Βοηθεια για δορυφορικη σε παντελως ασχετο!

nil06

New member
3 July 2011
1
Καλημερα παιδια!

Πολυ ωραιο φορουμ γεματο πληροφοριες. Βασικα ο λογος που γραφτηκα ηταν γιατι θελω τα φωτα σας για να βαλω δορυφορικη. Ειμαι πανασχετος επι του θεματος. Και οταν λεμε ασχετος δεν ξερω καν τι ειναι lbs/lbt/πως λεγεται, dvb, σαρωσεις δορυφορων, κλπ.

Εχω καταλαβει στο περιπου τι παιζει σχετικα με τη ληψη δορυφορικου σηματος. Καποια καναλια ειναι ελευθερα και καποια κλειδωμενα οποτε χρειαζεται καρτα συνδρομητη (τυπου Nova) για να τα δεις. Μεχρι εδω καλα.

Εγω αυτο που θελω ειναι να μπορω να βλεπω μερικα καναλια ντοκιμαντερ (οπως National Geographic, Discovery κλπ), κανενα καναλι με σειρες (πχ Fox) και αντε καμια ταινια.
Αυτα απο οσο εχω δει μου τα παρεχει και η Nova, ομως εκει εχω 3 σοβαρα θεματα:

1. Η συνδρομη της ειναι ακριβη και ειμαι ΠΟΛΥ πιεσμενος οικονομικα.
2. Ο δεκτης που δινει απο οσο διαβασα εδω στο forum ειναι για πεταμα.
3. Αναφερει οτι βλεπεις και ελευθερα καναλια αλλα αν ακυρωσω τη συνδρομη θα τα βλεπω; Συν οτι απο οσο καταλαβα ειναι ψιλοκλειδωμενος να μην βλεπεις ολα τα ελευθερα που ειναι διαθεσιμα απο δορυφορους αλλα οτι εχει ενας δορυφορος (hotbird 13; )

Τι μπορω λοιπον να κανω για να βλεπω ελευθερα καναλια συν τα παραπανω που ηθελα, με μια οικονομικη λυση;
Σημειωση οτι μιλατε σε εναν πανασχετο, οποτε αν μπορειτε να μου πειτε "παρε το Χ αποκωδικοποιητη μαζι με την Ψ κεραια απο το Ω μαγαζι κ συνδεσε τα ετσι και ετσι" τοτε θα ειναι οτι καλυτερο!

Θα μπορουσα με μια παραπανω λυση να εχω την ποιοτητα εικονας που εχω δει απο Nova σε σπιτι φιλων;

ΥΓ. Διαβασα για τους δεκτες Edision και προσανατολιζομαι εκει... Ειναι οικονομικοι και δειχνουν καλοι... Τι λετε; Μου προτεινετε καποιον απο εκει;
http://www.skroutz.gr/c/968/psifiakoi-dektes/m/1520/Edision.html

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας εκ των προτερων!

Τα κανάλια που θες ανήκουν κυρίως σε συνδρομητικά πακέτα. Ελεύθερα υπάρχουν τα National Geographic (στα αραβικά) και Fox (αγγλικά και αραβικά).
Το start pack της Nova έχει κανάλια για ντοκιμαντέρ και κοστίζει 20Ε ή 12 αν είσαι συνδρομητής forthnet ή αν είσαι πχ στο 2play έχει 0Ε για ένα χρόνο (και μετά πας σε 20% μείωση και στις 2 υπηρεσίες). Δες εδώ http://www.forthnet.gr/templates/corporateProductsDetails2.aspx?c=10013106

Γενικά ελεύθερα ποιοτικά κανάλια στη δορυφορική είναι δύσκολο να βρεις.

Οι βασικές επιλογές είναι δύο:

1) Εγκατάσταση σταθερού πιάτου με λήψη πολλών δορυφόρων. Εγώ έχω ένα πιάτο διαστάσεων 1.10χ1.20μ με στόχευση 9 δορυφόρων, η οποία με αίθριο καιρό δίνει πολύ ικανοποιητική λήψη, ενώ με κακοκαιρία χάνω κάποια κανάλια. Το πλεονέκτημα είναι η ταχύτατη αλλαγή καναλιών (ζάπινγκ) μεταξύ διαφορετικών δορυφόρων.

2) Εγκατάσταση κινητού πιάτου με μοτέρ. Στην περίπτωση αυτή, μπορείς να έχεις λήψη οποιουδήποτε δορυφόρου ο οποίος είναι ορατός από τη γεωγραφική σου θέση, εφόσον είναι αρκετό το μέγεθος του πιάτου σου. Εδώ, το μειονέκτημα είναι η καθυστέρηση στην εναλλαγή δορυφόρου, λόγω στροφής του πιάτου.

Πολλοί διαλέγουν μία "υβριδική" εγκατάσταση, έχοντας ένα σταθερό πιάτο για τους πιο δημοφιλείς δορυφόρούς (ώστε να τους βλέπουν χωρίς καθυστέρηση) και ένα κινητό για τους υπόλοιπους. Είναι σημαντικό να προσδιορίσεις τη γεωγραφική σου θέση, ώστε να είναι γνωστό ποιους δορυφόρους μπορείς να λάβεις.

αν θες να βλεπεις ελληνικους υποτιτλους πας σε νοβα και δεσμευεσαι και σε δεκτη
(και περνεις και τον εξοπλισμο της, κεραια-lnb).
Αλλιως θα περπατησεις σε παρανομα μονοπατια.