Βοήθεια για αγορά LCD 40-47" (LG-Samsung-Sony)

Stejo

Established Member
10 January 2010
185
Αρχικά να πω ένα μπράβο για το forum, το παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό και είναι εξαιρετικά φιλικό και διαφωτιστικό. Αποφάσισα να αγοράσω μια νέα τηλεόραση γενικής χρήσης και μετά από πολύ ψάξιμο σε όλα τα υπάρχοντα thread εδώ και γενικότερα στο internet, είπα να κάνω και το πρώτο μου post.

Λοιπόν, ας περιγράψω τις συνθήκες μου και τις επιλογές στις οποίες έχω καταλήξει μέχρι στιγμής. H τηλεόραση θα μπει στο καθιστικό του σπιτιού, θα έχει κόντρα ήλιο την ημέρα και όλα τα φώτα αναμένα τη νύχτα. Η απόσταση θέασης κυμαίνεται από 2-3 μέτρα και πάντα υπό γωνία από τις διάφορες πλευρές του δωματίου. Θα παίζει κατα κύριο λόγο συμβατικά κανάλια τηλεόρασης, ενώ θα είναι συνδεμένη και με ένα καλό HDPC για προβολή ταινιών και περιστασιακό gaming. Θα βόλευε επίσης για διάφορους λόγους να μπορεί να παίξει xvid/mkv από usb απευθείας, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που με ενδιαφέρει είναι το upscaling του SD τηλεοπτικού σήματος, τουλάχιστον μέχρι να φτάσει η ψηφιακή τηλεόραση στην επαρχία όπου βρίσκομαι.

Οι LED είναι ακόμα αρκετά ακριβές οπότε απορρίπτονται. Plasma με τον κίνδυνο του burn-in θέλω να τις αποφύγω και με τις συνθήκες φωτισμού του χώρου πιστεύω ότι δεν τίθεται καν θέμα. Οπότε καταλήγω σε LCD. Από θέμα διαστάσεων, νομίζω ότι για το χώρο 42 θα ήταν μια χαρά, αλλά και 46-47 δε θα ήταν υπερβολικές. Οι 40 που βγάζουν μερικές εταιρίες αντί για 42 μου φαίνονται κάπως λίγες. Όσον αφορά τη μάρκα, θα ήθελα να μείνω σε μία εκ των LG, Samsung ή Sony για προσωπικούς λόγους. Τέλος το budget είναι στα ~900e, αλλά αν κάτι μου κάνει κλικ μπορώ να ανέβω άλλα 100-200 μέχρι τα 1100 περίπου.

Τα μοντέλα που εξετάζω είναι:

LG 47LH4000, 47LH5000, 47LH7000
Το 4000 φαίνεται τίμια πρόταση, αλλά δεν έχω βρει κάτι χειροπιαστό από κατόχους του εδώ μέσα που να με πείθει για την ποιότητά του. Το 5000 είναι απ' ότι κατάλαβα το ίδιο +200Hz (αμφιλεγόμενα) και εγγενή υποστήριξη video απο usb χωρίς να παίζεις με το firmware. Για το 7000 επίσης δεν ξέρω πολλά, πέραν του ότι είναι στα 100Hz αλλά με βελτιωμένα ηλεκτρονικά(?) και το αδιάφορο bluetooth. Και τα 3 πάντως βρίσκονται εντός του budget και οι 47 ίντσες είναι θέλγητρο.

Samsung LE40B650, LE46B650
Τη Samsung τη σκέφτομαι γιατί έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια εδώ μέσα, αν και σε forum του εξωτερικού οι απόψεις διίστανται. Το ethernet και internet@tv που προσφέρει αν και εφετζίδικο, με αφήνει αδιάφορο αφού θα έχω συνδεμένο PC ούτως η άλλως. Οι 40 ίντσες του μικρού μοντέλου με χαλάνε κάπως ενώ οι 46 ξεφεύγουν κάπως από το budget και δεν έχω πειστεί ότι το αξίζουν.

