βοηθεια για βελτιωση ακροασης στερεο

themosbora

Senior Member
26 September 2008
330
εχω τα παρακατω.b&w 683-rotel rb1080-sunfire hrs 8 subwoofer.για av receiver εχω προς το παρον ενα παλιο sony strdb 1070.επηδει το συστημα ειναι και για home cinema και για μουσικη θα ηθελα να βελτιωσω της ακροασης στη μουσικη.προσθηκη καποιου λαμπατου?η να το αφησω αφου ετσι και αλλιως σε λιγο καιρο θα παρω καποιον marantz av?υποψην τιμη το πολυ μεχρι 1000 ευρω.ευχαριστω

εχω τα παρακατω.b&w 683-rotel rb1080-sunfire hrs 8 subwoofer.για av receiver εχω προς το παρον ενα παλιο sony strdb 1070.επηδει το συστημα ειναι και για home cinema και για μουσικη θα ηθελα να βελτιωσω της ακροασης στη μουσικη.προσθηκη καποιου λαμπατου?η να το αφησω αφου ετσι και αλλιως σε λιγο καιρο θα παρω καποιον marantz av?υποψην τιμη το πολυ μεχρι 1000 ευρω.ευχαριστω

Το πρόβλημα όταν ακους μουσική είναι στην προενίσχυση (εφ' όσον φυσικά είσαι ευχαριστημένος από τα ηχεία και την πηγή σου), την οποία κάνει ο πολυκάναλος της Sony φαντάζομαι αυτή τη στιγμή.

Χρειάζεσαι έναν ολοκληρωμένο δικάναλο ενισχυτή όπως ο Yamana AS-1000 για παράδειγμα, που να έχει δυνατότητα να παίξει τον ρόλο του τελικού όταν βλέπεις κάποια ταινία με προενισχυτή τον πολυκάναλο και τον ρόλο του ολοκληρωμένου όταν ακούς μουσική. Τα μπροστινά ηχεία σου θα είναι πρέπει να είναι συνδεδεμένα στον δικάναλο και η πηγή σου επίσης (ή να την αλλάζεις κάθε φορά).

Ποιόν Marantz θα πάρεις?

Ένας δικάναλος ολοκληρωμένος στα ίδια χρήματα με κάποιον πολυκάναλο, έχει σαφέστατα καλύτερο ήχο. Από 'κει και πέρα εξαρτάται από τις προτεραιότητές σου. Μπορείς να πάρεις τον πολυκάναλο και να δεις αν σε καλύπτει ή θα μπορούσες να πάρεις έναν δικάναλο και να περιμένεις να πάρεις με το επόμενο budget κάποιον πολυκάναλο.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος δικάναλος προενισχυτής που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με τον rotel και τον πολυκάναλο για να σου βγει ποιο οικονομικά.

Καλή συνέχεια και καλή Ανάσταση -bye-

Αφού όντως θέλεις να αναβαθμίσεις τον δικάναλο, πάρε ένα ολοκληρωμένο δικάναλο για τα μπροστινά L,R (π.χ. Yamaha a1000, κλπ) και τον Rotel για τα υπόλοιπα κανάλια.

Η αποφασιζεις για ενα δικαναλο συστημα η αγοραζεις ενα παλιο αλλα κορυφαιο πολυκαναλο σ αυτα τα χρηματα,πχ Marantz SR14