Βοήθεια για αγορά προβολέα & οθόνης

paras10

New member
8 October 2013
58
Καλησπέρα. Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά προβολέα και οθόνης.
Η απόσταση θέασης θα είναι 3-3.5Μ. Επειδή δεν θέλω μόνιμη εγκατάσταση αλλά φορητή, ο προβολέας ιδανικά θέλω να κάθεται σε τραπέζι (0.8Μ ύψος) στα 3Μ από την οθόνη αλλά όχι στην ίδια ευθεία με αυτή (αριστερά λίγο διαγώνια) ή εναλλακτικά, σε χαμηλό τραπεζάκι στην ίδια ευθεία με την οθόνη στα 2-3Μ. Επίσης η οθόνη θέλω να είναι φορητή (με τρίποδο) και όσο γίνεται εύκολη στο μάζεμα-άνοιγμα χωρίς να πιάνει πολύ χώρο κλειστή. Ιδανικά θα ήθελα να ρυθμίζεται το ύψος του πανιού (ώστε αν είναι 1:1 να μπορώ να το κάνω 16:9 ή και 4:3).
Ο χώρος κατά τη χρήση θα γίνεται σκοτεινός. Η χρήση θα είναι κυρίως ταινίες fullhd, 3d, και ote tv (ποδόσφαιρο κατά βάση).
Σαν 1η σκέψη έχω τον Benq W1070 και μια τέτοια οθόνη:
http://www.plaisio.gr/epipla-grafeiou/parousiasi/othones/Q-Connect-Tripod-Screen-2X2m-KF14881.htm
Το budget δεν θέλω να ξεφύγει απο αυτά τα επίπεδα (700-800 σύνολο). Επίσης θέλω να αποφύγω μεταχειρισμένα λόγω κακής εμπειρίας.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές -γνώμες σας καθότι δεν έχω γνώση του αντικειμένου

Έχε υπόψιν σου ότι ο 1070 και όλα τα υπόλοιπα entry level DLP δεν διαθέτουν οριζόντιο lens shift (μετακίνηση φακού) ώστε να τον τοποθετήσεις παράκεντρα. Αν μείνεις στην ιδέα με το τραπεζάκι, απλά, κοιτάς το ύψος και την απόσταση τοποθέτησης ώστε να είναι μέσα στο εύρος του ζουμ για τις ίντσες που έχεις επιλέξει.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά προβολέα & οθόνης

Έχεις δίκιο. Άρα θα πρέπει να τον έχω στην ευθεία από την οθόνη και όχι λίγο πλάγια όπως θα ήθελα. Λογικά όμως μπορεί να τοποθετηθεί χαμηλά αφού έχει vertical lens shift σωστά;
Η οθόνη σε τρίποδο πως σου φαίνεται; θα μειονεκτεί σε κάτι από μία σταθερή; Τι χρώμα πρέπει να είναι το πανί;
Εναλλακτικά στο budget που αναφέρω υπάρχει κάτι άλλο vfm σε προβολέα και οθόνη να δω ή να προχωρήσω με αυτά;

Οθονες σε τριποδο ειναι συνηθως αυτες που εχουν αναλογια 4:3, εσυ χρειαζεσαι 16:9.
Διαστασεις καπου στις 106" (+ - )
Για γκριζα οθονη ναι για ταινιες, αλλα σε μεγαλες ιντσες θα πεσει πολυ το φως στο 3D.

Αν δεν εχεις προβλημα τοποθετησης (χωροταξικο) θα σου ελεγα για μια επιτοιχια ή οροφης. Οι φορητες ειναι και λιγο αγγαρεια η δουλεια και οι φορητες οθονες δαπεδου ειναι πιο ακριβες σε σχεση με φθηνες επιτοιχιες.

