Βοηθεια για αγορα ψηφιακης (300-400 )

sTeLiTo

AVClub Enthusiast
10 November 2007
797
Thessaloniki
Λοιπον, σε ενα μηνα και κατι ψηλα φευγω ενα εξαημερο στη μηλο (προφανως οχι μονος:p). Το θεμα ειναι οτι θελω και μια ψηφιακη μηχανη καινουρια, εχω ηδη μια sony dsc-f77 απαρχαιωμενη οποτε νομιζω οτι μετα απο 5-6 χρονια πρεπει (και θελω) να αλλαξω.

Αλλα δε ξερω τι να παρω! Η αληθεια ειναι οτι σαν μαρκα γενικως εχω μια προτιμηση στη sony (οχι απαραιτητα στης ψηφιακες μηχανες μονο), αλλα μιας και σας βρηκα χρειαζομαι μια γνωμη.

Το budget θα κινηθει στα 300-400 ευρωπουλα. Τι εχετε να προτεινετε αγαπητοι συνφορουμιστες, με δεδομενο οτι δεν εχω ιδεα πλεον απο τις διαφορες λειτουργιες μιας ψηφιακης μηχανης, και οτι θελω απλως να τραβαω φωτογραφιες (point n shoot).

Σας ευχαριστω προκαταβολικα!

(Συγγνωμη αν αντιστοιχο θεμα εχει ξαναμπει αλλα μετα απο ενα 10ωρο διαβασματος οικονομετριας, δεν εχω το κουραγιο να ψαξω:p)

Λοιπον, σε ενα μηνα και κατι ψηλα φευγω ενα εξαημερο στη μηλο (προφανως οχι μονος:p). Το θεμα ειναι οτι θελω και μια ψηφιακη μηχανη καινουρια, εχω ηδη μια sony dsc-f77 απαρχαιωμενη οποτε νομιζω οτι μετα απο 5-6 χρονια πρεπει (και θελω) να αλλαξω.

Αλλα δε ξερω τι να παρω! Η αληθεια ειναι οτι σαν μαρκα γενικως εχω μια προτιμηση στη sony (οχι απαραιτητα στης ψηφιακες μηχανες μονο), αλλα μιας και σας βρηκα χρειαζομαι μια γνωμη.

Το budget θα κινηθει στα 300-400 ευρωπουλα. Τι εχετε να προτεινετε αγαπητοι συνφορουμιστες, με δεδομενο οτι δεν εχω ιδεα πλεον απο τις διαφορες λειτουργιες μιας ψηφιακης μηχανης, και οτι θελω απλως να τραβαω φωτογραφιες (point n shoot).

Σας ευχαριστω προκαταβολικα!

(Συγγνωμη αν αντιστοιχο θεμα εχει ξαναμπει αλλα μετα απο ενα 10ωρο διαβασματος οικονομετριας, δεν εχω το κουραγιο να ψαξω:p)

Δε χρειάζονται τόσα χρήματα για Point and Shoot. Πρέπει να είναι απαραίτητα Sony? Σε αυτή τη γωνιά της τεχνολογίας δεν είναι από τα πρώτα ονόματα.

οχι sony, οτι θεωρει ο καθενας καλο! πλεον δεν εχω κολλημα, αυτο ηταν παλια (δε το διευκρινησα, σορρυ)!

τα 300-400 ειναι το ανωτερο, ελπιζω να βρω μια καλη με λιγοτερα και φυσικα επειδη δεν ενδιαφερομαι για εκτυπωσεις, δε με πειραζει αν τα megapixels ειναι 6 η 7 και οχι 12 η 112(:p)

Λοιπόν από Compact:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.562731
πολύ καλή και πετυχημένη (η τιμή της είναι χώμα).
http://www.adorama.gr/eshop/details.php?lang=gr&cat_id=1&corp_id=25&pr_id=2235&prview=tbl
Value for money
http://www.adorama.gr/eshop/details.php?lang=gr&cat_id=1&corp_id=8&pr_id=2102&prview=tbl
Απίστευτη τιμή για αυτά που προσφέρει

Από SuperZoom(θεωρούνται Point and shoot με περισσότερες ρυθμίσεις βέβαια. Απλά έχουν λίγο μεγαλύτερο όγκο)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.562735
Πολύ καλή περίπτωση
http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=956712&ext=skroutz
Αν δε σε προβληματίζει ο όγκος της είναι εξαιρετική επιλογή

Δες τι άλλες προτάσεις θα έχεις, και απαραίτητη προυπόθεση τσέκαρε τις σε κάποιο μαγαζί.

