Βοήθεια για αγορά μπάρας

portokali00

Senior Member
25 October 2007
552
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους , πρόκειται για υπνοδωμάτιο όπου βλέπω/βλέπουμε κυρίως σειρές ή και καμιά ταινία , βραδυνές ώρες και με ένα μωρό ανάμεσα ;) , οπότε η ένταση τις περισσότερες φορές είναι πολύ χαμηλή.
Έκανα λοιπόν την σκέψη τις λίγες φορές που υπάρχει δυνατότητα να παίξει λίγο πιο δυνατά να είχα κάτι έστω και λίγο καλύτερο από τα ηχεία της Samsung.
Είδα αυτό : http://www.mediamarkt.gr/el/product/_akai-tb-35032-s-1160166.html
Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από μπάρες , σίγουρα δεν περιμένω την ποιότητα του Home Cinema που έχω στο σαλόνι , φαντάζομαι όμως οτι θα πάρω κάτι καλύτερο από τον ήχο της τηλεόρασης μια και υπάρχει και sub .
Έχει κανείς άποψη για το θέμα ;
Υπάρχει κάτι ανόλογο στα ίδια χρήματα ; (δεν το συζητάω για ακριβότερο λόγω σπάνιας χρήσης)
Ευχαριστώ πολύ.

Είδα το ποστ σου το πρωί και ενώ δεν έχω καθόλου εμπειρία από ηχομπαρες διάβασα λίγο να ενημερωθώ. Στην κατηγορία των "κάτω από 200 ευρώ" από ότι κατάλαβα δεν υπάρχουν μοντέλα που να ξεχωρίζουν για την ηχητική τους ποιότητα και κυρίως οι αγοραστές κοιτούν να έχει τις απαιτούμενες συνδέσεις που εξυπηρετούν τον καθένα. Κάπου στα λίγο πάνω από 200 ξεχωρίζει ίσως λίγο αυτό http://www.amazon.de/LG-NB3530A-Sou...316733&sr=8-1&keywords=LG+Electronics+NB3530A

Διαφορές στην ποιότητα του ήχου δυστυχώς από ότι καταλαβαίνω υπάρχουν στα μοντέλα από 300 και πάνω, βρήκα και μερικά παραδείγματα: Cambridge Audio TV2 και Tannoy BaseStation One μετά από αυτά η τιμή μου φαίνεται υπερβολική για μπάρα. Δεν έχω ακούσει κανένα από τα παραπάνω αλλά επειδή είδα ότι δεν έγραψε και κανείς που να έχει εμπειρία είπα να πω και εγώ το κομμάτι μου -bye-

Πιστεύω θα ρίξεις τσάμπα λεφτά για κάτι που ο ίδιος λες ότι σπάνια θα καταφέρεις να ακούσεις αφού υπάρχει το μωρό (να σας ζήσει). Απ την άλλη λες ότι υπάρχει υπογούφερ: και δεν παίρνεις ένα ζευγάρι βάσης να ακούς απ αυτά όμορφα και στερεοφωνικά και που ξέρεις, μπορεί στο μέλλον να μεταμορφωθεί σε ένα ωραίο δικάναλο συστηματάκι με ένα δικάναλο ολοκληρωμένο ή κάτι μεταχειρισμένο, οι επιλογές πολλές.

Σας ευχαριστώ. Μάλλον εγώ δεν το εξήγησα σωστά. Εννοούσα ότι το σύστημα έχει το δικό του γούφερ. Όχι ότι έχω εγώ κάποιο διαθέσιμο !
Αναμφίβολα είναι μη αναγκαίο έξοδο. Απλώς ήθελα να ρωτήσω μήπως και άξιζε τον κόπο ...

Last edited by a moderator:
Σας ευχαριστώ. Μάλλον εγώ δεν το εξήγησα σωστά. Εννοούσα ότι το σύστημα έχει το δικό του γούνες. Όχι ότι έχω εγώ κάποιο διαθέσιμο !
Αναμφίβολα είναι μη αναγκαίο έξοδο. Απλώς ήθελα να ρωτήσω μήπως και άξιζε τον κόπο ...

Αυτό είναι καθαρά δικό σου θέμα, δεν έχω εμπειρία από μπάρα και προσωπικά πάντα πιστεύω ότι δεν προσφέρει τίποτα, ένα ζευγάρι ηχείων βάσης έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα.

είχα ακούσει την 4540 της lg και ήταν αξιοπρεπέστατη. Βέβαια στα 270 που είχε δεν ήταν και φτηνή...

Αυτό που μπορεί να προσφέρει μια μπάρα είναι...stealth look και ήχο πολύ καλύτερο από αυτόν της (οποιαδήποτε) τηλεόρασης.

Έχουν σαφές κοινό, μη κρίνετε τις μπάρες κόντρα στα κανονικά χομσινεμοσυστήματα.

Παρε δυο ζευγαρια ακουστικα (ανοiχτα...για να ακουτε το μωρο!) κι ασε τα μπιχλιμπιδια αυτα! Για καλο ηχο απο μπαρα (καλυτερο της τιβι) θελεις ακριβουτσικη - το ξερω γιατι ενδιαφερομουν καποτε (προσφατα σχετικα) για να αντικαταστησει μια 5αδα σε δευτερευον συστημα (ουσιαστικα πλεον πρωτευον). Δυο τρεις ανω των 500 που ακουσα, με απογοητευσαν και...finito!

Εγώ πάντως αγόρασα ηχομπάρα και μάλιστα για το σαλόνι, γιατί ο ήχος που έβγαζε η ολοκαίνουργια samsung 55" h6400 ήταν αστείος.
Αγόρασα για δοκιμή καταρχήν, την Maxell MXSB-252 από μια προφορά του e-shop προ ολίγων εβδομάδων και τελικά έμεινα υπερευχαριστημένος και την κράτησα.
Γιατί έλεγα ότι εάν πράγματι κάτι κάνει αλλά όχι κάτι το φοβερό, τότε θα την χρησιμοποιούσα σε μικρότερο δωμάτιο με άλλη τηλ, αλλά τελικά μια χαρά κ έμεινε στο σαλόνι.
Τιμή κανονική στα 100 ευρώ περίπου, προσφοράς στα 60 ευρώ.
Κ 100 πάντως κ πάλι πολύ καλή θα ήταν κ θα την πρότεινα κ πάλι.

http://uk.maxell.eu/en/products/max...digital-soundbar-tv-speaker-mxsb-252-571.aspx
http://www.trustedreviews.com/maxell-mxsb-252-review