Βοηθεια για εγκατασταση.

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Θα χρειαστω βοηθεια στο εξης.Θελω να κανω μια κατασκευη ωστε να 'κρυψω'τον βιντεοπροβολεα.Εχω ανοιξει τρυπα διαμετρου 20 εκατοστων στον τοιχο του σαλονιου ετσι ωστε να εγκαταστησω τον βιντεοπροβολεα στο χωλ και προβαλει μεσα απο την τρυπα στην αλλη ακρη του σαλονιου.Με αλλα λογια τερμα ο θορυβος και τελεια κινηματογραφικη αισθηση.Ως εδω καλα.Σε αυτο που χρειαζομαι βοηθεια ειναι τι τζαμακι να βαλω στο ανοιγμα του τοιχου ετσι ωστε να μην εχω απωλειες στην εικονα.Εχει κανεις κανει κατι παρομοιο?θα υπαρχουν διαθλασεις ή απωλειες εαν περναει μεσα απο τζαμι η εικονα?

Ίσως στα φωτογραφικά, υπάρχουν φίλτρα που είναι μόνο για σκόνη, αλλά με τέτοια διάμετρο ???

Από την άλλη ότι και να βάλεις θα πρέπει να ξεσκονίζετε εύκολα γιατί θα πιάνει σκόνη σίγουρα

Θα πας σε έναν τζαμά και θα του πεις να σου δώσει τζάμι φλόατ (float) 5 χιλιοστών.
Είναι τζάμι με εντελώς επίπεδη επιφάνεια που αν το κοιτάξεις πολύ πλάγια θα δεις στην επιφάνειά του να αντικατοπτρίζονται τα αντικείμενα χωρίς παραμόρφωση.
Δεν θα έχεις καμμία αλλοίωση στην εικόνα σου.

Αποψη μου ειναι να μην παρεμβαλεις οτιδηποτε μεταξυ φακου οθονης, ειδικα οταν εχεις εναν αθορυβο προβολεα οπως ο BenQ 8720. Επισης φροντισε να "αναπνεει" ο προβολεας..

Κι όμως ένα καθαρό και επίπεδο γυαλί δεν επηρεάζει καθόλου την εικόνα.
Με μόνη προϋπόθεση να είναι τελείως κάθετο στο φακό και όχι πλάγια. Δοκιμάστε το.

Μιχαλη θα το δοκιμασω.Κανω μια καλη κατασκευη που θα σας στειλω φωτογραφιες μολις ολοκληρωθει.Τακη ο εξαερισμος θα ειναι κατι παραπανω απο ιδανικος με ιονιστη-κλιματιστικο διπλα στον προβολεα.