Βοήθεια για αγορά ηχείων 5.0

kingrim

New member
29 August 2013
47
Καλησπέρα σε όλους 🤗

Ζήτω συγνώμη προκαταβολικά για το σεντόνι.

Έχω τον Denon X520BT.
Για μπροστινά έχω δύο ηχεία με καμπίνα Sharp και τα ηχεία είναι αλλαγμένα με noname.
Κεντρικό ένα magnat
Δορυφόρους Denon SYS 2020
Και sub Denom SYS 2020

ΟΙ απαιτήσεις μας είναι ζυγισμένες σε μουσική και ταινίες.

Κοιτούσα τα Taga Harmony TAV 607F+C+S
Πήρα τηλέφωνο ένα κατάστημα και μου είπε πως θα είναι αρκετά μεγάλα και προτείνει την σειρα TAV 507.

Ο χώρος είναι αυτός που φαίνεται στις φωτογραφίες η απόσταση από τον καναπέ είναι στα 3+ μέτρα ένα τα πίσω ηχεία είναι κολλητά πίσω από τον καναπέ και τον τοίχο έχω βάλει ήχο απορροφητικό υλικό για ομορφιά 😜 αλλά κόβει και τις ανακλάσεις του ήχου.

Έχει δοκιμάσει κανείς τα συγκεκριμένα ηχεία ή την μάρκα και πια είναι η άποψη του;

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο περίπου σε αυτήν την τιμή;

Όποιος διάβασε μέχρι εδώ είναι ήρωας και του χρωστάω καφέ😅

1000006516.jpg

1000006517.jpg

Specs του ενισχυτή:

Power amplifier

Rated output:

Front:

70 W + 70 W (8 Ω/ohms, 20 Hz – 20 kHz with 0.08 % T.H.D.)

90 W + 90 W (6 Ω/ohms, 1 kHz with 0.7 % T.H.D.)

Center:

70 W (8 Ω/ohms, 20 Hz – 20 kHz with 0.08 % T.H.D.)

90 W (6 Ω/ohms, 1 kHz with 0.7 % T.H.D.)

Surround:

70 W + 70 W (8 Ω/ohms, 20 Hz – 20 kHz with 0.08 % T.H.D.)

90 W + 90 W (6 Ω/ohms, 1 kHz with 0.7 % T.H.D.)

Output connectors:

6 – 16 Ω/ohms

Analog

Input sensitivity/Input impedance:

200 mV/47 kΩ/kohms

Frequency response:

10 Hz – 100 kHz — +1, –3 dB (Direct mode)

S/N:

98 dB (IHF–A weighted, Direct mode)

Δεν θέλω να μπω στη θέση να σε βάλω να αλλάξεις τις προτεραιότητές σου, αλλά μήπως να κοιτούσες για κανένα καλύτερο sub;

Υποθέτω ότι για λόγους ομοιομορφίας οπτικής και αλλαγής μεγέθους των front κοιτάζεις κάποιο τέτοιο σετ.

Το κεντρικό ποιο είναι; Ρωτάω γιατί το κεντρικό σε αυτά που κοιτάς είναι ήδη μικρό.

To κεντρικό είναι το ART-144 της magnat είναι πίσω από την τηλεόραση στο κάτι μέρος.
1000006524.jpg
1000006523.jpg1000006522.jpg1000006524.jpg

Δεν θέλω να μπω στη θέση να σε βάλω να αλλάξεις τις προτεραιότητές σου, αλλά μήπως να κοιτούσες για κανένα καλύτερο sub;

Υποθέτω ότι για λόγους ομοιομορφίας οπτικής και αλλαγής μεγέθους των front κοιτάζεις κάποιο τέτοιο σετ.

Το κεντρικό ποιο είναι; Ρωτάω γιατί το κεντρικό σε αυτά που κοιτάς είναι ήδη μικρό.
Για sub προς το παρών δεν είμαι γιατί ζω και σε πολυκατοικία θα με πάρουν με τις πέτρες.

Πιστεύω ότι με τα δύο πίσω ηχεία με mid/bass 5,5" σε σχέση με τις πορδες που έχω ολο και κάτι θα κερδίσω σε μπάσο.

Η αλλαγή θέλω να γίνει για πιο ισορροπημένο ήχο και αισθητικούς λόγους ομοιομορφίας.

Δεν έχω κάποιο τρελά εκπαιδευμένο αυτί εδώ με αυτά που έχω είμαι αρκετά ικανοποιημένος μου λείπει λίγο η ένταση στην μουσική και η καθαρότητα των διαλόγων στις ταινίες. Δλδ θα χρειαστεί πχ να ανεβάσω την ένταση γιατί δεν ακούω καλά τους διαλόγους και σε μια στιγμή δράσης να κατεβάσω την ένταση γιατί θα ξυπνήσω την πολυκατοικία.

