Βοήθεια για αγορά ηχείων

madjim1984

New member
15 June 2011
29
Καλησπερα θελω να φτιαξω ενα home cinema το οποιο θα συνδεθει με pc και το θελω για περισσοτερο ταινειες αλλα και για μουσικη. Σκεφτομαι να παρω μια καρτα ηχου για νασυνδεθει αναλογικα με τον ενισχυτη(γιατι δεν εχει ψηφιακη εισοδο) και αν γνωριζετε να μου προτεινετε καποια.
Στην κατοχη μου εχω εναν ενισχυτη Technics SA-AX730 και ενα ζευγος ηχειων JBL LX2005. Οποτε θελω να μου προτεινετε ενα κεντρικο ηχειο, 2 ηχεια για πισω και ενα subwoofer ωστε να εχω ενα καλο αποτελεσμα. ευχαριστω

Re: Βοηθεια για αγορα ηχειων

Καλημέρα, για κάρτα ήχου άνοιξε καλύτερα καινούριο νήμα εδώ.
Οσον αφορά τον ενισχυτή έχει από κωδικοποίηση ήχου μόνο Dolby prologic αν διάβασα καλά στα εγχειρίδια κι όχι Dolby digital ή DTS (γι αυτό δεν έχει καμία ψηφιακή σύνδεση) κάτι για το οποίο λέει ότι χρειάζεσαι ξεχωριστή συσκευή για να το πετύχεις άρα τα ηχεία θα παίζουν μόνο σε λειτουργία matrix ή ή κάρτα ήχου να έχει αναλογικές εξόδους να συνδεθείς με τον ενισχυτή. Αν ήδη το ξέρεις αυτό τότε οκ, ειδάλλως θα χρειαστεί να πάρεις έναν πιο σύγχρονο ενισχυτή πριν προχωρήσεις και στην κάρτα ήχου. Τώρα για τα ηχεία, τα χαρακτηριστικά τους η αλήθεια θα δυσκολέψουν πολύ την αγορά entry level ενισχυτή, 4 μεγάφωνα με 2 8ιντζα γούφερ θέλουν ενισχυτή με ρεύματα κι όχι αστεία συνθήκη που ούτε ο παρόν ενισχυτής πιστεύω παρέχει. Επίσης καλό θα ήταν για λόγους ηχητικής αλλά κι αισθητικής ομοιομορφίας να έβρισκες τα δικά του αντίστοιχα ηχεία πράγμα λιγάκι δύσκολο. Δώσε μας κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χώρο σου, το μπάτζετ που διαθέτεις κι αν είσαι ανοιχτός σε προτάσεις για καινούριο ενισχυτή με σετ ηχείων 5.1 και να κρατούσες το υπάρχον σετ για δικάναλη ακρόαση.

Last edited:

Δεν έχει νόημα να ξοδέψεις για συμβατότητα προς τα πίσω. Αντί να ξοδεύεις σήμερα για 5.1 κάρτα μπορείς να πάρεις ένα media player για συμβατότητα μπροστά και να συμβιβαστείς με περιφερικό ήχο dolby pro logic ακόμα και από την υφιστάμενη κάρτα του pc. Για ηχεία κεντρικό ιδανικά θα πρέπει να βρεις το JBL - LX 2000 center περιφερικά κάποιο από τα JBL - LX 2001 και JBL - LX 2002 και JBL lx 2000 subwoofer, και σε κάποια στιγμή αντικατάσταση και του ενισχυτή.

Καλημερα δε θελω να ξεφυγω πολυ στη τιμη για αυτο σκεφτηκα να μην αλλαξω ενισχυτη και να παρω μια καρτα ηχου ωστε να κανει αυτη τισ κωδικοποιησεις και να στελνει αναλογικα στον ενισχυτη. Για τα ηχεια δε θα ηθελα να τα παραμερισω, ιδανικα θα ηταν να βρω τη δικη του σειρα αλλα λιγο δυσκολο οποτε αν μπορειτε να μου πειτς καμια γνωμη για να τα συνδιασω.Το δωματιο ειναι περοπου στα 15 τετρ.

Καλημερα δε θελω να ξεφυγω πολυ στη τιμη για αυτο σκεφτηκα να μην αλλαξω ενισχυτη και να παρω μια καρτα ηχου ωστε να κανει αυτη τισ κωδικοποιησεις και να στελνει αναλογικα στον ενισχυτη. Για τα ηχεια δε θα ηθελα να τα παραμερισω, ιδανικα θα ηταν να βρω τη δικη του σειρα αλλα λιγο δυσκολο οποτε αν μπορειτε να μου πειτς καμια γνωμη για να τα συνδιασω.Το δωματιο ειναι περοπου στα 15 τετρ.

