Βοηθεια για αγορα συστηματος ηχου!

aggg

New member
1 February 2011
49
Παιδια καλημερα σε ολους σας! Ειμαι καινουριος στο φορουμ και ομολογω οτι εντυπωσιαστικα με τις γνωσεις σας πανω στα συστηματα ηχου :a0210: Δεν ηξερα καν οτι ενα συστημα ηχου ειναι ολοκληρη επιστημη! Βεβαια, για να πω την αληθεια, δυσκολευομαι να καταλαβω πολλα απ'αυτα που γραφεται αλλα πιστευω οτι διαβαζοντας σας θα μπω κι εγω σιγα σιγα στο νοημα της υποθεσης:confused:
Λοιπον, ο λογος που ανοιξα αυτο το thread ειναι οτι η μουσικη ειναι απο τα μεγαλυτερα μου παθη, για να μη πω το μεγαλυτερο:smile:
Ποτε ομως δε μπορεσα, λογω οικονομικων και αλλων δυσκολιων, να εχω ενα ολοκληρωμενο και καλο συστημα ηχου για να απολαμβανω τη μουσικη. Και μιας και τωρα πλεον εχω τη δυνατοτητα αυτη για να το κανω, χρειαζομαι τη δικη σας βοηθεια για να κανω οσο γινεται καλυτερα την επιλογη αυτη.
Θα σας δωσω μερικες βασικες πληροφοριες και αν παραλειψω κατι, σας παρακαλω να με ρωτησετε για να δωσω διευκρινησεις.
Κατ'αρχην η μουσικη που ακουω περιλαμβανει αρκετα ειδη μουσικης, κατα κυριο λογο ξενης, οπως ποπ, ροκ, κλασσικη. Τη μουσικη την ακουω περισσοτερο απο λαπτοπ αλλα και απο cd . Ο χωρος που θα τοποθετηθει αρχικα το συστημα ειναι μικρος, γυρω στα 9 τεραγωνικα αλλα υπαρχει προοπτικη να τοποθετηθει σε μεγαλυτερο χωρο. Επισης θελω να εχω τη δυνατοτητα να μπορω να το χρησιμοποιησω και σε θεαση ταινιων.
Και το ποιο σημαντικο νομιζω απ'ολα, τα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι γυρω στα 700 ευρω. Εαν παραλειπω κατι, παρακαλω να μου το πειτε!
Και κλεινοντας να πω οτι πριν μερικα χρονια που εβαλα στο λαπτοπ δυο ηχεια και ενα γουφερακι, οχι τιποτα σημαντικο, γυρω στα 60 ευρω κοστισαν, ακουσα τοσο ωραια τον ηχο που σκεφτηκα ποσο τελεια θα ακουγεται απο ενα ολοκληρωμενο συστημα...
Αυτα προς το παρον, ελπιζω να μη σας κουρασα.

Καλωσόρισες!
Είμαι σίγουρος ότι θα ακούσεις πολλές συμβουλές,
Αλλά η πρώτη και σημαντικότερη είναι
να προσπαθήσεις να κάνεις ακροάσεις!

Πάρε τα cd σου και βουρ για επισκέψεις!
Α, και βάλε ένα όριο τιμής από τώρα… για να μη ξεφύγεις ;-)

Καλωσήρθες φίλε aggg, στην παρέα μας!

Μια τόσο ο χώρος που διαθέτεις, όσο και ο προυπολογισμός σου
κινούνται σε μικρά, ας το πούμε, πλαίσια, θα σου πρότεινα να πας
στη λύση ενός μίνι συστήματος που θα καλύψει επαρκώς τις ανάγκες σου..

Μην σε τρομάζει η λέξη μινι, πολλά από τα συστήματα αυτής της κατηγορίας
είναι σε αξιοπρεπή επίπεδα από ηχητικής πλευράς, συνδυάζοντας ταυτόχρονα
αρκετές ευκολίες από πλευράς συνδέσεων ή ακόμη και μελλοντικής επέκτασης..

Θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο αν μπορείς να ανέβεις λίγο:

http://www.avmentor.gr/reviews/sony_nas_sc500_0.htm

Αν θες ρίξε και εδώ μια ματιά, για το τί και πόσο:

http://www.skroutz.gr/c/566/ixosysthmata.html?price_max=900.0&price_min=650.001

Καλωσόρισες!
Είμαι σίγουρος ότι θα ακούσεις πολλές συμβουλές,
Αλλά η πρώτη και σημαντικότερη είναι
να προσπαθήσεις να κάνεις ακροάσεις!

Πάρε τα cd σου και βουρ για επισκέψεις!
Α, και βάλε ένα όριο τιμής από τώρα… για να μη ξεφύγεις ;-)

Εχει βάλει Τασο, 700 ευρώ.Συνήθως μας βγαίνει λιιιίγο παραπάνω!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις σας και καλως σας βρηκα! :-)
Magellan μου προτεινεις κατι σε μινι ηχοσυστημα και για να πω την αληθεια, με φοβιζει λιγακι αυτη η λεξη με την εννοια πως μπορει να μην εχει τετοιες επιδοσεις οπως ενα καλο ηχοσυστημα. Βεβαια εσυ το κανεις συμφωνα με τα χρηματα που ανεφερα οτι μπορω να διαθεσω και καλα κανεις και σ'ευχαριστω!
Ομως ειδα σε ενα αλλο thread και συγκεκριμενα ειναι ακριβως πανω απο το δικο μου, οπου εκει προτεινετε σε καποιο παιδι που ειναι απο Γερμανια, κανονικο ηχοσυστημα με τιμη γυρω στα 800 ευρω. Και αυτο ειναι που με προβληματιζει, εαν δηλαδη πρεπει να δωσω μερικα χρηματα παραπανω για ενα τετοιο συστημα ή εαν η ακουστικη διαφορα ειναι τετοια που για καποιον σαν εμενα δεν εχει μεγαλη διαφορα... Είναι αποριες μου και ζητω συγνωμη προκαταβολικα αν ειναι χαζες.:-)

To διαβασα αυτο το thread που εβαλες φιλε μου αλλα γινεται αναφορα αποκλειστικα σε ηχεια. Εσυ δηλαδη προτεινεις ηχεια τα οποια θα συνδεσω σε υπολογιστη για να ακουω μουσικη? Εγω βασικα σκεφτομαι για κατι ποιο ολοκληρωμενο...

To διαβασα αυτο το thread που εβαλες φιλε μου αλλα γινεται αναφορα αποκλειστικα σε ηχεια. Εσυ δηλαδη προτεινεις ηχεια τα οποια θα συνδεσω σε υπολογιστη για να ακουω μουσικη? Εγω βασικα σκεφτομαι για κατι ποιο ολοκληρωμενο...

Ο χώρος σου είναι μικρός και αφού θα ακούς από υπολογιστή κυρίως (από ότι κατάλαβα) μιλάμε για near field ακροάσεις. Πιστεύω ότι με ένα ζευγάρι μικρά ενεργά ηχεία θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά και όταν μετακομίσεις σε μεγαλύτερο χώρο τότε βλέπεις και πράτεις ανάλογα. Τα ενεργά είναι και ευέλικτα γιατί θέλουν μόνο σήμα οπότε μπορείς να τα συνδυάσεις μελλοντικά σε ένα 5.1 σύστημα....

Η αληθεια ειναι οτι αυτο που λες μου αρεσει σαν σκεψη:smile:
Αυτο που με προβληματιζει ομως ειναι οτι εχω εσωτερικη καρτα ηχου στον υπολογιστη που υποστηριζει 2.1 ηχεια, ειναι οκ? Και με το θεμα του γουφερ τι γινεται? Δεν ειναι καλο να παρω και ενα γουφερ ή εχουν τα ηχεια που μου προτεινες? Σ'ευχαριστω προκαταβολικα!

Καλησπέρα φίλε aggg,
αν η προοπτική να πας σε μεγαλύτερο χώρο είναι πάρα πολύ πιθανή, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς τις αγορές σου με βάση το μελλοντικό χώρο. Διαφορετικά υπάρχει η πιθανότητα, εντός ολίγου μετά την αγορά σου, να "πριζωθείς" και πάλι, με όλα τα έξοδα που συνεπάγεται αυτό στην παρούσα συγκυρία.

