βοηθεια για αγορα τηλεορασης 48"-50"

johni41

Established Member
12 February 2010
178
καλησπερα σε ολους!
μετα απο σχεδον 3 χρονια που ευχαριστιεμαι ηχο στις ταινιες μου αφου αγορασα μετα απο τη βοηθεια σας ενα πολυ καλο για τα δεδομενα μου συστημα ( jamo s 506 το σετ με τα 5 ηχεια και το sub + τον pioneer vsx-521)
ηρθε νομιζω η ωρα και καποια χρηματα :award: για να βαλω στην θεση της 32" καποια λιγο πιο μεγαλη. στην αρχη ελεγα για 40-42 αλλα μου φενεται μικρη η αλλαγη και νομιζω οτι δεν αξιζει να δωσω λεφτα και να ειμαι σε αυτες τις ιντσες.
να πω ομως οτι η αποσταση μου απο την οθονη τωρα ειναι περιπου 2 μετρα. ισως μπορεσω να κερδισω αλλους 10-20 ποντους αλλα οχι παραπανω.
ποια η γνωμη σας για μεγεθος οθονης στις 48-50 ιντσες? παντα σε συγκριση με την αποσταση που αναφερω! η χρηση ειναι κυριως ταινιες και αθλητικα πλεον λογω OTE TV!
η αληθεια ειναι οτι θελω να εχω την αισθηση του σινεμα με την καινουρια TV . δηλαδη αυτο που σου καλυπτει οσο γινεται το ματι η οθονη ας πουμε... δεν ξερω αν σας δινω να καταλαβετε τι θελω να πω.

απο θεμα χαρακτηριστικων εχω ακουσει οτι η samsung εχει καλυτερο πανελ αρα και καλυτερη εικονα σε γενικες γραμμες? σαν μαρκα μου αρεσει και η LG και βλεπω οτι και αυτη εχει καλες τηλεορασεις νομιζω.
σημερα περασα απο public και εκανα μια σταση στις TV. απο samsung νομιζω οτι αξιζουν αυτες οι 2 : http://www.public.gr/product/sound-and-vision/tv/tileoraseis/tileorasi-samsung-ue48h6400aw-48-smart-3d-led-full-hd/prod5860068pp/ στα 660 περιπου και αυτη http://www.public.gr/product/sound-and-vision/tv/tileoraseis/tileorasi-samsung-ue50h6400aw-50-smart-3d-led-full-hd/prod5860071pp/ στα 715 περιπου.
ο πωλητης μου ειπε οτι καλη τηλεοραση και τιμη ειναι αυτη της LG http://www.public.gr/product/sound-and-vision/tv/tileoraseis/tileorasi-lg-50lb650v-50-smart-3d-led-full-hd/prod5940576pp/ στα 623 περιπου.
του ειπα κατι για τα πραγματικα hertz και μου ειπε οτι οι 2 samsung εχουν στην πραγματικοτητα 100hz πανελ ενω η LG εχει 200hz πανελ που χρησιμοποιει σε πιο ακριβα μοντελα της.
εχετε καποια αποψη και γι αυτο με τα hertz?γενικα τι θα μου προτεινατε να δω απο μοντελα ή αυτα ειναι αρκετα καλα? οι τιμες πως σας φενονται?
ευχαριστω πολυ και συγνωμη για την εκθεση!!!

Για την LG 650 βρίσκω αντικρουόμενα πράγματα.
Άλλοι λένε ότι είναι 100Hz panel ( που αυτό το βρίσκω και πιο πιθανό ), άλλοι ότι είναι 200Hz.

Εγω θα πήγαινα στην 50αρα την Samsung.

Εφόσον η χρήση αφορά ταινίες και αθλητικά, οι 50" στα δύο μέτρα απόσταση είναι μια χαρά. Κοίτα κάποια σε αυτό το μέγεθος από την σειρά 6 της Samsung και την σειρά 8 της Sony. Όλες οι τηλεοράσεις των σειρών αυτών στις 50" είναι στα 100 Hz από το panel, ενώ έχουν χαμηλότερο μαύρο και υψηλότερη αντίθεση από τις αντίστοιχες LG, στις οποίες χρησιμοποιούνται IPS panels.

