βοήθεια για αρχεία ape,cue

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,596
Αθήνα
Μια βοήθεια βρε παιδιά σας παρακαλώ:

κατέβασα από ''κάπου'' μουσική σε μορφή αρχείων rar , τρία τον αριθμό.
Όταν προσπάθησα να κάνω extract το πρώτο (με το Win Rar φυσικά) μου έβγαζε μήνυμα ότι απαιτούνται και τα άλλα δύο.
Αφού λοιπόν τα κατέβασα όλα (τρία) ξαναδοκίμασα να τα κάνω extract και μου έβγαλε (στο φάκελο που όρισα) ένα αρχείο .ape (235 Mb) και ένα αρχείο .cue (2,5 Kb) .
Από το μέγεθος των αρχείων (όταν κατέβαιναν) είχα καταλάβει ότι δεν είναι σε μορφή Mp3 και περίμενα να είναι wav.
Τι είναι αυτά τα ape και τα cue όμως;
Τι μπορώ να κάνω;
Καμμιά βοήθεια;

Ευχαριστώ
:confused:

APE File Extension

File Type Monkey's Audio Lossless Audio File

Program(s) that open ape files

Windows Monkey's Audio
JMAC

Mετατρεψε τα Διονυση ειτε σε mp3 ειτε σε wav με καποιο προγραμμα..

Μπερδεύτηκα τώρα.
Προφανώς τα τρία μέρη του μουσικού έργου που κατέβασα είναι ενωμένα σε ένα .ape αρχείο.

-Για να τα κάνω wav θα χρησιμοποιήσω το Windows Monkey's Audio ή με το Nero (με το plug -in εννοείται) ή με κάποια άλλα του Nero; (Wave editor, sound trax κλπ)

-Με το Cue Splitter θα τα χωρίσω αφού τα έχω κάνει wav;

Το Cue μπορεί να έχει σχέση με εικόνα διότι στο φάκελο που έγιναν extract τα αρχεία υπάρχει και το εξώφυλλο του δίσκου.

ΤΑ του Νερο ειναι για να λειτουργεισουν οι εφαρμογες του με το ape.
Μπορεις να το γραψεις, να το μετατρεψεις, οτι υπαρχει στο Νερο.
Με το Cue Splitter εξαγεις τα track ενα - ενα χωριστα σε wav.
Αναλογα τι χρειαζεσαι να κανεις, διαλεγεις.
Κατεβασε τα και τα 2, χρειαζονται.
Οτι σε βολευει ανα περισταση δουλευεις.

Λοιπόν Διονύση για να κάνει καθαρές δουλειές, φαντάζομαι ότι έχεις CD-Recorder, σωστά;
Έχεις ακουστά το EAC;
Είναι ο καλύτερος τρόπος να εγγράψεις και να ριππάρεις μουσική από τον υπολογιστή σου. Αφού το εγκαταστήσεις και κάνεις τον Configuration Wizard, θα πατήσεις το τελευταίο από αριστερά εικονίδιο που λέει WRI και στο παράθυρο θα κάνεις File -> Load CUE sheet. Θα διαλέξεις το CUE αρχείο και αφού φορτώσει τα τραγούδια, θα κάνεις CD-R -> Write CD αφού βάλεις ένα άδειο CD στο Recorder σου. Δυστυχώς επειδή τώρα δεν έχω σπίτι άδειο CD δεν μπορώ να σου πω τι επιλογές κάνεις από εκεί και πέρα αλλά θυμάμαι στο περίπου ότι πρέπει να μην είναι τσεκαρισμένο το TEST WRITE και να διαλέξεις την ταχύτητα εγγραφής.

Το τελικό CD που θα γράψεις με αυτόν τον τρόπο είναι ΑΚΡΙΒΕΣ αντίγραφο του πρωτότυπου!

Απάντηση: Re: βοήθεια για αρχεία ape,cue

Μπερδεύτηκα τώρα.
Προφανώς τα τρία μέρη του μουσικού έργου που κατέβασα είναι ενωμένα σε ένα .ape αρχείο.

