βοηθεια για εγκατασταση πιατου (nova)

mour76

New member
1 October 2008
62
Εχω εγκαταστησει μια κεραια nova μονος μου, και βλεπω μια χαρα.
Απλα ηθελα να ρωτησω επειδη στις ρυθμισεις , μου γραφει
"ενταση σηματος" : 55-60%
και "ακριβεια": 100%.
ειμαι οκ ετσι?
κουνοντας δεξια-αριστερα το πιατο δεν αλλαζει κατι προς το καλυτερο, και πανω-κατω επισης.
τι λετε?

Ευχαριστω

Η ακρίβεια σήματος (ποιότητα σε άλλους δέκτες) είναι που σε ενδιαφέρει πιο πολύ, η ένταση σήματος δεν παίζει τόσο ρόλο και εξαρτάται από παράγοντες όπως τον τύπο LNB που χρησιμοποιείς και τα μέτρα καλωδίου από τον δέκτη ως το LNB...

Άστο όπως είναι...

Καταρχή, συγχαρητήρια για το κατόρθωμα σου να εγκαταστήσεις πιάτο Νova. Αν μιλάμε για 60cm πιάτο τότε συγχαρητήρια και για την λήψη τύπου 60% ! Η ένδειξη % διαφέρει απο συσκευή σε συσκευή.

Φίλε, αν είναι μόνο για Νova, μην ασχολήσε. Ούτε καν χρειάζεται να είσαι μέλος σε αυτά τα Φόρα. Βίδωσε το πιάτο και άστο όπως είπε και ο αδελφός Sotos.

Θανάσης

:) καταλαβα οκ!
sorry αλλα εμενα μου ειναι υπερ αρκετο το nova για αυτα που θελω να δω :)
Το νεο "προβλημα" που προεκυψε ειναι οτι θελω να αλλαζω καναλι του δεκτη απο αλλα δωματια (μιας και βλεπω σε ολες τις TV nova).
καμια οικονομικη και αξιοπιστη προταση?

Φαντάζομαι χρησιμοποίησες απλό διακλαδωτή για τις τηλεοράσεις σου.

Είναι λίγο περίπλοκο αν θέλεις να αλλάζεις κανάλια σε όλες τις τηλεοράσεις γιατί αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις emulator. Αυτό σημαίνει επίσεις ότι χρειάζεσαι συσκευές με LAN ehternet port οι οποίες να είναι καλωδιομένες μεταξύ τους.

Δεν χρειάζεσαι High Definition συσκευές με την Nova γιατί ώς γνωστό η Nova δεν έχει ποιότητα στην εικόνα. Και η πιο φτηνή συσκευή είναι αρκετή φτάνει να έχει LAN ehternet port. Οικονομική πρόταση; Dreambox 500 Clone η και χειρότερα.

Εντάξει?

χμ...
εχω δει κατι πραγματακια με κεραιακι που "κολανε" πανω στον δεκτη της Nova και εχεις ενα αντιστοιχο στην αλλη τηλεοραση και με το τηλεκοντρολ της nova αλλαζεις καναλια στον δεκτη.
Επισης εχω κατι αλλο που προσαρμοζεται στην πριζα της κεραιας και δινει εντολες μεσω του καλωδιου στο τηλεκοντρολ?
Ειναι κατι τετοιο αυτο που μου προτεινεις? κανα site?

Αν εννοείς αυτά που προτείνω εγώ, τέτοιες συσκευές είναι, αναμεταδίδουν το σήμα ήχου/εικόνας και μεταβιβάζουν τις εντολές από το τηλεχειριστήριο στον δέκτη...

Παρεμπιπτόντως, από το skroutz βγαίνουν σχετικά λίγα αποτελέσματα στην αναζήτηση, περισσότερα θα βρεις στο google ψάχνοντας για av link

http://www.google.gr/search?hl=el&s...20&q=av+link&btnG=Αναζήτηση&meta=cr=countryGR

Last edited:
το σημα το εχω στειλει σε 3 τv αλλα εισαι στην tv2 που δεν ειναι ο δεκτης και πρεπει να πας στο σαλονι στον δεκτη να αλλαξεις καναλι και να ξαναπας πισω στην tv2 :BDGBDGB53:

αυτο θελω

Ναι, αυτό μπορείς να κάνεις με το av sender (ή av link), μπορείς να στέλνεις και τον ήχο/βίντεο, αλλά και να τηλεχειρίζεσαι τον δέκτη από άλλη θέση. Δες καλύτερα και αυτό το λινκ από το google (το έβαλα και στο προηγούμενο μήνυμα) που έχει περισσότερα αποτελέσματα από το skroutz,

http://www.google.gr/search?hl=el&s...20&q=av+link&btnG=Αναζήτηση&meta=cr=countryGR

και ελεγα οτι γλιτωσα με τα ασυρματα με τα καλωδια που εδωσα το σημα και τωρα παλι ακτινοβολια? :(
Κατι σε σκετο remote control sender δεν θα υπαρχει λετε ε?