και οι 2 samsung ειναι της σειρας 6400. sony δεν προτιμω. δεν εχω συγκεκριμενο λογο αλλα δεν μου αρεσει για καποιο λογο...
θα προτεινατε καποιο αλλο μοντελο? οι τιμες πως σας φενονται? ενας ακομα λογος που σκεφτομαι απο public ειναι οι 24 ατοκες...
και μια ακομα ερωτηση για το pvr... μπορω να χρησιμοποιησω εναν εξωτερικο 500gb που εχω για να μην αγοραζω καινουριο φλασακι? διαβαζουν ntfs ή καποιο αλλο ειδος ?

Η σειρά 6 περιλαμβάνει μοντέλα με κωδικούς H6xxx. Καλύτερα να δεις από κοντά και κάποιες Sony πάντως, πριν αποφασίσεις. Τώρα, με το δίσκο λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα να τον χρησιμοποιήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες για το κάθε μοντέλο, μπορείς να δεις τα σχετικά threads.

καλησπερα σε ολους!
μετα απο σχεδον 3 χρονια που ευχαριστιεμαι ηχο στις ταινιες μου αφου αγορασα μετα απο τη βοηθεια σας ενα πολυ καλο για τα δεδομενα μου συστημα ( jamo s 506 το σετ με τα 5 ηχεια και το sub + τον pioneer vsx-521)
ηρθε νομιζω η ωρα και καποια χρηματα :award: για να βαλω στην θεση της 32" καποια λιγο πιο μεγαλη. στην αρχη ελεγα για 40-42 αλλα μου φενεται μικρη η αλλαγη και νομιζω οτι δεν αξιζει να δωσω λεφτα και να ειμαι σε αυτες τις ιντσες.
να πω ομως οτι η αποσταση μου απο την οθονη τωρα ειναι περιπου 2 μετρα. ισως μπορεσω να κερδισω αλλους 10-20 ποντους αλλα οχι παραπανω.
ποια η γνωμη σας για μεγεθος οθονης στις 48-50 ιντσες? παντα σε συγκριση με την αποσταση που αναφερω! η χρηση ειναι κυριως ταινιες και αθλητικα πλεον λογω OTE TV!
η αληθεια ειναι οτι θελω να εχω την αισθηση του σινεμα με την καινουρια TV . δηλαδη αυτο που σου καλυπτει οσο γινεται το ματι η οθονη ας πουμε... δεν ξερω αν σας δινω να καταλαβετε τι θελω να πω.

απο θεμα χαρακτηριστικων εχω ακουσει οτι η samsung εχει καλυτερο πανελ αρα και καλυτερη εικονα σε γενικες γραμμες? σαν μαρκα μου αρεσει και η LG και βλεπω οτι και αυτη εχει καλες τηλεορασεις νομιζω.
σημερα περασα απο public και εκανα μια σταση στις TV. απο samsung νομιζω οτι αξιζουν αυτες οι 2 : http://www.public.gr/product/sound-and-vision/tv/tileoraseis/tileorasi-samsung-ue48h6400aw-48-smart-3d-led-full-hd/prod5860068pp/ στα 660 περιπου και αυτη http://www.public.gr/product/sound-and-vision/tv/tileoraseis/tileorasi-samsung-ue50h6400aw-50-smart-3d-led-full-hd/prod5860071pp/ στα 715 περιπου.
ο πωλητης μου ειπε οτι καλη τηλεοραση και τιμη ειναι αυτη της LG http://www.public.gr/product/sound-and-vision/tv/tileoraseis/tileorasi-lg-50lb650v-50-smart-3d-led-full-hd/prod5940576pp/ στα 623 περιπου.
του ειπα κατι για τα πραγματικα hertz και μου ειπε οτι οι 2 samsung εχουν στην πραγματικοτητα 100hz πανελ ενω η LG εχει 200hz πανελ που χρησιμοποιει σε πιο ακριβα μοντελα της.
εχετε καποια αποψη και γι αυτο με τα hertz?γενικα τι θα μου προτεινατε να δω απο μοντελα ή αυτα ειναι αρκετα καλα? οι τιμες πως σας φενονται?
ευχαριστω πολυ και συγνωμη για την εκθεση!!!

Οι τιμές που δίνεις είναι σωστές ? Γιατί άλλες βλέπω στα λινκ που δίνεις. Εγώ πάντως πήρα την 48 Η6400 και είναι καταπληκτική.Από eshop.

