ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ HOME CINEMA

Petran1965

New member
28 October 2009
30
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ! ΕΙΜΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ 44 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΩΣ ΜΗ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ LED SAMSUNG UE 40B8000 XW

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΟΣ HOME CINEMA ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΣΚΟΠΟ
1. ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ
2. ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΟΥ.
(ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΝΤΑΣΗ)

ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΩ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΗΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2.500 ΕΥΡΩ.

ΓΕΙΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Bose Acoustimass 10 IV (1300-1500) ΕΥΡΩ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΗΧΕΙΑ
ΚΑΘΩΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΑΞΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1000 - 1200 ΕΥΡΩ

moz-screenshot.png

Καλησπερα φιλε μου.....για ενισχυτη θα σου προτεινα τον YAMAHA RX-V1900.
Θα τα οδηγησει πολυ καλα τα ηχεια που σκεφτεσαι να παρεις.Αλλα αν θελεις δορυφορους γιατι δε κοιτας και τα B&W MT20? Πιστευω πως ειναι αρκετα καλυτερα τοσο σε κινηματογραφικο οσο και σε μουσικο προγραμμα!

Καλώς ήρθες φίλε Πέτρο.
Πρώτα απ' όλα και εφόσον όπως λες σε ενδιαφέρει τόσο η ποιότητα όσο και η ακρόαση μουσικής, ξεχνάς τα Bose.
Ενημέρωσέ μας πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου για να σου γίνουν οι ανάλογες προτάσεις.
Επίσης αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος (εκτός απ' τον χώρο) που θέλεις μικρά ηχεία δορυφόρους, και όχι μεγαλύτερα ηχεία βάσης ή δαπέδου.

Last edited:
Ο χώρος του σαλονιού μου είναι κοντά στα 25 τετραγωνικά αλλά σε κάποια φάση θα πάω σε μεγαλύτερο
Ο ήχος που θέλω από σύστημα 5.1 είναι για μουσική 60% και για ταινίες 40%
δηλαδή ποιότητα και όχι ένταση

Θα αφιερώσω 1000 ευρώ για ραδιοενισχυτή αλλά δεν γνωρίζω πιο μοντέλο να αγοράσω μεταξύ ( Marantz , Denon ,Yamaha , Onkyo ,Pionner) Εδώ θέλω την πρότασή σας γιά ραδιοενισχυτή.
'Οσο αφορά τα ηχεία θα διαθέσω μέχρι 1200 ευρώ μικρά όπως Podspeakers Minipod , B&W MT-20 και ειμαι μεταξύ (B&W , Bose ,Podspeakers η άλλα πού δεν γνωρίζω ) και εδώ θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο μοντέλο
Όλα περίπου 2200 ευρώ

Άμα έπρεπε να διαλέξεις μεταξύ αυτών , ποίο σετ ηχείων και ποιόν ραδιοενισχυτή θα έβαζες ? Ποιά θα μου πρότεινες ?
Ευχαριστώ

Τα KEF 3005 πάντως σε αυτή την τιμή είναι super!!!
Εγώ τα έχω με τον DENON 1910.
Άμα είσαι από Θεσσαλονίκη πολύ ευχαρίστως να έρθεις να τα ακούσεις.

Η marantz ηταν παντα εταιρεια που φημιζεται για την μουσικοτητα ακομα και σε πολυκαναλες υλοποιησεις.Νομιζω οτι ο 7002 ειναι ενα μοντελο που πρεπει να δεις.
Τωρα, επειδη σε ενδιαφερει η μουσικη μηπως να ξανασκεφτοσουν την περιπτωση ηχειων δορυφορων και να πηγαινες σε ενα καλο ηχειο δαπεδου ή βασης.

Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ HOME CINEMA

.....
Τωρα, επειδη σε ενδιαφερει η μουσικη μηπως να ξανασκεφτοσουν την περιπτωση ηχειων δορυφορων και να πηγαινες σε ενα καλο ηχειο δαπεδου ή βασης.

Aυτό εννοείται. Με τέτοιου είδους ηχεία σίγουρα δεν μπορείς να έχεις την ποιότητα ήχου που θα σου προσφέρει ένα ηχείο βάσης ή δαπέδου.

Άμα έπρεπε να διαλέξεις μεταξύ αυτών , ποίο σετ ηχείων και ποιόν ραδιοενισχυτή θα έβαζες ? Ποιά θα μου πρότεινες ?
Ευχαριστώ

Οι A/V Receiver που ανέφερα παραπάνω προσθέτοντας και τον Marantz 7002 που πολύ σωστά πρότεινε ο Κοσμάς, είναι πάνω κάτω της ίδιας κατηγορίας. Λάβε υπόψην σου ότι οι DENON & MARANTZ θεωρούνται πιό "μουσικοί" ενώ οι PIONEER & YAMAHA πιο "κινηματογραφικοί".

Οσον αφορά τα ηχεία, πήγαινε να τα ακούσεις από κοντά. Για όλα έχουν γραφτεί πολύ καλά λόγια και reviews.
Αν και θα πρότεινα για εμπρός να προτιμήσεις ηχεία δαπέδου ή βάσης......

-bye-

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ HOME CINEMA

Οι A/V Receiver που ανέφερα παραπάνω προσθέτοντας και τον Marantz 7002 που πολύ σωστά πρότεινε ο Κοσμάς, είναι πάνω κάτω της ίδιας κατηγορίας. Λάβε υπόψην σου ότι οι DENON & MARANTZ θεωρούνται πιό "μουσικοί" ενώ οι PIONEER & YAMAHA πιο "κινηματογραφικοί".

Οσον αφορά τα ηχεία, πήγαινε να τα ακούσεις από κοντά. Για όλα έχουν γραφτεί πολύ καλά λόγια και reviews.
Αν και θα πρότεινα για εμπρός να προτιμήσεις ηχεία δαπέδου ή βάσης......

-bye-

+100 Eλπιζω να βοηθησαμε.

εγω απο ηχεια θα σου προτεινα τα focal dome 1300Ε περιπου.ειναι μικρα με πολυ καλο ηχο και δεν πιανουν και χωρο.τα θεωρω καλυτερα απο τα mt-20.οσο για ενισχυτη εγω εχω denon.αλλα πιστευω οτι η pioneer αγορασεις η yamaha θα μεινεις ευχαριστημενος.

Είμαι από Θεσσαλονίκη, θα έρθω να τα ακούσω, είμαι στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, να βρούμε τρόπο επικοινωνίας φίλε και όποιος άλλος θέλει ας έρθει από εδώ να τα πούμε .....κερνάω καφεδάκι και ταυτόχρονα να αποφασίσω τι 8α βάλω ...οι επιλογές πολλές από όλους σας και ευχαριστώ ψάχνω την καλύτερη δυνατόν σωστή επιλογή όταν φυσικά αποφασίζεις να αφιερώσεις 2000 -2300 ευρώ για home cinema 5.1 στο οποίο με απασχολεί η ποιότητα ήχου και όχι ένταση.
Το πρώτο που με απασχολεί είναι ο ραδιοενισχυτής εδώ θέλω τα φώτα σας με τιμή που να βρίσκεται περίπου στα 1000 -1200 ευρώ και μετά τα ηχεία .