Καλησπέρα φίλε aggg,
αν η προοπτική να πας σε μεγαλύτερο χώρο είναι πάρα πολύ πιθανή, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς τις αγορές σου με βάση το μελλοντικό χώρο. Διαφορετικά υπάρχει η πιθανότητα, εντός ολίγου μετά την αγορά σου, να "πριζωθείς" και πάλι, με όλα τα έξοδα που συνεπάγεται αυτό στην παρούσα συγκυρία.

Ουφ... karavan μ'εβαλες και παλι σε σκεψεις.... :chinscratch:
Μηπως πρεπει τελικα να κοιταξω για mini hi-fi που θα ειναι οκ για μικρο χωρο και θα μπορει και επειτα να χρησιμοποιηθει και σε μεγαλυτερο και ως home cinema?
Ειδα τυχαια καποια της Denon που εχει ανεξαρτητα κομματια, δηλαδη ξεχωριστα ενισχυτη, cd player και ραδιοενισχυτη. Τι λέτε?? Κατι παρομοιο μ'αυτο που προτεινε ο Maggelan. Βασικά ποια μαρκα θα μου προτεινατε εσεις?? Γιατι για να πω την αληθεια εγω ουτε που γνωριζα καν αυτες τις μαρκες που διαβαζω εδω μεσα και θα προσανατολιζομουν σε sony,phillips τις "γνωστες" .

το να παρεις τωρα ενα μινι που θα το χρησιμοποιησεις στο μεγαλυτερο χωρο για home hinema ειναι λιγο χλωμο. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι

1) να παρεις ενα ενεργο φθηνο ηχειο γυρω στα 200 ευρω για τωρα, και οταν πας σε μεγαλο χωρο στηνεις hcinema απο την αρχη.

2) παιρνεις εναν AV ενισχυτη 5.1 απο τωρα και ενα ζευγαρι μικρα ηχεια για το χωρο των 9 τμ. Χρησιμοποιεις τωρα στο χωρο σου τον 5καναλο σε στερεο λειτουργεια με τα ηχεια και οταν πας σε μεγαλυτερο χωρο κρατας τα ηχεια αυτα για πισω(surround) και παιρνεις μπροστινα κ κεντρικο και μαζι με τον 5καναλο ενισχυτη που ηδη θα εχεις, εισαι πληρης.
Τετοια ηχεια ειναι τα Heco Victa 201 στα 140 ευρω περιπου http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=heco+victa+201, που μετα μπορεις να παρεις το κεντρικο της εταιριας και τα 501 για μπροστα. Με μειον 140 σου μενει ενα σεβαστο ποσο για εναν AV ενισχυτη.

Αρκετα σημαντικη η βοηθεια σου tyler ! Απο ενισχυτη τι εχεις να προτεινεις?

Η αληθεια ειναι οτι αυτο που λες μου αρεσει σαν σκεψη:smile:
Αυτο που με προβληματιζει ομως ειναι οτι εχω εσωτερικη καρτα ηχου στον υπολογιστη που υποστηριζει 2.1 ηχεια, ειναι οκ? Και με το θεμα του γουφερ τι γινεται? Δεν ειναι καλο να παρω και ενα γουφερ ή εχουν τα ηχεια που μου προτεινες? Σ'ευχαριστω προκαταβολικα!

Δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί έτσι και αλλιώς από τις ρυθμίσεις τις κάρτας ήχου θα τα ρυθμίσεις ως large και θα σβήσεις την επιλογή για sub οπότε θα στέλνεις σήμα πλήρους φάσματος και θα σαι μια χαρά.

το να παρεις τωρα ενα μινι που θα το χρησιμοποιησεις στο μεγαλυτερο χωρο για home hinema ειναι λιγο χλωμο. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι

1) να παρεις ενα ενεργο φθηνο ηχειο γυρω στα 200 ευρω για τωρα, και οταν πας σε μεγαλο χωρο στηνεις hcinema απο την αρχη.

2) παιρνεις εναν AV ενισχυτη 5.1 απο τωρα και ενα ζευγαρι μικρα ηχεια για το χωρο των 9 τμ. Χρησιμοποιεις τωρα στο χωρο σου τον 5καναλο σε στερεο λειτουργεια με τα ηχεια και οταν πας σε μεγαλυτερο χωρο κρατας τα ηχεια αυτα για πισω(surround) και παιρνεις μπροστινα κ κεντρικο και μαζι με τον 5καναλο ενισχυτη που ηδη θα εχεις, εισαι πληρης.
Τετοια ηχεια ειναι τα Heco Victa 201 στα 140 ευρω περιπου http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=heco+victa+201, που μετα μπορεις να παρεις το κεντρικο της εταιριας και τα 501 για μπροστα. Με μειον 140 σου μενει ενα σεβαστο ποσο για εναν AV ενισχυτη.

