Βοηθεια για αγορα TV Full HD μεχρι 50'' και 600 max

nik33134

New member
17 August 2011
12
Βοηθεια για αγορα 50αρας TV. Οχι για περιεχομενο 4Κ

Καλημερα στην ομαδα. Μετα απο καμια 10αρια χρονια η Panasonic Plasma των 42'' με εγκατελειψε παρουσιαζοντας μια μαυρη καθετη λωριδα στην οθονη. Ψαχνω για αντικατασταση σε 43 ως και 50 ιντσες. Αποκλειστικα για ταινιες απο 480p - 1080p, και ΔΕΝ με ενδιαφερουν ταινιες σε 4Κ. Θελω πανελ VA εγγυημενο (και οχι λοταριας), και μια τιμη μεχρι τα 600 . Δεν με ενδιαφερει το DTS. Αποσταση θεασης κατω απο 2μιση μετρα... Αν μπορει να παιζει και HEVC, ακομα καλυτερα γιατι το media player μου δεν υποστηριζει αυτον τον τυπο... Επισης θελω 5ετη εγγυηση αν γινεται.
Τα φωτα σας παρακαλω.

Re: Βοηθεια για αγορα 50αρας TV. Οχι για περιεχομενο 4Κ

Σε διπλανό thread διαβάζω ότι η 55ρα Sony xf70– ( τα δυο τελευταία ψηφία δεν έχουν νόημα) έχει va panel.
Πέρσι η xe70 έπεσε σε προσφορά 599 ευρω, άρα φαντάζομαι και φέτος η xf
Όποτε αν την βρεις όρμα!
Έρχεται και Black Friday ...

Ευχαριστω Sat, φοβαμαι πως η 55αρα θα δειχνει χαλια τις 480p και 720p. Εχω αδικο?

Απάντηση: Βοηθεια για αγορα 50αρας TV. Οχι για περιεχομενο 4Κ

Γιατί να παρακολουθήσεις ταινίες 480p;

Εγώ πάντως dvd μια χαρά βλέπω στην 55ρα... και έχω πολλά
Νομίζω Samsung lg Sony έχουν όλες τις 50ρες με va σε αντίθεση με τις 49??
δε ξέρω hevc γενικά αν βρίσκεις εύκολα σε fullhd τηλεοράσεις...

ναι, αλλά το DVD έχει καλή κωδικοποίηση. αν έχεις κατεβασμένα αρχεία standard definition, ίσως να φαίνονται άσχημα ανάλογα πως έχει γίνει η κωδικοποίηση. αλλά αυτό ισχύει άσχετα αν έχεις 50 ή 55 ίντσες, απλά όσο πιο κακο περιεχόμενο τόσο πιο μακρία πρέπει να κάτσεις για να φαίνεται αποδεκτό.

Θελω VA panel, αποκλειστικα για ταινιες, Netflix και Youtube. Δεν θελω 4Κ γιατι φοβαμαι το upscaling στις ταινιες κατω των 720p. Φανταζομαι πρεπει να εχει και ενσωματομενο Wi-Fi. Προτασεις παρακαλω πανω σε αυτο που ζηταω.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά TV Full HD μέχρι 50'' και 600 max

Με 600 ευρώ βρίσκεις 55" LCD με VA panel 50 Hz. Επίσης, οι full HD έχουν περιοριστεί στην αγορά. Οπότε, αν η απόσταση θέασης είναι 2.5 μέτρα τουλάχιστον, πας σε 55" με 4Κ ανάλυση, όπως οι Samsung NU70xx και Sony XF7xxx. Εναλλακτικά, για μικρότερη απόσταση, κάποια από τις φετινές LG 50" (επίσης 4Κ, καλώς ή κακώς).

Nik33134....παρε μια hd ready που θα σου βγει και τζαμπα. Απλα δεν θα βρεις σε μεγαλες ιντσες. Απο την μια εχεις δικιο που φοβάσαι το upscaling απο την αλλη αν βλεπεις 480p η ποιοτητα εικονας ειναι τοσο θολή που το upscaling δεν μπορει να την κανει χειρότερα. 480p οταν λες....για τι υλικο μιλάμε....youtube videoclips πχ?

480p οταν λες....για τι υλικο μιλάμε....youtube videoclips πχ?

Μιλαω για Youtube λογω χαμηλης ταχυτητας συνδεσης, και παλιες ταινιες και anime τα οποια βαριεμαι να ξανακατεβαζω, η δεν υπαρχουν καθολου σε 720p. Δεν θελω να παω σε HD ready λογω μεγεθους και για να μην θυσιασω την ποιοτητα των 1080p. Συγκεκριμενες προτασεις υπαρχουν τωρα με τις εκπτωσεις? Sony, Samsung, η LG?

τελικα πηρα την Sony KD-43XF7596 σε πολυ καλη τιμη με 5ετη εγγυηση. Απογοητευση. Ξεκαθαρα μπορω να πω πως για ταινιες μεχρι τα 720p η Panasonic full HD plasma 42 ιντσων που ειχα για 10 χρονια που ηταν ενα σχετικα φτηνο μοντελο, ειχε πολυ ανωτερη εικονα. Η μερα με την νυχτα. Με την Sony ολα φαινονται ψευτικα, η σαν να ειναι οι ταινιες γυρισμενες με home camera...

Το θέμα του contrast του IPS πάνελ δεν λύνεται, αλλά για το θέμα της κίνησης, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το motion flow...

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά TV Full HD μέχρι 50" και 600 max

Δεν εχω προβλημα με την κινηση. Με το χαλια μαυρο εχω, και με το περιεργο upscaling.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά TV Full HD μέχρι 50" και 600 max

Τη 43" XF7596 δεν την πρότεινε κανείς... IPS panel, 50 Hz.

Μιχαλη, εσυ προτεινες, ως συνηθως TV μεγαλυτερη των 50 ιντσων παροτι εγω ψαχνω TV "μεχρι" 50''. Σε 50αρα προτεινες γενικα τις φετινες LG. Οι υπολοιπες προτασεις ηταν hisense και HD Ready...
Καμια προταση δεν ηταν "ζεστη"...
Οταν πηγα στον Κοτσοβολο ειδα την δικια μου διπλα σε αλλες και φαινοταν καλυτερη με βαθυτερο μαυρο, πιο φυσικα χρωματα κλπ κλπ, παροτι αλλες διπλανες TV ηταν αρκετα πιο ακριβες. Τελικα ειχε τελειωσει, αλλα βρηκαν μια επιστροφη, χωρις ζημια αλλα και χωρις κουτι, οχι εκθεσιακο κομματι, και μου εκοψαν 80 .

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά TV Full HD μέχρι 50" και 600 max

Όχι γενικά τις φετινές LG. Τις φετινές 50" LG, που έχουν VA panels...