Έχεις λάθος αντίληψη για το τι δουλειά κάνει ένα sub. Το sub πρέπει να ενσωματώνεται σωστά σε ένα σύστημα και να είναι επαρκές για να ακολουθήσει τα ηχεία του συστήματος.

Αυτό που έχεις θα δυσκολευτεί πολύ είτε να ακολουθεί το καινούργιο σετ ηχείων που θέλεις να πάρεις, είτε και αυτά που έχεις ως front ηχεία.

Για το κεντρικό δεν βρήκα πολλά στοιχεία, πάντως κι αυτό είναι λάθος να είναι τοποθετημένο πίσω από την τηλεόραση.
Εκτός κι αν το μετακινεις στη σωστή θέση πριν την αναπαραγωγή.

Πάντως είτε με το 5.0 καινούργιο σετ που θέλεις να πάρεις, είτε με αυτό που έχεις, το sub πρέπει να το αλλάξεις.

Βελτίωση με το νέο σετ θα έχεις στα surround, κρίνω πως θα έχεις και στο κεντρικό, σε σχέση με τα υπάρχοντα. Και φυσικά όλα αυτό θα είναι τονικά πιο κοντά μεταξύ τους, πράγμα κρίσιμο μια και ο Denon σου δεν διαθέτει κάποιο εξελιγμένο σύστημα ακουστικής διόρθωσης.

Έχεις λάθος αντίληψη για το τι δουλειά κάνει ένα sub. Το sub πρέπει να ενσωματώνεται σωστά σε ένα σύστημα και να είναι επαρκές για να ακολουθήσει τα ηχεία του συστήματος.

Αυτό που έχεις θα δυσκολευτεί πολύ είτε να ακολουθεί το καινούργιο σετ ηχείων που θέλεις να πάρεις, είτε και αυτά που έχεις ως front ηχεία.

Για το κεντρικό δεν βρήκα πολλά στοιχεία, πάντως κι αυτό είναι λάθος να είναι τοποθετημένο πίσω από την τηλεόραση.
Εκτός κι αν το μετακινεις στη σωστή θέση πριν την αναπαραγωγή.

Πάντως είτε με το 5.0 καινούργιο σετ που θέλεις να πάρεις, είτε με αυτό που έχεις, το sub πρέπει να το αλλάξεις.

Βελτίωση με το νέο σετ θα έχεις στα surround, κρίνω πως θα έχεις και στο κεντρικό, σε σχέση με τα υπάρχοντα. Και φυσικά όλα αυτό θα είναι τονικά πιο κοντά μεταξύ τους, πράγμα κρίσιμο μια και ο Denon σου δεν διαθέτει κάποιο εξελιγμένο σύστημα ακουστικής διόρθωσης.
Ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι ότι μόλις πάρω ένα ολοκληρωμένο set το κεντρικό θα μπει ακριβώς πάνω από το κέντρο της τηλεόρασης.

Για sub δεν λέω όχι απλά σε δεύτερη φάση θα μου ήταν πιο προσιτό.

Θεωρείτε ότι στα χρήματα τους είναι οκ επιλογή ή υπάρχει κάτι καλύτερο

Θα έριχνα και μια ματιά σε ένα σύστημα 5.0 αποτελούμενα από ηχεία της Polk, συγκεκριμένα τη σειρά Monitor XT.

Σε αντιστοιχία, τα XT60, XT30 και XT15.
Προτείνονται σε bundle με ενισχυτή Denon από τη μαμά εταιρία και των δυο. Άρα είναι τσεκαρισμενο ότι ματσαρουν σε θέματα οδήγησης τουλάχιστον.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις τελικά κατέληξα να αγοράσω ένα καλό set για δεξί αριστερό τα HECO Aurora 700 και ένα κεντρικό magnat S14C. Για να έχω μια καλή βάση και σε δεύτερο χρόνο ένα sub και δύο πίσω ηχεία τελευταία. Πήγα σε ένα κατάστημα στην Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκαν πολύ μαζί μου βάλαμε κάτω κάτοψη αποστάσεις ενισχυτή κλπ και καταλήξαμε ή σε αυτό που έγραψα ή σε ένα πλήρες set 5.0 της magnat. Λόγω όμως του ότι ήθελα λίγο παραπάνω Design και λίγο παραπάνω stereo ήχο για μουσική κατέληξα στα HECΟ

Δεν ταιριάζουν τα Heco Aurora με τα Magnat Monitor. Πως θα τα κάνεις να έρθουν τονικά χωρίς EQ στον ενισχυτή AV;

Αυτό που σου πρότειναν είναι εντελώς λάθος.