Συμφωνώ. Ομως ακρόασε όσο πιο πολλά ηχεία μπορείς και μην μείνεις μόνο στις προτάσεις μας. Τα αυτιά σου είναι ο καλύτερος κριτής

Αρκετα σημαντικη η βοηθεια σου tyler ! Απο ενισχυτη τι εχεις να προτεινεις?

απο AV δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις, θα σου πουν οι συμφορουμιτες που εχουν γνωση του hcinema. Eλπιζω να σε εβαλα σε μια λογικη αγορας. Χαιρετω

Αν είναι ένα κομμάτι του συστήματος που "χάνει" με το χρόνο, αυτό δεν είναι άλλο από έναν A/V.

Γνώμη μου είναι πως ένα στερεοφωνικό σύστημα χάνει ελάχιστα με το χρόνο την αξία του γιατί οι εξελίξεις σε αυτά δεν αφορούν νέα φορμά, νέες δυνατότητες, HDMI 1.3, 1.4, 1.5.... 3D, 4D.... 44D (μεγάλο :D) κ.ο.κ.

Επίσης, η αλλαγή ενός χώρου στο μέλλον συνδυάζεται συνήθως με νέα ξεκινήματα και ένα παλιό στερεοφωνικό θα βρει τη θέση του σε ένα δεύτερο χώρο.

Στη θέση σου θα έψαχνα έναν εισαγωγικό ενισχυτή, ένα ζευγάρι μικρά ηχεία βάσης και θα κράταγα το PC για αναπαραγωγή (αλλάζοντας την κάρτα ήχου μάλλον). Τα ηχεία σχεδόν σίγουρα θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο των περιφερειακών ηχείων σε ένα μελλοντικό Home Cinema, αφού δεν είναι τόσο κρίσιμο να είναι της ίδιας μάρκας και σειράς όσο η μπροστινή τριάδα.

Ελπίζω να βοήθησα.

Παιδια ειλικρινα σας ευχαριστω για τη προθυμια σας να με βοηθησετε αλλα επειδη ειμαι αρκετα (για να μη πω πολυ) ασχετος, με μπερδεψατε λιγακι...
Τι εννοεις Pleo οταν λες οτι ενα Α/V χανει ενω ενα στερεοφωνικο συστημα δε χανει?
Fragoulisnaval μου λες για καποιες ρυθμισεις στη καρτα ηχου αλλα δεν ειμαι και σιγουρος αν το λαπτοπ που εχω, εχει ξεχωριστη καρτα ηχου γιατι δεν υπαρχουν καθολου οι γνωστες εξοδοι που ειναι κοκκινες,κιτρινες,πρασινες. Για να καταλαβεις εγω συνδεω τα ηχεια που εχω, με καρφι, εκει που μπαινουν τα ακουστικα. Γνωριζεις αν μπορω να βαλω ξεχωριστη καρτα ηχου στο λαπτοπ?
Επισης αυτο που προτεινε ο Tayler δηλαδη να παρω εναν ενισχυτη 5.1 με δυο μικρα ηχεια προς το παρον λογω του μικρου χωρου που 8α τοποθετηθουν πως σας φαινεται? Και την επιλογη του ενισχυτη με ποια κριτηρια θα τη κανω??
Συγνωμη αν ρωταω πολλα αλλα μαλλον εχετε καταλαβει οτι μιλατε με εναν ασχετο σε αυτα τα θεματα γι αυτο και ζητω τη κατανοηση σας...
Και κατι ακομη, τι εννοεις Pleo οταν λες εισαγωγικο ενισχυτη και γιατι να αλλαξω τη καρτα ηχου?

