Βοήθεια για αγορά ενισχυτή και setup

Karaman

New member
14 September 2010
92
Κατ’αρχήν καλημέρα σε όλους. Πρώτο ποστ αν και έχω διαβάσει εκατοντάδες.
Σιγά σιγά θέλω να περάσω στον ψηφιακό ήχο και έχοντας πολύ περιορισμένες γνώσεις θα χρειαστώ κάθε βοήθεια.

Το setup μου αυτή τη στιγμή είναι μια 40άρα lcd, ένα ps3 που χρησιμοποιώ και σαν media center μέσω Ethernet, Nova HD, και ένα home cinema sony dav sb500w, το οποίο με βολεύει πολύ λόγω ασύρματων πίσω ηχείων, γιατί η διαρρύθμιση του χώρου είναι τέτοια που δεν παίρνει καλώδια.

Καταλαβαίνω ότι τα ηχεία είναι η κύρια επένδυση που πρέπει να κάνω. Επειδή το budget κυμαίνεται στα 350-400 eur, πάω τώρα για onkyo tx sρ608 και τα ηχεία βλέπουμε. Πόσα κονδύλια να περάσω απ’τη γυναίκα; Πάμε λοιπόν

Το onkyo δεν έχει multichannel analog inputs. Απ το sony μόνο τα ηχεία θέλω να χρησιμοποιήσω, απότε αυτό δεν πρέπει να με απασχολεί, σωστά;
Τα ασύρματα ηχεία θα τα βλέπει το onkyo; Κάποιος μου πε ότι μόνο το sony λόγω συχνότητας τα βλέπει οπότε μου είναι άχρηστα.
Μου πρότειναν το pioneer vsx 1020k αλλά επειδή δεν έχει pass through, κι επειδή πάιζω κανά pro όταν κοιμάται η φαμίλια, νομίζω θα προτιμήσω το onkyo.
Σε ένα φίλο με παρόμοιο setup ναι μεν ενθουσιάστηκα με αυτό που άκουγα, αλλά κάποιες φορές αναγκαζόταν να αυξομειώνει την ένταση για να ακούει τους διαλόγους και να μην κουφαίνεται από τα μπάμ μπουμ. Λάθος setup στον ήχο ή έτσι είναι;
Και κάτι τελευταίο. 1200 eur για ηχεία; Και πες τα παίρνω. Οι γείτονες πότε θα με διώξουν;
*
Sorry για το μακροσκελές ποστ, κι ελπίζω να τα λέμε συχνά από εδώ και πέρα
*

*

Με τα ηχεία βλέπω ότι δεν υπάρχει ελπίδα, μόνο με κανά Sony STR-DA5600ES αλλά εκεί ξεφεύγουμε τελείως στην τιμή. Καμιά ιδέα;

Λοιπον...
- Παντα ειχα την περιεργεια για το πως ακουγονται τα ασυρματα ηχεια. Ακουγονται παρασιτα? Ασυρματο ρουτερ, ασυρματο τηλεφωνο, κινητο κανουν παρεμβολες?

- Το sony dav sb500w δεν ειναι ψηφιακο!?? Εχει οπτικη εισοδο ωστε να συνδεσεις το PS3?
- Τον onkyo tx sρ608 δεν τον βρισκω πουθενα στο google. Ειναι σωστο το μοντελο που δινεις? Αυτος ο ΟΝΚΥΟ που αναφερεις υποστηριζει και ασυρματα ηχεια? Εαν ναι, τοτε κανε ενα τηλεφωνημα στην ΟΝΚΥΟ και ρωτα.
- Εγω στην θεση σου θα επαιρνα εναν ενισχυτη και ενα ζευγαρι μπροστινα ηχεια. Τα μπροστινα της SONY θα τα πηγαινα πισω, θα αφηνα το κεντρικο και sub στην θεση τους. Απλα θα προσεχα τις προδιαγραφες των ηχειων (κυριως τα ohm) με αυτες του ενισχυτη.
Ειδαλλως θα επαιρνα και παλι ενα all-in-one ελεγχοντας να εχει ψηφιακες εισοδους και hdmi.

Το sony δεν ειναι ψηφιακό δυστυχώς. Αλλιώς θα ήμουν οκ
Tx-sr 608 το μοντέλο sorry

Τώρα τα ασύρματα για τη δουλεία που τα έχω,δηλαδή μικρών απαιτήσεων, είναι μια χαρά. Παρεμβολές δεν έχω παρατηρήσει. Αλλά για digital sound φαντάζομαι δεν.

- Το μηχανημα που εχεις ειναι αυτο?
http://www.dooyoo.co.uk/home-cinema-system/sony-dav-sb-500-w/details/
Στα τεχνικα χαρακτηριστικα γραφει οτι εχει μια εισοδο S/PDIF δηλαδη ψηφιακη.

- Το ποσο των 350-400 ευρω ειναι για αγορα ενισχυτη και ηχεια ή μονο για ηχεια? Ρωτω γιατι οι ενισχυτες που αναφερεις κοστιζουν στα 650-700 ευρω.

Ναι αυτό είναι αλλά κάνουν λάθος. Δεν υπάρχει τέτοια είσοδος.