Αν δε βρεις σε αναζήτηση τα ηχεία που σου προτείνει ο Αντώνης στο ποστ #4, ό,τι άλλο και να πάρεις δύσκολο να ταιριάξεις σε χροιές. Ακόμα δεν έχεις προσδιορίσει μπάτζετ και χωρίς αυτό δεν μπορεί να σου προταθεί κάτι. Ενα αξιοπρεπές σετάκι αν μπορείς να διαθέσεις αυτά που ζητάει με την προϋπόθεση ότι παραμερίζεις τα υπάρχον ηχεία αλλά τουλάχιστον έχεις ομοιομορφία αισθητικά κι ηχητικά.

Οκ σας ευχαριστω και τους δυο απο οτι καταλαβα δε θα εχω καλο αποτελεσμα αν προσθεσω αλλης εταιρειας ηχεια. Τα χρηματα που διεθετα ηταν περιπου στα 500. Θα κοιταξω μηπως βρω τα υπολοιπα ηχεια της ιδιας σειρας αλλιως ξαναμιλαμε για καινουριο συστημα

Και κατι ακομα αν τα εβαζα αγγελια μαζι με τον ενισχυτη τι τιμη περιοπυ πιανουν σημερα? Μηπως με συμφερει να φτιαξω ενα συστημα απο την αρχη

Και κατι ακομα αν τα εβαζα αγγελια μαζι με τον ενισχυτη τι τιμη περιοπυ πιανουν σημερα? Μηπως με συμφερει να φτιαξω ενα συστημα απο την αρχη

Αυτη ηταν η πρωτη σκεψη μου αλλα ειπες οτι δεν θες να τ αποχωριστεις οποτε δεν την εξεφρασα. Το προτιμω αυτο, τωρα ποσο θα πιασουν αγνωστο, ισως κανα 200αρι ισως και παραπανω οποτε μαζι με το σετ 5.1 που σου προτεινα χτυπας κι ενα ενισχυτη κι εισαι οκ τωρα απ το κινητο δεν μπορω να σου προτεινω κανε υπομονη να πεσουν κι αλλες προτασεις να εχεις περισσοτερες επιλογες.

Για να ακριβολογούμε εγώ αναφέρθηκα για τα ιδανικά ηχεία που θα αποτελέσουν το σύστημα. Καλό ήχο μπορείς να πάρεις και με διαφορετικά ηχεία άλλα με κάποια λίγο πολύ μειονεκτήματα. Κακό ήχο όμως μπορείς εύκολα να πάρεις υποβαθμίζοντας τον με εξωτερικές κάρτες κλπ. Θα συνιστούσα λοιπόν να κρατήσεις τα ηχεία και να επενδύσεις σε ενισχυτή. Η όπως σου είπα πριν αντί για τα ιδανικά πάρε μια άλλη ομογενή οικονομική τριάδα κεντρικού περιφερικών και βολέψου για αρχή με τον υπάρχον ενισχυτή. Τα jbl είναι μεγάλα δεν υπαρχει άμεση ανάγκη για sub, οπόταν το αφήνεις αν και εφόσον σου λείψει για παρακάτω.

Διαβασα και ενα αλλο θεμα και ειδα οτι προτεινατε κατι jamo ηχεια που μαζι με το sub βγανουν στα 500 οπως και τα magnat που μου προτεινατε πανε στα 630 . Ποια ειναι καλυτερα? σε σχεση με τα JBL μου ειναι χειροτερα? Σκεφτομαι να παρω τα ηχεια με sub να τα παιξω προς το παρον με τον ενισχυτη μου γιατι δεν παιζουν αλλα λεφτα τωρα απλα θελω να παρω κατι που θα μεινει. Οποτε κοιταμε για ηχεια αν μπορειτε πειτε μου τη γνωμη σας τι ειναι καλυτερο, να κρατησω τα δικα μου και να προσθεσω τα υπολοιπα ή να τα πουλησω και να παρω ενα ολοκληρωμενο συνολο?

Τελικα αγορασα τα magnat 802 με τα 102 για πισω κεντρικο το 252 και sub πηρα το 302α το 12αρι. Ημουν αναμεσα σαυτα και τα jamo 426 και μια και δε μου απαντησατε πηγα στο καταστημα οπου τα ειχαν και τα 2 ετοιμοπαραδοτα οχι ομως για να τα ακουσω και μου ειπαν οτι ειναι λιγο καλυτερα αυτα οποτε τα διαλεξα. Ελπιζω να εκανα καλη επιλογη.

Οποτε τωρα θελω ενισχυτη και σκεφτομαι να περιμενω τον denon avr x1200 πιστευω οτι εχει ολα τα χαρακτηριστικα που θα χρειαστουν στο μελλον. Αν μπορειτε πειτε μου τη γνωμη σας θα ειναι ενταξει το συστημα?

Καλησπερα αν γνωριζει καποιος θα παιζει καλα ο denon 1200 με τα ηχεια μου? Πειτε μου να μην περιμενω αδικα και να παρω καποιον αλλον. Και κατι ακομα τα ηχεια γραφουν 4-8 ohm ποσο πρεπει να δηλωθουν στον ενισχυτη?