Last edited:
Παιδια ειλικρινα σας ευχαριστω για τη προθυμια σας να με βοηθησετε αλλα επειδη ειμαι αρκετα (για να μη πω πολυ) ασχετος, με μπερδεψατε λιγακι...
Τι εννοεις Pleo οταν λες οτι ενα Α/V χανει ενω ενα στερεοφωνικο συστημα δε χανει?
Fragoulisnaval μου λες για καποιες ρυθμισεις στη καρτα ηχου αλλα δεν ειμαι και σιγουρος αν το λαπτοπ που εχω, εχει ξεχωριστη καρτα ηχου γιατι δεν υπαρχουν καθολου οι γνωστες εξοδοι που ειναι κοκκινες,κιτρινες,πρασινες. Για να καταλαβεις εγω συνδεω τα ηχεια που εχω, με καρφι, εκει που μπαινουν τα ακουστικα. Γνωριζεις αν μπορω να βαλω ξεχωριστη καρτα ηχου στο λαπτοπ?
Επισης αυτο που προτεινε ο Tayler δηλαδη να παρω εναν ενισχυτη 5.1 με δυο μικρα ηχεια προς το παρον λογω του μικρου χωρου που 8α τοποθετηθουν πως σας φαινεται? Και την επιλογη του ενισχυτη με ποια κριτηρια θα τη κανω??
Συγνωμη αν ρωταω πολλα αλλα μαλλον εχετε καταλαβει οτι μιλατε με εναν ασχετο σε αυτα τα θεματα γι αυτο και ζητω τη κατανοηση σας...
Και κατι ακομη, τι εννοεις Pleo οταν λες εισαγωγικο ενισχυτη και γιατι να αλλαξω τη καρτα ηχου?

Οι τεχνολογικές εξελίξεις στους a/v ενισχυτές είναι ταχύτερες από ότι στους δικάναλους και κάθε χρόνο εμφανίζονται νέα χαρακτηριστικά. Ετσι οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να ανανεώνουν τα μοντέλα τους κάθε χρόνο με αποτέλεσμα τα προηγούμενα μοντέλα να απαξιώνονται σε αξία πολύ γρήγορα, πράγμα που δεν συμβαίνει με τους δικάναλους ενισχυτές. Σου λέει δλδ (αν κατάλαβα καλά) να μην πάρεις a/v τώρα γιατί είτε θα ´χασεις σε αξία είτε το επόμενο μοντέλο να έχει κανα feature που θέλεις και να σκάσεις και άλλα λεφτά....

επειδή τα ενεργά ηχεία θέλουν μόνο σήμα, υπάρχει καλώδιο από jack σε RCA οπότε συνδέεις τα ενεργά ηχεία με αυτό το καλώδιο στην έξοδο ακουστικών του ενισχυτή και έχεις καθαρίσει. Παίξε πρώτα με το laptop ως έχει και εξωτερική κάρτα ήχου βάζεις αργότερα αν δεν σε ικανοπποιήσει κάτι...Ενα ενα τα βήματα

Πρώτα επιλέγεις τα ηχεία που σου αρέσουν και στην συνέχεια επιλέγεις με τί ενισχυτή θα τα οδηγίσεις. Τα ηχεία κρίνονται με το αυτί μας. Κάνεις μια λίστα με ηχεία είτε διαβάζοντας είτε από δω, παίρνεις καμια 10ρια cd με την μουσική που ακούς και παίρνεις σβάρνα τα μαγαζιά και ξεκινάς ακροάσεις. Οτι ηχείο σου αρέσει πιο πολύ το επιλέγεις και τότε συζητάμε για τον ενισχυτή.

Όπως το είπε ο fragoulisnaval για τους A/V.

Για σοβαρό ήχο από PC χρειάζεται μια καλή κάρτα ήχου.

Εισαγωγικοί ενισχυτές είναι τα φτηνά μοντέλα γνωστών εταιριών με 40-50 Watt/κανάλι. Κάπου 250-300 ευρώ για έναν τέτοιο, 200 ευρώ για ένα μικρό ζευγάρι ηχεία ραφιού και τα υπόλοιπα για μια κάρτα ήχου. Σε περίπτωση που έχεις καλή κάρτα ήχου (που δεν το γνωρίζω), μοιράζεις τα λεφτά στα πρώτα δύο.

A/V από τώρα για μετά απλά δεν.... . Το σπορ στο Home Cinema προυποθέτει συχνή αλλαγή σε αυτούς.