Βοήθεια για αγορά νέας tv για ταινίες blueray και ps3 games

Distro1

New member
24 October 2011
11
Γειά σας παιδιά.
Θα ήθελα την βοηθειά σας μιας και δεν το πολύκατεχο το θέμα της τηλεόρασης.
Λοιπόν θέλω μια tv (λογικά τεχνολογίας led) ή 32αρα ή 37αρα.Η απόσταση θέασης θα είναι περίπου 3 μέτρα(υπνοδωμάτιο).Την θέλω κυρίως για ταινίες blueray και για παιχνίδια ps3 μιας και θα αγοραστεί πακέτο με την tv.
Με ενδιαφέρει πολύ η ποιότητα εικόνας και τα ζωντανά χρώματα.
To budget είναι περίπου για 400 με 500 ευρώ για την tv.
Περίμενω τις προτάσεις σας και τι ίσως θα χρειαστεί να προσεξώ για να μην με πιάσουν κορόιδο.
Ευχαριστώ

Καλώς ήρθες φίλε.
LG 42LK450, LK530, LV4500.
Σε 42 ίντσες και οι τρεις.
Τις 32 και 37 ξέχνα τες για 3 μέτρα.
Κανονικά είσαι για πιο μεγάλη βέβαια αλλά δε το επιτρέπει το budget σου, οπότε παίρνεις ό,τι πιο μεγάλο.
Η πρώτη είναι 50Hz, η δεύτερη 100Hz και η τρίτη 100Hz LED.
Οι 2 τελευταίες είναι λίγο πάνω απ'τα 500 Ευρώ.
Samsung δε σου προτείνω σ'αυτα τα λεφτά επειδή μεν είναι 40 ιντσών και μόνο με 50Hz οπότε δε συμφέρουν.

καλώς ηλθες και από εμένα.

συμφωνώ με τον κώστα για το μέγεθος. αν όμως δεν χωράνε 40 -42 κοίτα 37άρες στα ίδια μοντέλα. τρομερές διαφορές στην εικόνα δεν έχουν.

δες επίσης και τις samsung d550 (lcd) και d5000 (led). είναι 50hz (100hz cmr) αλλά έχουν μικρότερο input lag από τις 100άρες και ίσως είναι προτιμότερες για Playstation.

Υπάρχει και η Samsung D5003 στις 40", στα 500 ευρώ. Αν και μικρή σχετικά για την απόστασή σου, είναι αρκετά τίμια επιλογή για χρήση κυρίως για gaming.

Μόνο που επειδή ο φίλος είναι "ταινιάκιας" ίσως να απογοητευτεί λίγο γιατί η D5003 δε τρέχει ταινίες απ'το USB της. Εκτός αν λέγοντας Bluray εννοεί μόνο δισκάκια.

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Έχω μερικές απορείες. 40 ιντσες για 3 μέτρα απόσταση Δν είναι πολύ μεγάλη? Led η lcd? Είδα το link για την samsung του e shop σε πολύ καλη τιμή . Αξίζει? Οι lcd δεν θεωρούνται παλιάς τεχνολογιας απόψε τις led? Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά νέας tv για ταινίες blueray και ps3 games

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Έχω μερικές απορείες. 40 ιντσες για 3 μέτρα απόσταση Δν είναι πολύ μεγάλη?

Στα 3 μετρα μπορεις να βαλεις προβολεα και να βλεπεις σε 100" ανετα.

απλή η λύση. πήγαινε σε ένα κατάστημα και κάτσε απέναντι σε μια 40 και μια 42 στα 3m. μετά πήγαινε σε μια 37 και 32. δες και αποφάσισε.

απλή η λύση. πήγαινε σε ένα κατάστημα και κάτσε απέναντι σε μια 40 και μια 42 στα 3m. μετά πήγαινε σε μια 37 και 32. δες και αποφάσισε.

Πολύ σωστό. Και όσο αφορά την τεχνολογια? Led η lcd?

