Βοήθεια για αντιμετώπιση virus/malware

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,396
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Δεν ξέρω πως στο καλό κόλλησα το Jungle Net ads με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τον ξεφορτωθώ με τίποτα.
Σε κάθε σελίδα που ανοίγω,ανοίγει αυτόματα στην αριστερή πλευρά της σελίδας ένα νέο παράθυρο με διάφορες "προτάσεις".
Προσπαθώντας να τον βγάλω από το λάπτοπ έκανα τα παρακάτω,χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα.
Αρχικά,το αφαίρεσα από τις επεκτάσεις του Chrome.Δείχνει ότι αφαιρέθηκε,αλλά είναι ακόμα εκεί.
Αμέσως μετά,έκανα επαναφορά συστήματος σε παλαιότερη ημερομηνία.
Τζίφος.
Κατέφυγα σε προτεινόμενες λύσεις γκουγκλάροντας.
Εγκατέστησα και έκανα scan+clean με τα παρακάτω προγράμματα:
-Adw cleaner-δεν βρήκε τίποτα.
-Malwarebytes.Βρήκε ένα κάρο αναφορές Jungle Net σε διάφορα αρχεία του σκληρού και το Chrome,τα οποία υποτίθεται ότι διέγραψε.
Τζίφος κι αυτό.
-Hitman Pro,δεν βρήκε τίποτα.
-Avast Browser Cleaner.Βρήκε και αυτό αναφορές τις οποίες διέγραψε,αλλά...τζίφος.
-EMSISOFT Emergency Kit,δεν βρήκε τίποτα.

Υπάρχει κάτι άλλο που πάει το μυαλό σας;

Τα ίδια είχα τραβήξει και εγώ Σωκράτη , δες απο το #96 και μετά...

http://avclub.gr/forum/showthread.php/111367-The-Anti-Virus-Thread/page10

Μάλλον πας για επαναφορά του υπολογιστή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (αν έχεις windows 8). Και πάντα απο εδώ και πέρα να κάνεις χρήση του "adblock plus" (υπάρχει και σε Chrome και σε Firefox).

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.Υπάρχει ένα θεματάκι που το έχω ξανασυναντήσει κι άλλη φορά στο παρελθόν.Να ανοίγω ένα θέμα στην Επί Παντός και να μεταφέρεται στο...κάπου,όπως τώρα με το παρόν,χωρίς μάλιστα να λαμβάνω έστω κάποιο pm που να με ενημερώνει για το που ακριβώς έχει μεταφερθεί.

Και το spybot δεν βρήκε τίποτα.Το μόνο που κάνει λίγη δουλειά είναι το Malwarebytes το οποίο κάθε φορά που κάνει έλεγχο,βρίσκει τα βλαβερά αρχεία,τα διαγράφει περιορίζοντας το άνοιγμα του παραθυρου με τις "προτάσεις" του Jungle net,δεν μπορεί όμως να περιορίσει το άνοιγμα της σελίδας "istartsurf.com".

Παθών κι εγώ στο παρελθόν, μα με adwcleaner το καθάρισα. Με παραξενεύει......Επαναφορά σε προηγούμενο σημείο μπορείς να κάνεις;

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αντιμετώπιση virus/malware

Από εκεί ξεκίνησα κι εγώ αλλά δεν έγινε κάτι.Ακόμα και τωρα που γράφω,στην σελίδα του avclub,μου ανοίγει πάνω δεξιά ένα τρίγωνο σα να θέλω να αλλάξω σελίδα σε ένα βιβλίο και από κάτω γραφει "Powered by Jungle Net."
http://prntscr.com/7jeb32
Πριν δοκιμάσω όλα αυτά τα προγράμματα,το πρώτο που έκανα ήταν επαναφορά συστήματος σε προηγούμενη ημερομηνία,αλλά δεν έγινε κάτι.
Απίστευτο πρόγραμμα.

To PC σου έχει γίνει Zombie , δεν πρόκειται να βρεις άκρη ούτε με antivirus ουτε με anti adaware.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"Refresh Your PC" , κρατάς τα αρχεία σου αλλά τα windows κάνουν reset to defaults και ξεμπερδεύεις μια και καλή.

Εγώ σε μεγάλη ταπηροκρανίωση έκανα αναζήτηση στο σκληρό και άρχισα να σβήνω όλα τα προγράμματα και φακέλους απο μια ημερομηνία και μετα :) και δούλεψε...Γενικά θέλει να κάνεις επίθεση απο πολλά μέτωπα. Ίσως και επανεκκίνηση με safe mode για να μη τρέξει πολλά και ξανά ελέγχους και διαγραφές. χωρίς δίκτυο όμως...

Αν έκανες όσα λέει και δεν έφυγε, τότε δοκίμασε και το παρακάτω, όσα λέει στο manual removal:

http://www.malwarekillers.com/how-to-remove-ads-by-jungle-net/#more-10079
Δοκίμασα την χειροκίνητη απεγκατάσταση και βρήκα στο C:\Users\Sony\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default το κωλό istartsurf.com το οποίο με μεγάλη μου χαρά έκανα delete.
Ανοίγω μετά τον Chrome και τσουπ...ανοίγει πάλι η κωλοσελίδα.
Θα δοκιμάσω σε λίγο και την λύση του Yperion...

Εχω τιγκαρει επίσης. Δεν προλαβαίνουν να ανοιγουν σελιδες. Επιδημία!
Με το chrome εμπλεξα βγαίνουν κάτι ηλιθια μπαρμπαδακια που λενε oops κλπ.
Έβαλα μοζιλα και φυσικά τιγκαρισα και εκει.
Προσπαθω με το addblock αλλά ειναι λερναια υδρα....

Έχει βγάλει και η Microsoft ένα Malware removal tool...

https://www.microsoft.com/security/pc-security/malware-families.aspx

Δεν το δοκίμασα να δω τι κάνει γιατί έκανα "Refresh Your PC" αφού δοκίμασα πολλά antivirus και anti malware χωρίς επιτυχία πριν κανένα μήνα που είχα θέμα.

Από τότε και μετά με Bitdefender και Adblock plus πάω μια χαρά.

To PC σου έχει γίνει Zombie , δεν πρόκειται να βρεις άκρη ούτε με antivirus ουτε με anti adaware.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"Refresh Your PC" , κρατάς τα αρχεία σου αλλά τα windows κάνουν reset to defaults και ξεμπερδεύεις μια και καλή.
Πήγα να κάνω refresh και μου βγήκε μήνυμα ότι λείπουν κάποια αρχεία.Η πλάκα είναι ότι τα Windows είναι νόμιμα.