αφού τα πήρες ότι κ να πούμε τώρα δεν έχει νόημα...καλοριζικα λοιπόν φίλε κ αφού φαντάζομαι τα άκουσες κ σου άρεσαν όλα καλά!

• Like
Reactions: kingrim
Προλαβαίνεις να αλλάξεις το κεντρικό με το κεντρικό των Aurora. Θα παίξει σωστά με τα Aurora 700 και επιπλέον είναι αρκετά καλύτερα ως ηχεία τα Aurora σε σχέση με τα Monitor S.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει το κεντρικό Aurora γιατί η σειρά έχει αλλάξει με την Aurora XT, είναι καλύτερα να πάρεις το κεντρικό της ίδιας σειράς έστω κι αν είναι από την ανανεωμένη σειρά, καθώς η ηχητική διαφορά είναι οριακή σε σχέση με την απελθούσα σειρά.

Εάν δεν χωράει μπροστά από την TV, μπορείς να ανασηκώσεις λίγο την TV. Αλλιώς το τοποθετείς από πάνω από την TV σε ράφι με την κατάλληλη κλίση στο ηχείο.

Είναι σημαντικό να ξεκινάς από ίδια βάση στα ηχεία, ακόμα κι αν είχες ενισχυτή με σοβαρό EQ, καθώς όταν τα ηχεία είναι από την ίδια σειρά στην μπροστινή τριάδα γενικώς χρειάζεται να κάνεις λιγότερες διορθώσεις.
Στον 520ΒΤ που έχεις, το Auto EQ είναι απλώς ροζ θόρυβος και ρυθμίζει στάθμη και χρονοκαθυστέρηση μεταξύ των καναλιών. Δεν προσφέρει τίποτε άλλο.

Last edited:
Προλαβαίνεις να αλλάξεις το κεντρικό με το κεντρικό των Aurora. Θα παίξει σωστά με τα Aurora 700 και επιπλέον είναι αρκετά καλύτερα ως ηχεία τα Aurora σε σχέση με τα Monitor S.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει το κεντρικό Aurora γιατί η σειρά έχει αλλάξει με την Aurora XT, είναι καλύτερα να πάρεις το κεντρικό της ίδιας σειράς έστω κι αν είναι από την ανανεωμένη σειρά, καθώς η ηχητική διαφορά είναι οριακή σε σχέση με την απελθούσα σειρά.

Εάν δεν χωράει μπροστά από την TV, μπορείς να ανασηκώσεις λίγο την TV. Αλλιώς το τοποθετείς από πάνω από την TV σε ράφι με την κατάλληλη κλίση στο ηχείο.

Είναι σημαντικό να ξεκινάς από ίδια βάση στα ηχεία, ακόμα κι αν είχες ενισχυτή με σοβαρό EQ, καθώς όταν τα ηχεία είναι από την ίδια σειρά στην μπροστινή τριάδα γενικώς χρειάζεται να κάνεις λιγότερες διορθώσεις.
Στον 520ΒΤ που έχεις, το Auto EQ είναι απλώς ροζ θόρυβος και ρυθμίζει στάθμη και χρονοκαθυστέρηση μεταξύ των καναλιών. Δεν προσφέρει τίποτε άλλο.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι πως πέταξα το κουτί οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής. Πάντως στα άπειρα αυτιά μου ακούγονται πολύ καθαρά στις ταινίες και φυσικά τα Aurora σε στέρεο θερίζουν. Τώρα είμαι σε φάση κατασκευής βάσης για να μπει πάνω από την TV πολύ καλή ιδέα η κλήση θα το υιοθετήσω

Επειδή τις έχω ακούσει αυτές τις δύο σειρές άπειρες φορες, είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση ο ήχος τους.

Σε ο,τι αφορά τα aurora, και τα aurora XT πλέον, είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία τιμής τους.
Θυμίζουν έντονα τα Mission LX mkIi, αλλά με διαφάνεια. Δηλαδή έχουν πολύ καλό power response και είναι εύκολα στο EQ γιατί δεν έχουν σοβαρό directivity error, αλλά είναι καλύτερα από εκείνα, γι' αυτό και ένα κλικ ακριβότερα, στις υψηλές συχνότητες λόγω πιο προσεγμένου tweeter.
Me τα monitor s της magnat... καμία σχέση.

Anyway, αφού αποφάσισες να κρατήσεις το κεντρικό, με γεια, φαντάζομαι ρόλο θα έπαιξε και το λεπτό της σχεδίασης μια και το κεντρικό των aurora έχει περισσότερο ύψος.