απο τις φωτο και μονο η canon powershot s5 και η panasonic lumix μαρεσαν αρκετα! τεχνικα χαρακτηριστικα απο αυριο με καθαρο κεφαλι, και περαιτερω ψαξιμο απο τριτη σε οποιο καταστημα τις βρω!

Ευχαριστω πολυ jim!:Banane0::D:D

αναμεσα στην powershot s5 και την panasonic lumix fz18, ποια θα προτεινατε/προτιμουσατε?

μαρεσαν και οι δυο, εμφανισιακα τουλαχιστον, αλλα απο χαρακτηριστικα δεν καταλαβαινω και πολλα δυστυχως (περα απο τα βασικα, megapixels, optical/digital zoom)!

τι ακριβως εννοει οταν λεει για την panasonic οτι: "Anything over ISO 400 of very limited use due to noise and blurred detail"?

με μια προχειρη ματια κλινω προς panasonic, αλλα το ψαξιμο θα δειξει.

Εγώ θα σου πρότεινα να δείς μία που να ξεκινάει απο το ευρυγώνιο άκρο.
Δλδ μία εκ των canon ixus 860IS η panasonic ΤΖ5
Μίας και την θές φαντάζομαι για φωτογραφίες παρέας και καθημερινών στιγμών, η προσωπική μου άποψη είναι οτι θα σε βολέψει περισσότερο και θα την χαρείς πιό πολύ...
Και οι δύο βγαζουν εξαιρετικές φωτογραφίες και χωρίς να χρειάζονται απο σένα την παραμικρή εμπειρία η γνώση. Και σύμφωνα με τα κορυφαία cameralabs και dpreview είναι αππο τις καλύτερες Point & Shoot που κυκλοφορουν. H 860IS βρίσκεται 250 στο technixx

τι ακριβως εννοει οταν λεει για την panasonic οτι: "Anything over ISO 400 of very limited use due to noise and blurred detail"?

Οτι οι φωτογραφίες με λίγο φωτισμο (εσωτερικοί χώροι με λίγο φως την ημέρα η βραδύ χωρίς φλας) οι εικόνες που βγάζει θα έχοθν θόρυβο (κοκκινες και μπλε κουκίδες που κρύβουν τις λεπτομέρειες όπως όταν βγάζεις φωτό με το κινητό σου... εντάξει οχι ακριβώς έτσι αλλα σε γενικές γραμμες)
Δεν θα είναι καλής ποιότητας αυτές οι φωτογραφίες δλδ

Η αληθεια ειναι οτι δε με πειραζει να ασχοληθω κιολας, μπας και μαθω και τπτ παραπανω! Και τωρα που το σκεφτομαι ξανα, δεν ειναι αναγκη να ειναι και compact. Τελος παντων, ολες οι γνωμες ειναι υπο εξεταση κι φυσικα καλοδεχουμενες.

"Πάνω από τα 400 ISO έχει θόρυβο και θαμπάδα στις λεπτομέρειες".

Είναι και οι δύο καλές επιλογές.
Είναι σημαντικό να δεις και αύριο τι θα σου προτείνουν και άλλοι!

edit. Με πρόλαβε ο Αλέξης.

Οτι οι φωτογραφίες με λίγο φωτισμο (εσωτερικοί χώροι με λίγο φως την ημέρα η βραδύ χωρίς φλας) οι εικόνες που βγάζει θα έχοθν θόρυβο (κοκκινες και μπλε κουκίδες που κρύβουν τις λεπτομέρειες όπως όταν βγάζεις φωτό με το κινητό σου... εντάξει οχι ακριβώς έτσι αλλα σε γενικές γραμμες)
Δεν θα είναι καλής ποιότητας αυτές οι φωτογραφίες δλδ
τωρα το επιασα! ευχαριστω για την εξηγηση!

ειδα ομως οτι και οι δυο μειονεκτουν σε οτι εχει να κανει με το ISO. με τι κριτηριο θα διαλεξω ποια απο τις 2 (η και γενικοτερα) ειναι καλυτερη?

