Βοήθεια για αγορά stereo ενισχυτή εως 700 ευρώ

Vasilis21

Established Member
12 April 2014
256
Καλησπερα σας και καλη χρονια,
Εχω ενα συστημα 5.1 που αποτελειτε από 4 monitor audio BX2, 1 κεντρικό monitor audio BX-LCR και 1 sub VELODYNE IMPACT 12, ολα τα έχω πάνω σε έναν ραδιοενισχυτη DENON X-1000. Σκεφτομαι να αναβαθμίσω το σύστημα σε 7.1 με την αγορά ενός ζευγους monitor audio BX6 τα οποία θα βάλω front αλλά και με την αγορα ενος AVR 7.1 με pre out για συνδεση με stereo ενισχυτη. Εχω δωσει την παραγγελια για τα ΒΧ6 και για καλυτερη ακουστικη οσον αφορα την μουσικη για την αγορα του stereo ενισχυτη θα ηθελα να διαθεσω γυρω στα 700, αντε και 800 σε περιπτωση που υπαρχει αισθητη διαφορα μεταξυ του ενισχυτη των 700 και των 800. Αναφερω κατωθι μερικους και θα ηθελα την αποψη σας για το αν μπορω να τους συνδεσω στον AVR και ποιος θα οδηγησει πιο καλα τα BX6, εκτος αν υπαρχει καποια καλυτερη προταση:

http://www.odes.gr/shop/hi-fi/enisxytes-proenisxytes/enisxytes-dikanaloi/arcam-fmj-a19-timi.html

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=449

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=5047

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=2511

Ευχαριστω εκ των προτερων

Re: Βοηθεια για αγορα stereo ενισχυτη εως 700

Με δεδομένο ότι τα BX6 δεν είναι μικρό ηχείο και θελουν ρευματάκι (κι εγώ τα BX6 έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος), μήπως να κοιτάξεις για τον HK990; Η τιμή του είναι (ή μάλλον ήταν) αρκετά παραπάνω από το budget σου στα 1100-1200 ευρώ, αλλά ίσως πάρεις κάποια καλύτερη τιμή λόγω του ότι ειναι discontinued μοντέλο εδώ και ενα χρόνο, ίσως και παραπάνω.

Με δεδομένο ότι τα BX6 δεν είναι μικρό ηχείο και θελουν ρευματάκι (κι εγώ τα BX6 έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος), μήπως να κοιτάξεις για τον HK990; Η τιμή του είναι (ή μάλλον ήταν) αρκετά παραπάνω από το budget σου στα 1100-1200 ευρώ, αλλά ίσως πάρεις κάποια καλύτερη τιμή λόγω του ότι ειναι discontinued μοντέλο εδώ και ενα χρόνο, ίσως και παραπάνω.

Οκ θα περιμενω λιγο να αυξησω το budget για τον stereo ενισχυτη. Για AVR σκεφτομαι τον Denon X-3100W, θα πηγαινα προς τον Denon X-4000 αλλα δεν εχει HDMI 2.0 και δεν ειναι wireless. Πιστευεται πως ο AVR Denon X-3100W ειναι μικρος για το ανωτερω συνολο ηχειων?

Αφου σκοπευεις να παρεις και δικαναλο δε χρειαζεται να σε ανησυχει η διαφορα οδηγησης των δυο μοντελων. Νομιζω οτι ο 3100 θα σε καλυψει ανετα με τεσσερα surround και κεντρικο πανω του σε 7.1 στησιμο. Απο ποιοτητα κατασκευης δεν ξερω τι διαφορες εχουν

Φίλε Βασίλη είχα και εγώ τον ίδιο προβληματισμό με εσένα και είμαστε κοντά στα συστήματα
Εχω ΜΑ RS6 (πριν BR5) και Denon 2310 AV και έκανα πολλές ακροάσεις πριν αγοράσω Τα θεωρώ γενικά σχετικά εύκολα ηχεία

Απο αυτούς που αναφέρεις ψηφίζω Arcam Εχω ακούσει τον Α28 και Α38 και μου άρεσαν Λενε ο Α19 είναι κοντά στον Α28 Είναι γλυκός και ταιριάζει στον ήχο των MA
O NAD δεν με ενθουσίασε και ο Cambridge Audio είναι καλός αλλά δεν τρελάθηκα ...και ο 990 είναι πολύ καλή επιλογή που σου προτείνανε Κοίτα και σε Creek μεριά , ταιριάζει απόλυτα

Πάρε δικάναλο και θα νομίζεις οτι άλλαξες ηχεία
Τέλος αν σε παίρνει κοίτα να έχει δυνατότητα passthrough (HT direct) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Βασιλη καλημερα!

Εχω μια ασχετη ερωτηση αλλα δεν βρισκω πυθενα κατι σχετικο. Eiδα οτι εχεις μπολικα ΜΑ οποτε ισως μπορεις να βοηθησεις. Μολις αγορασα ΜΑ ΒΧ5 και εχω καλωδια με banana plugs. Τα ηχεια δεν φαινεται να εχουν εισοδο γι'αυτα. Νομιζω πρεπει να βγαλω το κοκκινο/μαυρο απο πισω? καμια ιδεα πως γινεται αυτο? προσπαθησα με το νυχι αλλα τιποτα... να βαλω μαχαιρι????? Δεν θελω απλα να καταστρεψω καινουργια ηχεια..

Ευχαριστω και συγγνωμη για το ατοπο του thread!

Μεγαλούτσικη την βλέπω την τάπα.

bild

Άρα, ξεβίδωσε τελείως την μπόρνα για να αποκαλυφθεί το πλάι της τάπας και αφαίρεσέ την.

Μεγαλούτσικη την βλέπω την τάπα.

bild

Άρα, ξεβίδωσε τελείως την μπόρνα για να αποκαλυφθεί το πλάι της τάπας και αφαίρεσέ την.

ok. το καταφερα τελικα. Ευχαριστω για τη βοηθεια!!