Sony KDL40W550, KDL46W550
Τα ίδια πάνω κάτω με τη Samsung. Το ethernet αδιάφορο, οι 40 ίντσες λίγες. Έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι ως ποιότητα εικόνας είναι ελαφρώς καλύτερη της Samsung. Με χαλάει επίσης κάπως που δεν παίζει video από usb. Οι 46 ξεφεύγουν αρκετά εώς πολύ από το budget δυστυχώς και θα πρέπει να εντυπωσιαστώ πάρα πολύ για να τις σκεφτώ σοβαρά.

Συγγνώμη αν κούρασα με το μακροσκελές post και ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες γνώμες και συμβουλές.

Ωραίο και αναλυτικό το post σου :grinning-smiley-043

Είναι φανερό, από τις συνθήκες θέασης που αναφέρεις (έντονο φως μέρα-νύχτα), ότι οι plasma αποκλείονται.
Οι γωνίες θέασης όμως είναι πρόβλημα και για τις LCD!!! ΙΜΟ, αν αυτές είναι μεγαλύτερες από 40-50 μοίρες (ΑΡ/ΔΕ) τότε υπάρχει θέμα αντίστοιχο με τις plasma σε φωτεινό δωμάτιο...

Από τις plasma θα σου πρότεινα την G10.
Από τις LG-Samsung-Sony θα προτιμούσα τις δύο δεύτερες με ένα ελαφρύ προβάδισμα στην Β650, σε σχέση βέβαια με το budget σου.

Όσον αφορά το μέγεθος τα πράγματα είναι μπερδεμένα.

Στα 2 μέτρα είσαι μια χαρά για θέαση HD ακόμα και με 46 ίντσες, αλλά σε τηλεοπτικό θα μεγενθύνει τα προβλήματα της χαμηλής ανάλυσης. Ίσως να σε κουράσει (εμένα με κουράζει και το αποφεύγω).

Από την άλλη στα 3 μέτρα με 40" ίντσες δεν θα πάρεις το max ευχαρίστησης σε HD (ιδιέταιρα σε ταινίες με μαύρες μπάρες) αλλά για SD και τηλεοπτικό είναι μια χαρά.

Συνολικά και αν θα έπρεπε να σου προτείνω μία και μοναδική, θα έλεγα 40Β650 και αν δεν σου κάτσει την μεταφέρεις σε υπνοδωμάτιο σε 2 χρόνια και αγοράζεις μια νέα 3D Ready...;)

Kαλή απόφαση!-bye-

Απο αυτες που αναφερεις η καλυτερες ειναι η 46W5500 και η 46B650 , αν θελεις να δωσεις λιγοτερα καλη εναλλακτικη ειναι η 47LH4000...

Μην παρεις 40" γιατι θα το μετανιωσεις...-bye-

ΥΓ. Αν η ηλιος μπαινει στο δωματιο απο το παραθυρο και πεφτει πανω στην τηλεοραση ουτε σε LCD δεν θα μπορεις να δεις...

Yπό τέτοιες φωτιστικές συνθήκες, δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιοτικές θεάσεις, οπότε δεν ξέρω και κατά πόσο έχει νόημα η επιλογή ενός ακριβού μοντέλου...

Προφανώς και ο φωτισμός θα χαμηλώνει όταν θα υπάρχει προβολή hd ταινίας, αλλά αυτό θα συμβαίνει 1-2 φορές τη βδομάδα. Το ζήτημα είναι η εικόνα να παραμένει αξιοπρεπής τις υπόλοιπες ώρες καθώς η τηλεόραση προορίζεται για γενική χρήση.

Για την ώρα πάντως αποφάσισα να χτυπήσω τη Samsung 46" αν μπορέσω να τη βρω σε λογική τιμή (γύρω στα 1100). Σε περίπτωση που δεν, τότε θα συμβιβαστώ με μια 47αρα LG στα 900-950. Μέσα στις επόμενες 2 μέρες θα έχω κάνει την αγορά πάντως και θα μοιραστώ εντυπώσεις.