Γενικά το θέμα με το iso είναι ένας συμβιβασμος. Ειδικά σε αυτήν την κατηγορία. Μπορείς να πάς στην canon G9 (http://www.dpreview.com/reviews/canong9/) που είναι σε compact οτι πιο δυνατό κυκλοφορεί κατα την αποψή μου (έχει αισθητήρα πολύ μεγαλύτερο απο τις υπόλοιπες) αλλά είναι overkill αν θες απλά να βγάζεις φωτογραφίες στο αυτόματο.
Είναι βέβαια εργαλίο μεγάλο ετσι αν θες να την ψάξεις λίγο παραπάνω και το μέγεθός της είναι ανεκτό για να την έχεις και σε τσέπη απο jacket.

Δεν σου προτείνω να πας σε dSLR γιατί να μπλέξεις με την μία με φακους φλας και λοιπά δεν νομίζω οτι ανταποκρίνετε σε αυτό που κατάλαβα οτι θες. H dSLR δεν είναι μηχανη που θα πάρεις μαζί σου διακοπες με ευκολία... Και σίγουρα δεν θα κυκλοφορείς το βράδυ μαζί της η στην παραλία.

Για τον θόρυβο τώρα η αλήθεια είναι οτι στο dpreview είναι λίγο υπερβολικοι με το θέμα. Είναι όντως έτσι αλλα αν δεν σκοπέυεις να τυπώνεις αφίσες σαν την ντουλάπα σου και να τις κοιτάς απο τα 2 μέτρα λίγος θόρυβος δεν σε πειράζει στην καθημερινή χρήση. Εγω είχα την 850IS και εβγαζα και σε 1600 καμία φορα. Η στιγμή μετράει πίο πολυ...
Βασικό θα είναι να έχει οπτικό σταθεροποιητή (το IS στις canon) που σημαίνει οτι έχει ένα σύστημα που "επιπλέει" τον φακό σαν αμορτισέρ ώστε να αντισταθμίσει τις κινήσεις των χερίων σου ώστε να μπορέσει να εκθέσει πιό πολύ την εικόνα χωρίς να βγεί κουνημένη. Και ξαναλέω για το ευρυγώνιο γιατι είναι πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που δίνει στις φωτογραφίες αλλη διάσταση.

Και οι FUJI και οι CANON που αναφέρθηκαν είναι καλές επιλογές. Δεν είναι ανάγκη να δώσεις τόσα χρήματα για πόκετ μηχανή.

Συμβουλή. Πήγαινε σε ένα κατάστημα που να τις έχει όλες και παίξε μαζί τους. Δες ποιά είναι πιο φιλική στη χρήση της. Αυτή να πάρεις. Μετά να τη μάθεις καλά, δηλ. τί κάνει ποιό κουμπί και σε ποιά περίσταση. Έτσι θα γυρίσεις με τις καλύτερες φωτογραφίες.

ΥΣΤ. Αν θελήσεις πάντως να τραβάς τους ουρανοξύστες θα χρειαστείς μηχανή με ευρυγώνιο φακό. (δηλ. σαν την PANASONIC TZ5 ή την CANON 850 IS).

Η αληθεια ειναι οτι δε με πειραζει να ασχοληθω κιολας, μπας και μαθω και τπτ παραπανω! Και τωρα που το σκεφτομαι ξανα, δεν ειναι αναγκη να ειναι και compact. Τελος παντων, ολες οι γνωμες ειναι υπο εξεταση κι φυσικα καλοδεχουμενες.

αν θες να δεις κατι σε dslr με 300 ευρω θα βρεις καποιες.3 ξερω εγω σε αυτα τα λεφτα olympus e410,pentax k100d(super),nikon d40 ολες με τον αντιστοιχο φακο κιτ.-bye-

Για την ωρα, και με τις επιλογες που μου δωσατε, χωρις να εχω δει καμια απο κοντα, ειμαι αναμεσα στις: Panasonic Lumix FZ18, Canon Powershot S5 IS και Canon 860 IS.

Απο αυριο θα ξεκινησει το ψαξιμο και στα μαγαζια και θα δω τι ψαρια θα πιασω!

Σας ευχαριστω ολους!

stelito εγω θα σου προτεινα την dscw300
εχω την dsc w200 και ειναι super

πριν απο 4 μηνες που ηταν να παρω μηχανη ειχα 2-3 σονυ υποψιν μου, αλλα τελικα δεν πηρα...θα την κοιταξω και αυτη που λες απο αυριο! Ευχαριστω!