Φίλε μου, το μικρότερο πρόβλημά σου είναι το χρώμα. Αν πας τελικά σε τρίποδο στις ίντσες που λέει ο Γιάννης, θα έχεις πιο πολλά κύματα και από τον Ατλαντικό. Τα τρίποδα είναι καλούλια για μικρές οθόνες (μέχρι 70-80 ίντσες). Θα σου πρότεινα με τα χίλια την Visivo δαπέδου που έχει ο Γιάννης αλλά ξεφεύγει από το μπάτζετ σου.

Δεν ειναι μονο αυτο Γιαννη.
Κατεληξα στην δαπεδου, αλλα και εγω στην αρχη εψαχνα για τριποδα κλπ. Ψαχνοντας ομως ειδα οτι ολες οι οθονες που ηταν σετ με τα τριποδα ηταν τετραγωνες και οχι 16¨9.
Αμεσως μετα σκεφτηκα να παρω πια επιτοιχια και να κανω πατεντες στηριξης σε custom τριποδα κλπ.
Ομως το αισθητικο αποτελεσμα θα ηταν για γελια, θα ειχε πολυ αγγαρεια το στησιμο/μαζεμα και τελος η αποθηκευση στην οθονη/τριποδα δεν ηταν και οτι καλυτερο.
Τριποδο αποθηκευση στο μπαλκονι, βροχες, νερα, σκουριες κλπ. Μεσα στο σπιτι θα το εβλεπα συνεχως καπου.

Κατεληξα σε οθονη δαπεδου (μιας και στο παρων σπιτι δεν μπορουσαν να βαλω επιτοιχια) για να ειναι τα παραπανω πραγματα σε καλυτερη μοιρα.

Ομως ναι, ή τιμη ειναι ακριβη σε σχεση π.χ. με μια 100 ηλεκτρικη ή 100" χειροκινητη κλπ απο τις φθηνες οθονες που αγοραζουν τα παιδια που πηραν τον 1070.

Ομως απο την αλλη, μου κοστισε αγορα απο Γερμανια στα 345 ευρω (μαζι με τα μεταφορικα) οι 106", την ωρα που το ιδιο φασον μοντελο το βρηκα στην Ελλαδα στα 600+ ευρω για τις 80" ιντσες. Απο αυτη την οπτικη, φθηνα μου κοστισε.

Θα προτεινα στο φιλο εαν μπορει να αντεξει το κοστος να παρει δαπεδου ΜΟΝΟ εαν δεν μπορει με τιποτα (για τους δικους του λογους) να τοποθετησει καποια επιτοιχια ή σταθερη οθονη. (αν π.χ. υπαρχει τηλεοραση μπροστα απο τον τοιχο της οθονης) Αν το θεμα ειναι απλα καλαισθητικο (δεν θες να φαινεται μονιμα μια κασα οθονης στον τοιχο) θα ελεγα να το ξανα σκεφτεις. Υστερα απο 1 εβδομαδα ουτε που θα το βλεπεις απο συνηθεια.

Ευχαριστώ και τους 2 για τις συμβουλές. Δυστυχώς δεν μπορώ σταθερή λόγω χώρου (πέτρα, χαμηλώματα με γυψοσανίδες, κρυφοί φωτισμοί) για αυτό κοιτάω φορητή. Κατάλαβα ότι, το τρίποδο δεν... άρα να δω μία σαν αυτή που προτείνετε (Visivo). Αυτή πως σας φαίνεται?
http://www.amazon.co.uk/Luxburg®-22...r=1-1&keywords=projector+screen+portable+16+9

Μια χαρα και καλη τιμη. Αν μεινεις στις 100 ιντσες και λογω ιδιομορφιας του χωρου χρειαζεσαι φορητη, οι δαπεδου ειναι μονοδρομος. (αν δεν μπορεις να βαλεις ουτε οθονη οροφης στο ταβανι.)

Μια παρομοια εχω και εγω στις 106."

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Μάλλον θα προχωρήσω στη συγκεκριμένη αγορά και θα επανέλθω με εντυπώσεις.