Βοηθεια για εγκατασταση δορυφορικης

soulfire

New member
17 April 2008
6
Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους! Θα ηθελα τη βοηθεια σας σχετικα με εγκατασταση που θελω να κανω ενοψη euro και ολυμπιακων.Η περιοχη που μενω ειναι αθηνα-πετρουπολη.Το σπιτι ειναι μονοκατοικια οποτε δεν εχω τα γνωστα προβληματα.Το διαμερισμα εχει 2 πριζες για δορυφορικη,μαλλον θα χρησιμοποιησω εναν δεκτη πανω σε προτζεκτορα αλλα επειδη ποτε δεν ξερεις στο μελλον τι γινεται θα το στησω για δυο.Ενδιαφερομαι να πιασω astra-hotbird,eutelsat w2 16e για το digitalb, hellassat και nova.Και ζηταω τις συμβουλες σας.

1. Γινεται να τους πιασω με 1 πιατο κινητο η θελω περισσοτερα πιατα σταθερα
και τι διαστασεις?
2. Ποσα lnb θα χρειαστω?
3. Τι αλλο θα χρειαστω για την εγκαταστασει (αφου ειμαι και ασχετος)
4. Ποσο περιπου θα μου στοιχισει?

Συγνωμη για το μεγαλο post αλλα ειμαι εντελως ασχετος με τα δορυφορικα και θα ηθελα τα φωτα σας για να μπω και εγω στο κολπο.
Ευχαριστω πολυ!!! :smile:

Καλώς όρισες στον υπέροχο κόσμο της "νέας" δορυφορικής τηλεόρασης. Και λέω "νέας" μιας και λόγω των καινούριων HD καναλιών σε συνδυασμό με τις HD τηλεοράσεις που πλέον πολλοί Έλληνες παίρνουμε, είναι μάλλον μονόδρομος στην απολαυστικότερη εικόνα (ελέω ελληνικής ελεύθερης τηλεόρασης).

Θες λοιπόν στόχευση στους δορυφόρους στις 13, 16, 19.2 και 39 μοίρες. Όπως θα καταλαβαίνεις απο τα νούμερα, τους 3 δορυφόρους (hotbird, eutelsat & Astra) μπορείς να τους πιάσεις με 1 σταθερό πιάτο (1,40μ με 3 LNB). Τον 4ο δορυφόρο (Hellassat 39 μοίρες ανατολικά) μπορείς επίσης με ενα μικρό πιατάκι (60-80cm) να τον πιάσεις. Συνολικό κόστος, να υπολογίσεις περί τα 250 ευρώ περίπου (+- 30 ευρώ).

Τώρα, αν θελήσεις κινητό πιάτο, με ενα πιάτο 1,2μ απο Αθηνα θα είσαι μια χαρά. Αυτό να το υπολογίσεις σε κόστος αγοράς περί τα 200 ευρώ.

ΟΜΩΣ, αυτό που διαφοροποιεί το κοστολόγιο είναι το κόστος εγκατάστασης αλλά και "συντήρησης" ίσως. Και εξηγώ...

Κόστος εγκατάστασης για τα 2 σταθερά, αν στα βάλει κάποιος τεχνικός απο τη γειτονιά σου, λογικά δεν πρέπει να σου πάρει πάνω απο 70-80 ευρώ. Για το κινητό πιάτο, η πιο κλασσική τιμή που κυκλοφορεί στην αγορά είναι 150 ευρω, με μικρή πιθανότητα να βρείς κάποιον στα 100 ευρώ. Όμως, ανάλογα με την "ποιότητα" της δουλειάς του τεχνικού, ίσως στο μέλλον με τίποτα αέρες να σου μετακινείται το κινητό πιάτο και να έχεις προβλήματα. Στο σταθερό πιάτο αυτή η πιθανότητα ελαχιστοποιείται.

It's your call, ή όπως λένε και στο χωριό μου... ΞΑΣΟΥ!

Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους! Θα ηθελα τη βοηθεια σας σχετικα με εγκατασταση που θελω να κανω ενοψη euro και ολυμπιακων.Η περιοχη που μενω ειναι αθηνα-πετρουπολη.Το σπιτι ειναι μονοκατοικια οποτε δεν εχω τα γνωστα προβληματα.Το διαμερισμα εχει 2 πριζες για δορυφορικη,μαλλον θα χρησιμοποιησω εναν δεκτη πανω σε προτζεκτορα αλλα επειδη ποτε δεν ξερεις στο μελλον τι γινεται θα το στησω για δυο.Ενδιαφερομαι να πιασω astra-hotbird,eutelsat w2 16e για το digitalb, hellassat και nova.Και ζηταω τις συμβουλες σας.

1. Γινεται να τους πιασω με 1 πιατο κινητο η θελω περισσοτερα πιατα σταθερα
και τι διαστασεις?
2. Ποσα lnb θα χρειαστω?
3. Τι αλλο θα χρειαστω για την εγκαταστασει (αφου ειμαι και ασχετος)
4. Ποσο περιπου θα μου στοιχισει?

Συγνωμη για το μεγαλο post αλλα ειμαι εντελως ασχετος με τα δορυφορικα και θα ηθελα τα φωτα σας για να μπω και εγω στο κολπο.
Ευχαριστω πολυ!!! :smile:

για χαρα φιλε
λοιπον επειδη θα βαλω ακριβως τους ιδιους δορυφορους για τα ιδια καναλια που ανεφερες σου προτεινω την δικια μου λυση επειδη το ψαχνω κανα 2μηνο, βαλε πιατο wavefrontier με 4 lnb και τελειωσες, εχει προσφορα στο site που τα φερνει αυτα τα πιατα www.msg-shop.gr 179ευρω me 4 lnb, απο εκει και περα πληρωνεις καλοδιωσεις και εγκατασταση, καλο ειναι να πας απο εκει οπως εγω να σου πουν ακριβως τιμες κλπ.:coool:

φίλε ware αυτή η λύση είναι καλή; είναι εφικτή εκτός αττικής που είναι το κατάστημα;
φίλε davi με σταθερό και πόσα lnb; κι απο ποιότητα εικόνας κανένα πρόβλημα;

φίλε ware αυτή η λύση είναι καλή; είναι εφικτή εκτός αττικής που είναι το κατάστημα;

ηρθαν παρασκευη και το βαλαν, μια χαρα ολα, εχω πηξει στα HD, μονο αυτο σου λεω, την προσφορα που ειδες εβαλα

Εγώ τα έχω χωρίς πρόβλημα ,8 lnb στο 1.20 μπορείς να βάλεις άνετα και να πιάσεις και άλλους δορυφόρους αν σε ενδιαφέρει μελλοντικά .Αν σε ενδιαφέρει κάποια συχνότητα κάπου ,να κοιτάξω και να σου απαντήσω με τί σήμα βγαίνει .

Νίκος

α όχι είμαι άσχετος ακόμη, ρωτάω να δω σε τι λύση θα καταλήξω...
από δορυφόρους δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι ότ άμα πιάνεις 3-4 δορυφόρους έχεις χιλιάδες κανάλια...πως κάνεις ζάππιγκ σε όλα αυτά ρε συ;;;

Kαι με ένα καλό 1.20 σταθερό βγαίνουν φίλε μου αυτά που ζητάς .
Νίκος

Nίκο οι δορυφόροι που θέλω είναι οι βασικοί που πι´σνουν όλοι, astra hotbird & hellasat...δεν έχω βρει κάτι άλλο ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ YΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΑ ΣΤΥΛ ESPN HD ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ LIVE ΝΒΑ:grinning-smiley-043

α όχι είμαι άσχετος ακόμη, ρωτάω να δω σε τι λύση θα καταλήξω...
από δορυφόρους δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι ότ άμα πιάνεις 3-4 δορυφόρους έχεις χιλιάδες κανάλια...πως κάνεις ζάππιγκ σε όλα αυτά ρε συ;;;