Την αγορά θα την κάνω online από γερμανικό site. Σήμερα το έχει 450 με τα μεταφορικά. Μιλάω μόνο για ενισχυτή

Όπως κ να χει ευχεριστώ για το ενδιαφέρον

Μια χαρά με πρόλαβες και σε ευχαριστώ πολύ. Ενδιαφέρον το site

Συνειδητοποιώ ότι ίσως χρειάζομαι αναγκαστικα και καινούρια ηχεία. Αυτά που έχω είναι 4 ohms και ξεψαχνίζω τα threads να καταλάβω αν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω. Κι ήμουν και σκράπας στη φυσική

Σαν πακετο φαινεται πληρες και πολυ φθηνο μαλιστα...αλλά γιατι?
Ο ενισχυτης που εχει το πακετο δεν πωλειται ξεχωριστα. Συνηθως οι εταιριες βαζουν στα πακετα καποιον ενισχυτη της τρεχουσας σειρας ή καποιο προηγουμενο μοντελο.

Διαβασε σχετικα εδω
http://www.avforums.com/forums/onkyo-products/1240868-onkyo-ht-s6305-owners-thread.html

Ωραίος ευχαριστώ. :a0210:

Το πρόβλημα δεν είναι του ενισχυτή, όπως λένε, αλλά του subwoofer και μου κάνει εντύπωση που η onkyo το έχει ακόμα http://www.eu.onkyo.com/products/HT-S5305_.html ενώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι το θέμα δεν έχει λυθεί. Τι να πω; Βέβαια, το σύστημα είναι το 5305 αλλά δε νομίζω ότι αν πάρω το 6305 (στα 400 eur), που φοράει άλλο ενισχυτή, θα λυθεί το πρόβλημα.

Φυσικά δεν ξέρω, καθότι νέος με το άθλημα, (κι ούτε απ το thread κατάλαβα πολλά) αν το πρόβλημα προέρχεται απ τον ενισχυτή (κι αν με firmware update είνια όλα οκ) ή είναι default θέμα του sub.

Και εδώ http://www.avforums.com/forums/onkyo-products/1302705-onkyo-ht-s-6305-problems.html κάποιος λέει ότι το 6305 δεν έχει θέμα.

Last edited:
Υποθετω τοι θα το αγορασεις απο Γερμανια.
Εχει αναφερθει στο φορουμ οτι η ελληνικη αντιπροσωπεια δεν αναγνωριζει την εγγυηση σε προιοντα του εξωτερικου. Κανε ενα τηλεφωνημα στην ελληνικη αντιπροσωπεια και στειλε ενα email στην ONKYO europe για να το επιβεβαιωσεις.

Εχεις υπολογισει οτι μεταφορικα, μαλλον θα ειναι αρκετα. Ζυγιζει το πακετο σχεδον 50κιλα.

Ναι μιλαμε για +40 eur.
Το θέμα της εγγύησης το γνωρίζω αν κ νομίζω ότι αν το κυνηγήσεις θα τη βρεις την άκρη, χωρίς να το παίζω εξυπνάκιας ελληνάρας. Απλά μιλάμε για διακίνηση αγαθών εντός της Ένωσης.

Anyway σ ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια κ το χρόνο σου

Λοιπόν μετά από αρκετόοοο διάβασμα και δεδομένων των οικονομικών δεδομένων κλείνω στο να αρχίσω να χτίζω ένα σύστημα σιγά σιγά και βλέπουμε.

Κατ᾽αρχήν να επισημάνω ότι μιλάμε για χώρο σαλονοτραπεζαρίας 45 τμ περίπου, με δυσκολία στην τοποθέτηση πίσω ηχείων. Το hc θα χρησιμοποιείται κατά 80% για ταινίες-αθλητικά, 10% ps3 και 10% μουσική.

Ενισχυτή έχω καταλήξει σε onkyo 508 ή 608.

Θέλω τη βοήθειά σας στο εξής:
Να πάω για αυτό http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/ff5231c2-04e8-4b98-9375-9cc56423403f.aspx
και όποτε μπορώ προσθέτω sub, κεντρικό κτλ

ή να ξεκινήσω με αυτό http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/10847980-8195-40ce-afdc-c74b1333d81d.aspx και με τον καιρό να βάλω αυτά πίσω και να πάρω άλλα για μπροστά;

Δυστυχώς έχω το ps3 fat(βλέπε THX πρόβλημα) αλλά επειδή η ολοκλήρωση του hc μπορεί να αργήσει, η απόκτηση ενός bluray player είναι πιο εύκολη υπόθεση.

Τέλος τα ηχεία που έχω είναι στα 4 ohms (το sub στα 2). Δεν βρίσκω περισσότερες πληροφορίες για αυτά. Θα μπορώ αν θέλω να τα χρησιμοποιήσω για να κάνω 5.1 ή 7.1;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

τους pioneer τους εχεις αποκλεισει? γιατι? o 820 δεν ειναι αντιστοιχος του 508 ? και τι εννοεις με το pass through? νομιζω οτι περνανε κανονικά σημα και οι pioneer αν εχει αναβαθμιστει απο αλλη πηγη...

Μεταξύ των δύο που ανέφερες προτίμησε τα TX-T2 μαζί με το αντίστοιχο κεντρικό τους. Αυτά που ήδη έχεις χρησιμοποίησέ τα ως surround...

Και καλό είναι να πάρεις τον SR608.

Καλύτερα να απομονώσω τους διαλόγους. Εντάξει δεν είναι τεράστιο το κονδύλι και θ ακολουθήσω τη συμβουλή σου. Ακριβό το σπορ πάντως:nounder:

Αλλά αξίζει. Έκανα μια ακρόαση κι έπαθα πλάκα. Εγώ που είμαι άσχετος κι όταν πήγα νόμιζα ότι δεν θα καταλάβαινα καμια διαφορά