Βοήθεια για building home theater

mixos

New member
7 November 2015
41
Καλησπέρα βρίσκομαι στο ψάξιμο για να φτιάξω ένα home cinema για ταινίες και games και λιγότερο για μουσική! Εξοπλισμός που υπάρχει τώρα είναι η τηλεόραση (LG 50" 4k HDR) μία κονσόλα (ps3) που θα αναβαθμιστεί με SSD σκληρό. Και θέλω πολυκάναλο ενισχυτή 5.1 ή 5.2, 2μπροστινα, 2 πισω, 1 κεντρικό και τα sub. Το μπατζετ είναι μέχρι 400-450 ενισχυτής, 500 για κάθε ζεύγος μπροστινά-πισω, μέχρι 150 για κεντρικό και μέχρι 150 για κάθε sub. Και θα μπεί TV box και pc. Θα ήθελα τι βοήθεια σας και τις προτάσεις σας όπως και να μου προτείνετε καλώδια τι HDMI κλπ. να επιλέξω!
 
Καλησπερα φιλε μου, αν κ δεν δινεις περισσοτερες πληροφοριες οπως ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος που θα το στησεις θα ηθελα να σου πω οτι θεωρω λαθος να εχεις στο ιδιο μπατζετ τα κυρια μπροστινα ηχεια με τα πισω. Την μεγαλυτερη ηχητικη πληροφορια στην δινουν τα μπροστα κυρια ηχεια, μαζι με το κεντρικο, τα πισω παιζουν μονο καποια εφε που δινει ο σκηνοθετης στην εκαστοτε ταινια.
 
Ο χώρος είναι το σαλόνι μου είναι περίπου 30τ.μ. η τιμή είναι το ταβάνι που θέτω δεν είναι ότι αναγκαστικά πρέπει να κοστίζουν το ίδιο. Αν και σκεφτόμουν ότι επιλέξω για κύρια να επιλέξω και για πίσω. Αλλά γιαυτό έγραψα εδώ για να μου δώσετε τα φώτα σας.
 
αν οπως καταλαβαινω το μπατζετ σου ειναι 1450 ευρω για ολα τα ηχεια, βρισκω υπερβολη να δωσεις τα 500 για πισω ηχεια. θα πρεπει ανεβασεις το μπατζετ στα 3 μπροστινα κ μετα να το μοιρασεις και στα πισω, ναι ειναι καλο να ειναι της ιδιας εταιριας κ απο την ιδια σειρα, τα δικα μου ειναι ολα b&w για παραδειγμα, κ θα πρεπει φυσικα να παρεις ηχεια που θα μπορεσει ευκολα να οδηγησει ο ενισχυτης που θα διαλεξεις. Θα πρεπει να εχουν υψηλη ευαισθησια.
 
Ακριβώς το ταβάνι μου είναι αυτό δεν κυνηγάω να το φτάσω όπως καταλαβαίνεις αλλά αυτα είναι τα όρια μου. Σαν ολοκληρωμένη σειρά κοιταγα τα wharfedale vardus vr400 μπροστινά, πίσω ή τα ίδια ή τα vr300 το vardus center, sub Koda DW 212 και ενισχυτής pioneer vsx830 k. Περιμένω προτάσεις και απόψεις γιαυτα τα προϊόντα.
 
εχει σημερα το eshop crazy sundays pionneer vsx 831 sta 429e.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

λαθος 479 ειναι τελικα.
 
Απο που από Γερμανία? Τι ηχεία προτείνετε σε αυτό το μπάτζετ?