Στην ουσια φιλε μου απο τα χιλιαδες καναλια καμια 200 αρια- 300 αρια περιπου θα σε ενδιαφερουν. Ο καθε δεκτης εχει την δυνατοτητα να αποθηκευει λιστες αγαπημενων, οπου στην ουσια θα μπορεις να βαζεις τα επιλεγμενα απο εσενα καναλια ειτε με θεματικες ενοτητες, ειτε ανα πακετο, ειτε οπως αλλοιως επιθυμεις. Οποτε θα εχεις πχ μια λιστα σπορ, μια ταινιες, μια ντοκιμαντερ ή μια λιστα νοβα κλπ...

οκ παίδες ευχαριστώ
τώρα το θέμα είναι τι πιάτο θα βάλω να τα πιάνω όλα αυτά...απ'ότι καταλαβαίνω όσο πιο μεγάλο τόσο καλύτερα ε;
αν βάλω ένα κεντρικό πολυκατοικίας ας πούμε 2 μέτρα, θα πιάνει απο δορυφόρους και του πουλιού το γάλα;

δεν το ήξερα αυτό!
υποθέτω ότι αν ζητήσω από τεχνικό να εγκαταστήσει μερικά πιάτα στην ταράτσα και να τα συνδέσει όλα πάνω στον ίδιο διαχωριστή για τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας θα μπορεί να το κάνει ε;

κάτι ακόμα: ένα κινητό πιάτο κάνει τα ίδια με την παραπάνω λύση; πιάνει τα πάντα;
Ευχαριστώ!

Last edited:
Αμα δεν ξέρεις τι θέλεις , μάθε πρώτα ... είναι κρίμα να σπαταλάς τα λεφτά έτσι ... Δες πρώτα ποιες είναι οι επιθυμίες ( πχ αγγλικά κανάλια , 28,2 , γερμανικά 19,2 , Ελληνικά , 13 και 39 μοίρες ) και τα τεχνικά λύνονται εύκολα ...

Νίκο σε ευχαριστώ για την υπομονή σου και την βοήθεια σε έναν άσχετο...
απλά κανείς στην οικοδομή δεν ξέρει από δορυφορικά, οπότε και δεν ξέρουμε τι θέλουμε να πιάσουμε...υποθέτω όχι τίποτα τρελό, ότι βλέπει ο περισσότερος κόσμος...
θα πάω σε κάνα μαγαζί σήμερα να ρωτήσω μήπως και καταλάβω καλύτερα...

Εχει ένα ωραίο κατάστημα στην Αθήνα που σου δείχνουν και τους δέκτες live ... Θα έβλεπες περίπου τι παίζει ... τι ηλικίες παίζουν στην πολυκατοικία; πχ για 10-15 ετών παιδιά έχει στις 28.2 αγγλικά παιδικά κανάλια ( αρκεί να ξέρουν αγγλικά ) γενικά 4 τροχιές γουστάρουμε στην τελική το 90% των ελλήνων , 13 , 19 , 28.2 και 39 , βέβαια υπάρχουν και τροχιές με ενδιαφέροντα ελεύθερα αλλά μόνο για λίγες ώρες ( πχ F1 στον 1west και μάλιστα HD ) και λέγονται feeds ... Γενικά μαζί με ένα πακέτο , και μία τροχιά είναι υπερικανποοιητική ( Canal+ κανείς; )

πηγα λοιπόν σε ένα αντενα-στόρ που βρήκα και ζήτησα πιάτο 1,40 με 4 lnb
θα μου βγάλει προσφορά ...το ένα πακέτο και μια τροχιά στο τέλος που λες δεν το κατάλαβα...

πακέτο όπως η Nova , και η τροχιά δορυφόρων , πχ στην τροχιά 13 μοιρών υπάρχουν 3 δορυφόροι ... εφόρον το επιτρέπει το ίχνος , μπορείς να λαμβάνεις και τους τρεις !