Και όπως βλέπεις τις TV φαντάσου πόσο θα μικραίνει η εικόνα με τις μπάρες πάνω κάτω που υπάρχουν στις περισσότερες ταινίες!
Αν μπορεί ο Γιάννης(Yperion) να δώσει τον κλασικό πλέον πίνακα με τις προτεινόμενες αποστάσεις θέασης σε σχέση με τις ίντσες.
LED σημαίνει κυρίως πως θα γλιτώνεις περίπου 30 Ευρώ το χρόνο στο ρεύμα.

resolution_chart.png

Στις 50 ίντσες με 8 ώρες καθημερινή θέαση εάν θυμάμαι σωστά,θα κοστίσει - 20 ευρώ στο ρεύμα σε σχέση με μια plasma.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά νέας tv για ταινίες blueray και ps3 games

LED σημαίνει κυρίως πως θα γλιτώνεις περίπου 30 Ευρώ το χρόνο στο ρεύμα.

H διαφορα στα μεγεθη αυτα ειναι σχεδον μηδαμινη...

CCFL LCD 54 watt...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl32cx523-kdl40cx523-201105191151.htm

LED LCD 49 watt...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl32ex713-kdl32ex713u-20110114985.htm

Πολύ σωστό. Και όσο αφορά την τεχνολογια? Led η lcd?

και εκεί υπάρχει λύση. σε ένα κατάστημα κάτσε απέναντι σε 32άρες που τις βλέπεις μπούγιο. και πές αυτή led αυτή lcd. γράψε σε ένα χαρτί και πήγαινε κοντά στα καρτελάκια να δείς τι έχεις κερδίσει. πόσες σωστές στις πόσες?? πάνω από 70%-80% επιτυχία πάρε led. αλλιώς lcd.

Μόνο που επειδή ο φίλος είναι "ταινιάκιας" ίσως να απογοητευτεί λίγο γιατί η D5003 δε τρέχει ταινίες απ'το USB της...

Από που προκύπτει αυτό, γιατί έχω την εντύπωση πως είναι πανομοιότυπη με την D5000, άρα έχουν και το ίδιο media player, σωστά ? Όσο για το μέγεθος, αν δεν πάει σε μεγαλύτερη από 40"-42" ίσως είναι καλύτερα να φέρει την τηλεόραση πιο κοντά από τα 3 μέτρα, γιατί μάλλον θα του φαίνεται μικρή.

Από που προκύπτει αυτό, γιατί έχω την εντύπωση πως είναι πανομοιότυπη με την D5000, άρα έχουν και το ίδιο media player, σωστά ? Όσο για το μέγεθος, αν δεν πάει σε μεγαλύτερη από 40"-42" ίσως είναι καλύτερα να φέρει την τηλεόραση πιο κοντά από τα 3 μέτρα, γιατί μάλλον θα του φαίνεται μικρή.

μιχάλη και εμένα μου φαίνεται παράξενο για τον ίδιο λόγο που σου φαίνεται και εσένα.

δες εδώ

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=86574

Ακριβώς αυτό το thread που αναφέρει ο Βασίλης μ'έκαναν να το ψάξω
Όχι τίποτα το ιδιαίτερο, κατέβασα το manual της D5003 όπου μιλά στον player μόνο για φωτογραφίες και μουσική.
Πουθενά αλλού στο site όμως δεν είδα να αναφέρεται πως δεν έχει USB Movie.
Όντως πολύ περίεργα.

Μάλιστα. Όποτε θα ψάξω απόψε 40 άρα κ πάνω. Κ απόψε μάρκες λοξές αξίζουν ατα λεφτά τούς?

Πάρε κάποια επώνυμη. Απλά να ξέρεις πως οι LG δεν υποστηρίζουν ήχο DTS που υπάρχει στα περισσότερα αρχεία ταινιών mkv. Οι Samsung ναι.
Στη θέση σου θα επέλεγα την LE40D550. Εννοείται πως τρέχει ταινίες και έχει κάτω από 500 Ευρώ.