλεσμα το πανω δεξια και το κατω αριστερα κομματι να είναι αρκετά μακρία και να εχουν διάαφορετική φωτεινότητά, γιατί είναι γνωστό ότι τα va panels δεν έχουν μεγάλες γωνίες που διατηρούν τη φωτεινότητα σταθερή.
αυτό ίσως να μην είναι τόσο έντονο στις 50 ιντσες και γι αυτό να μην αναφέρεται τόσο.

Stefa147 συμφωνω απολυτα. Η sony εχει μακραν την πιο ποιοτικη εικονα στις τηλεορασεις.