Καλησπερα και απο μενα,

Ειμαι πολυ καινουργιος στο ολο θεμα και προσφατα πηρα Nova.

Μου ζητησαν 70-80 για να μου τοποθετησουν το πιατο....:bigcry: πραγμα που θεωρω απαραδεκτο. Ηθελα να προσπαθησω να το συναρμολογησω μονος μου αλλα το αλλο απαραδεκτο που ειδα εινα οτι δεν εχει καθολου οδηγιες μεσα στο κουτι. Πρεπει να το κανουν επιτηδες για να φωναξεις τεχνικο.Δεν εξηγηται διαφορετικα!!Τωρα θα μου πειτε σιγα το πραγμα 10 βιδες ειναι ολες και ολες....αλλα θα ηθελα να υπηρχε ενας οδηγος μιας και θελω να ειμαι πολυ προσεκτικος. Γενικα "πιανουν τα χερια μου" αλλα δεν θελω να το διακυνδυνεψω.
Μπορει καποιος να με βοηθησει?
Ευχαριστώ

θέλω να πιστεύω ότι όσοι έχουν προσπαθήσει να εγκαταστήσουν μόνοι τους την κεραία η ασχολούνται συνεχώς μαζί τις δεν το κάνουν για να γλιτώσουν τον τεχνικό και τα x λεφτά αλλα για την αγάπη και την τρέλα για τα δορυφορικά
η ακόμα καλύτερα για να το δεις στο τέλος και να πεις ότι το έφτιαξες μονο σου

δλδ πόσα χρήματα θεωρείς ότι πρέπει να ανταμείβεται ένας (σωστός και όχι παρατρεχάμενος)τεχνικός για την δουλειά αυτή ?

είσαι σίγουρος ότι είναι απλά 10 βίδες ?

δεν είναι σωστό να μειώνουμε τις γνώσεις τους και την επένδυση που έχουν κάνει στην δουλειά τους με χρήμα και χρόνο
ειδικά τις γνώσεις τους τις προσφέρουν δωρεάν εδώ και σε αλλα forum και εύκολα μπορείς να βρείς οδηγό εγκατάστασις δορυφορικού εξοπλισμού

Re: Απάντηση: βοηθεια για εγκατασταση πιατου (nova)

θέλω να πιστεύω ότι όσοι έχουν προσπαθήσει να εγκαταστήσουν μόνοι τους την κεραία η ασχολούνται συνεχώς μαζί τις δεν το κάνουν για να γλιτώσουν τον τεχνικό και τα x λεφτά αλλα για την αγάπη και την τρέλα για τα δορυφορικά
η ακόμα καλύτερα για να το δεις στο τέλος και να πεις ότι το έφτιαξες μονο σου

δλδ πόσα χρήματα θεωρείς ότι πρέπει να ανταμείβεται ένας (σωστός και όχι παρατρεχάμενος)τεχνικός για την δουλειά αυτή ?

είσαι σίγουρος ότι είναι απλά 10 βίδες ?

δεν είναι σωστό να μειώνουμε τις γνώσεις τους και την επένδυση που έχουν κάνει στην δουλειά τους με χρήμα και χρόνο
ειδικά τις γνώσεις τους τις προσφέρουν δωρεάν εδώ και σε αλλα forum και εύκολα μπορείς να βρείς οδηγό εγκατάστασις δορυφορικού εξοπλισμού

Ναι ok...δεν εχω τρελα με τα δορυφορικα sorry τι να κανουμε.....κρεμασε με !!!! Εναν οδηγο ζητησα για να το φτιαξω μονος μου ...αν τα καταφερω.
Δεν ειναι το χομπυ μου ο συγκεκριμενος τομεας.Θελω απλα να το φτιαξω και να βλεπω.
Δεν ηξερα οτι το site απευθυνεται μονο για οσους ασχολουνται επαγγελματικα η σαν χομπυ. Sorry για την ενοχληση κιολας. Και συγνωμη που λέω και την αποψη μου περι τιμων εγκαταστασεων....

Παρακαλω καποιος Admin να διαγραψει το account μου.

@maximusII: με την πρώτη απάντηση που δε σου αρέσει, ζητάς να διαγραφείς; Αν ήταν έτσι δε θα είχε μείνει κανείς στα φόρα.

Δε μπορώ να σου δώσω οδηγίες για το πιάτο της nova, γιατί δε το έχω βάλει ποτέ μου. Αλλά γενικά δεν είναι και πολύ δύσκολο να στήσεις ένα δορυφορικό πιάτο.

80 ευρώ για το στήσιμο του πιάτου της Nova είναι πάρα πολλά. Για ένα ειδικευμένο τεχνικό είναι υπόθεση 5 λεπτών. Μη δικαιολογούμε τιμές που είναι έξω από κάθε λογική.

Φίλε μου, ρώτα και αλλού, είμαι σίγουρος πως θα βρεις και καλύτερη τιμή.