ειναι μετα απο μια μικρη εκπτωση που εχω... πιστευω να ισχυει μεχρι να το αποφασισω! γι'αυτο και ρωταω πως σας φενονται οι τιμες!
εσυ φιλε μου ποσο την πηρες την 48?

μπορω να χρησιμοποιησω εναν εξωτερικο 500gb που εχω για να μην αγοραζω καινουριο φλασακι? διαβαζουν ntfs ή καποιο αλλο ειδος ?

Η samsung χρησιμοποιει δικο της φορμάτ..με το που θα βαλεις το σκληρο θα στο κανει μονη οσο αναφορα το pvr.
Για ταινιες ntfs
Εγω προσωπικα τον εχω χωρισμενο στα δυο

Η samsung χρησιμοποιει δικο της φορμάτ..με το που θα βαλεις το σκληρο θα στο κανει μονη οσο αναφορα το pvr.
Για ταινιες ntfs
Εγω προσωπικα τον εχω χωρισμενο στα δυο

λογικα θα μου ζητησει να τον διαμορφωσει ετσι? να του φτιαξω 2 partition για να δουλεψει με το ενα το pvr?

τελικα εκλεισα την samsung 50" UE50H6400 αλλα οχι απο το public. με πηρε το πρωι που ημουν για καφε ενας φιλος και μου ειπε οτι το e-shop στο crazy sundays εβαλε αυτην που εψαχνα σε προσφορα! μπηκα απο το κινητο και την εκλεισα στα 679! καλη τιμη νομιζω! βεβαια λεει νεα παραλαβη στις 10 φλεβαρη αλλλα ελπιζω να μη με πανε απο βδομαδα σε βδομαδα. απλα να περιμενουν να δουν ποσα κομματια θα αγοραστουν σημερα-αυριο για να ξερουν τι θα παραγγειλουν και αυτοι υποψιαζομαι και ελπιζω!!

Καλησπέρα και πάλι! Έχει κανείς άποψη για το e-shop; άκουσα από κάποιους ότι δεν δίνει και τα καλύτερα κομμάτια και διάβασα 2-3 περιπτώσεις τραγικές. 1 από αυτές είχε τρύπα η τηλεόραση στο πάνελ! Και εχω αγχωθεί λίγο... Έχετε εσείς καμία εμπειρία από αυτό το κατάστημα;

Καλησπέρα και πάλι! Έχει κανείς άποψη για το e-shop; άκουσα από κάποιους ότι δεν δίνει και τα καλύτερα κομμάτια και διάβασα 2-3 περιπτώσεις τραγικές. 1 από αυτές είχε τρύπα η τηλεόραση στο πάνελ! Και εχω αγχωθεί λίγο... Έχετε εσείς καμία εμπειρία από αυτό το κατάστημα;

Φίλε μην αγχώνεσαι. Και εγω όπως σου ειπα και παραπάνω πήρα την 48Η6400 απο το eshop στα 629 ευρώ (τωρα πήγε στα 639). Δυστυχώς η 50 βγήκε αργότερα σε προσφορά αλλιώς μπορεί να πήγαινα για την 50. Ηταν να παραλαβουν στην δικιά μου περίπτωση στις 5/2 αλλα παρέλαβαν 7/2...μικρό το κακό. Και αυτό ήταν και το μόνο κακό !!! Μεταφορικά μέχρι την πόρτα σου δωρεάν. Οπότε με 679 θα την έχειςσπίτι σου. Και ενα άλλο μεγάλο καλό είναι ότι η τηλεόραση μου δεν ηταν στοκ γιατί περίμεναν παραλαβή απο τον προμηθευτή τους κι γενικά η 48Η6400 δεν υπήρχε σε απόθεμα οτα ελληνικά καταστήματα απόσο είχα ψάξει και στο σκρουτζ. Είναι made in Slovakia οπότε καλύπτεται απο 2 εγγυήσεις και του eshop και της επίσημης αντιπροσωπείας για 2 χρόνια. Και τέλος η δικιά μου είναι άψογη , δεν εχει κανενα θέμα απολύτως. Πιστεύω ότι δεν θα εχεις κανενα θεμα.

εγω φιλε johni41.. ειχα παρει samsung 51 ιντζες πλασμα και εχω βρει την υγεια μου..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και την ειχα αγορασει 400 ευρω..