Βοήθεια για αγορά τηλεόρασης 50"

xloupas

AVClub Enthusiast
13 March 2009
934
Καλησπέρα θα ηθελα την βοήθεια σας στο να καταληξω σε ποια τηλεόραση θα αγοράσω ο προϋπολογισμός ειναι αυστηρά στα 450 θεαση στο 1 μετρο ίσως και λιγότερο σε επιπλο, η βασική χρηση της θα ειναι για θέαση ταινιων μεσω Nvidia shield tv, Netflix ίσως και κανένα ποδοσφαιρο.
Έχω επιλέξει καποιες που θα σας αναφέρω αλλα αν υπάρχει κατι αλλο στην τιμή που ψαχνω ευπρόσδεκτη κάθε συμβουλή.
Αυτές εχω υπόψιν
1. LG 50 uk6470 (δεν γνωρίζω τη πάνελ εχει ips ή va)
2. Samsung ue 49nu 7102 ( νομιζω έχει va panel)
Αυτές έχω κοιτάξει μέχρι στιγμης κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Σε ευχαριστώ Μιχάλη για την απάντηση μια ακόμα ερώτηση να κάνω για την lg επειδή η απόσταση θέασης είναι λιγότερο από ένα μέτρο αλλά το έπιπλο που θα μπει είναι υπό γωνία αλλά η θέαση στην ουσία είναι στην ευθεία θ αντιμετωπίσω πρόβλημα λόγο va panel?

Με θέαση υπό γωνία, πιθανώς θα έχεις πρόβλημα. Αν μπορείς, δες διάφορα μοντέλα με VA (και IPS panels) από κοντά.

Για αποσταση θεασης 3.10 μετρων να παρω 50’’ Va ή 55’’ Ips panel; Εχω αυτο το διλλημα

Όπως έγραψε ο Μιχάλης κοίταξε αν είσαι στην ευθεία λογικά va αν είσαι υπό γωνία όπως εγώ ips αν και ακόμα δεν πήγα να δω την lg αν τα καταφέρω το σαββατοκύριακο αλλιώς από βδομάδα.

Τελικα πηγα την τεταρτη και ειδα ορισμενες τηλεορασεις στο media markt
ειδα την LG 50 uk6400 γιατι ο υπαλληλος μου ειπε οτι την 6470 δεν την φερνει η αντιπροσωπεια Ελλαδος ( δεν μπορω να πω με λιγο σκαλισμα στις ρυθμισεις σχετικα μου αρεσε)
επισης ειδα Samsung UE50NU7022 σε σχεση με τη 43ku6400 που εχω δεν ξετρελαθηκα κιολας εδω να ρωτησω κιολας επειδη η δικια μου ειναι edge led τι ειναι καλυτερο να επιλεξω edge η direct led.
Και τελος μπηκε και στο παιχνιδι η LG 50UK6750 την οποια αν μπορειτε να μου πειτε αν εχει va panel η ips γιατι δεν μπορω να βρω πληροφοριες αλλα ουτε και κανενα review.

Οι περσινές LG στις 50", 60" και 70" έχουν VA panels. Επίσης, η εικόνα σε μοντέλα της ίδιας σειράς είναι πανομοιότυπη, απλά διαφέρει ο σχεδιασμός και τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά (θύρες και λοιπά). Τέλος, για σαφώς ανώτερη εικόνα, σε LCD, θα πρέπει να πας σε λύση full array local dimming, όπως η XF9005, η οποία είναι αρκετά ακριβότερη.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά τηλεόρασης 50"

Οι περσινές LG στις 50", 60" και 70" έχουν VA panels. Επίσης, η εικόνα σε μοντέλα της ίδιας σειράς είναι πανομοιότυπη, απλά διαφέρει ο σχεδιασμός και τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά (θύρες και λοιπά). Τέλος, για σαφώς ανώτερη εικόνα, σε LCD, θα πρέπει να πας σε λύση full array local dimming, όπως η XF9005, η οποία είναι αρκετά ακριβότερη.

Ξεπερνά κατά πολύ τον προϋπολογισμό μου Μιχάλη με full array local dimming,
Την γνώμη σου σαν πιο ειδικός όμως θα ήθελα μεταξύ edge & direct led τι να προτιμήσω.
Η ku436400 που έχω έχει edge να πω την αλήθεια δεν με ενθουσίασε.

Σαφώς ανώτερη η 50" της LG από τη σειρά 7ΧΧΧ της Samsung με καλύτερη εικόνα, Direct LED, καλύτερο smart, καλύτερο media player, υποστήριξη DTS, , υποστήριξη bluetooth.

Λοιπόν παιδιά επανέρχομαι είδα προσφορά την Samsung
https://www.e-shop.gr/tv-samsung-ue50nu7092-50-led-ultra-hd-smart-wifi-p-PER.152409
Και τελικά μου φαίνεται θα υποκύψω σε
αυτή απλά αν ξέρει κάποιος να μου πει πόσο απόσταση έχουν τα πόδια στήριξης στο περίπου μεταξύ τους για να δω αν χωράει στο έπιπλο που θα την βάλω, το έπιπλο είναι στο ένα μέτρο από την μια μεριά έως την άλλη.