Σωστός

-Για να τα κάνω wav θα χρησιμοποιήσω το Windows Monkey's Audio ή με το Nero (με το plug -in εννοείται) ή με κάποια άλλα του Nero; (Wave editor, sound trax κλπ)

Σωστός επίσης

-Με το Cue Splitter θα τα χωρίσω αφού τα έχω κάνει wav;

Άν θέλεις να έχεις ξεχωριστά τα tracks σε μορφή wav ναι.

Αν θέλεις απλώς να τα ακούς, προγράμματα όπως τo foobar φορτώνουν τα cue αρχεία και τα χρησιμοποιούν για να παίζουν τα wav αρκεί να είναι στο ίδιο directory αυτά και να έχουν το ίδιο όνομα με το cue π.χ. beethoven9.wav και beethoven9.cue

Το Cue μπορεί να έχει σχέση με εικόνα διότι στο φάκελο που έγιναν extract τα αρχεία υπάρχει και το εξώφυλλο του δίσκου.

Καμμία σχέση με εικόνα. Είναι πληροφοριακό αρχείο που δείχνει την αρχή και το τέλος κάθε track αν τυχόν ένας audio δίσκος έχει κατεβεί σε ένα αρχείο.

Λοιπόν επειδή το cue Splitter το οποίο κατέβασα αρνείτο να εγκατασταθεί (έγαζε μήνυμα λάθους ότι το πακέτο εγκατάστασης δεν μπορεί να ανοιχτεί κλπ κλπ) και μια και έχω εγκατεστημένο το Exact Audio Copy , ακολούθησα τον τρόπο που υπέδειξε ο Άρης.
Η δουλειά έγινε άψογα.
:2thumb22sup:

Δηλαδή βρε παιδιά αν το .ape αρχείο είναι μη απωλεστικό όπως είπατε, το Cd που έχω κάψει είναι ακριβές αντίγραφο του πρωτότυπου;

Άρη σ'ευχαριστώ πολύ όπως και όλους σας βέβαια που ασχοληθήκατε.
:smileJap:

Ναι Διονύση, ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα, αν το CUE αρχείο είναι φτιαγμένο και αυτό με το EAC με σωστές ρυθμίσεις τότε το CD που χαίρεσαι δεν έχει καμία διαφορά από το πρωτότυπο!
Αυτό μπορείς να το καταλάβεις αν το βάλεις και στον υπολογιστή και αφήσεις την CDDB να το αναγνωρίσει. Αν όλα πάνε καλά και έχουν το CD στην βάση τους, θα το αναγνωρίσει σωστά!

Re: Απάντηση: βοήθεια για αρχεία ape,cue

Ναι Διονύση, ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα, αν το CUE αρχείο είναι φτιαγμένο και αυτό με το EAC με σωστές ρυθμίσεις τότε το CD που χαίρεσαι δεν έχει καμία διαφορά από το πρωτότυπο!
Αυτό μπορείς να το καταλάβεις αν το βάλεις και στον υπολογιστή και αφήσεις την CDDB να το αναγνωρίσει. Αν όλα πάνε καλά και έχουν το CD στην βάση τους, θα το αναγνωρίσει σωστά!

Μόλις πέρασε και αυτό το test!!
Καλοοοοοοό!
thanks Άρη, καλό υπόλοιπο Κυριακής.
:ernaehrung004:

Πάντως εγώ τα αφήνω ape σαν backup... Οποιαδήποτε στιγμή με το Monkey's Audio μπορώ να τα μετατρέψω σε wav ή mp3... Γιά το Winamp υπάρχει plugin του monkey's audio...

http://www.burrrn.net/?page_id=4
burrrn.png

ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε

επίσης δύναται και η αλλαγή ταχύτητας του drive X όσο θέλετε !! επιλογή η οποία στο nero και σε αλλά προγράμματα ενώ υπάρχει εντέλει δεν λειτουργεί ! και το drive γραφεί όσο γουστάρει αυτό !