Βοηθεια για εναν πιθανο δορυφοριστη...

Tzimakos

AVClub Enthusiast
13 November 2007
733
Γεια χαρα παιδια διαβαζω εδω και καιρο το φορουμ και ομολογω πως με εχετε ψιλοβαλει στην πριζα οντας ηδη λατρης των ταινιων και ντοκυμαντερ ποσο μαλλον σε hd και σκεφτομαι να αγορασω και γω δορυφορικο εξοπλισμο hd..

Και ερχομαι λοιπον να σας ρωτησω..Εφ οσον δεν εχω σκοπο να δινω παραπανω λεφτα σε συνδρομες καθε μηνα αξιζει να κανω αυτη την κινηση?
Υπαρχει αρκετος αριθμος αξιολογων ελευθερων καναλιων κυριως με θεματολογια ταινιων και ντοκυμαντερ αλλα και αθλητικων αγωνων και σε hd?

Πολυ απλα... Οχι δεν υπαρχουν ελευθερα καναλια με ταινιες ντοκυμαντερ και ποδοσφαιρο!

Εαν βάλεις ένα τεράστιο πιάτο στις 28 μοίρες έχει μπόλικο πράμα στα αγγλικά ...

επίσης στον hellas αναμένεται να δώσει η ERT-OTE HD ελληνικά κανάλια , αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι φέτος ή σε 5 χρόνια ...

Οσο για το free ποδόσφαιρο , αρκετά παιχνίδια παίζονται σε ελεύθερα κανάλια ( γερμανικά ) στις 19 μοίρες , αλλά μην ψάχνεις SuperLeague , μόνο στα ελληνικά κανάλια υπό την Nova ή τα ελεύθερα ( ERT world ελεύθερο σε hotbird και hellas sat , ΣΚΑΙ στον hellas sat ως ελεύθερο )

Last edited:
www.liveonsat.com live sports σε ποιο δορυφόρο και ποιο κανάλι ( μπλε κλειδωμένα - κόκκινα ξεκλείδωτα )

Επίσης μερικές συνδρομές έχουν πολύ χαμηλό κόστος , 200-300 ευρώ το χρόνο ... Το British SKY το θεωρώ ότι καλύτερο μπορείς να βρεις ...

Αν ασχοληθείς με δορυφορική και μάλιστα ΗD θα βάλεις το χέρι στη τσέπη πολυ βαθειά

ε αν επαληθευτουν οι φημες για euro και ολυμπιακους φανταζομαι θα υπαρξουν και φτηνοτερες λυσεις.

Re: Απάντηση: Βοηθεια για εναν πιθανο δορυφοριστη...

επίσης στον hellas αναμένεται να δώσει η ERT-OTE HD ελληνικά κανάλια , αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι φέτος ή σε 5 χρόνια ...

αμα δε βγει συντομα η ανακοινωση...

Απάντηση: Re: Βοηθεια για εναν πιθανο δορυφοριστη...

ναι αλλα το

αλβανικο θελει συνδρομη

και το

ελβετικο ειναι μπερδεμα...

Κανένας δε έχασε εικόνα στο ελβετικό ( από ότι θυμάμαι ) και αν θες δίνεις 800 ευρώ στην Nova ή 230 στο αλβανικό ( μικρό το κόστος στην τελική )

Οχι παιδια εγω σκεφτομουνα για δεκτη κατι τετοιο http://shop.anixehd.tv/product_info.php?info=p586_Comag-HDTV-Sat-Receiver--HD-S-CI-100.html και ενα οικονομικο πιατο καθως και δεν ξερω ποσα lnb..Τωρα για το τερας που μου λες εσυ νικο χλωμο εως κατασπρο το βλεπω δε θελω να πιασω συνομιλιες εξωγηινων...

Και εγώ εξωγήινος είμαι , μια χαρά συνομιλάμε !

Πρώτον , μην πάρεις δέκτη με μία θύρα CI , θα σου χρειαστούν τουλάχιστον 2 ...
δεύτερον α)με μικρό πιάτο δεν μπορείς να βάλεις πολλά lnb , όσο μεγαλώνει το πιάτο τόσο πιο πολλά lnb μπορείς να βάλεις
δεύτερον β)κινητό πιάτο εφόσον είναι σε ένα δέκτη , σταθερό/ά πιάτα με πολλαπλά lnb άμα έχεις 3-4 δέκτες ( πχ πολυκατοικία )
τρίτον κανένας δεν είπε να πάρεις το τέρας πιάτο , όμως αρκετά κανάλια πιάνονται και με 1.2 πιάτο ( που γίνεται εύκολα κινητό ) και στις 28 μοίρες
τέταρτον σε μονοκατοικία είναι άλλη φάση ! εκεί βάζεις μεγάλο πιάτο στον κήπο και είσαι χαλαρά ...

Last edited:
Τωρα ηθελα να σε ρωτησω καποια πραγματα..

1.Τα ci τι ειναι?Αν ειναι οπως υποψιαζομαι κατι σε σχεση με τις συνδρομητικες καρτες τοτε δε με απασχολουν γιατι οπως ειπα θα προσανατολιστω στα ελευθερα..

2.Μενω σε πολυκατοικια και στο μπαλκονι δεν μπορω να βαλω πιατο..οποτε που αλλου μπορει να μπει?Μπορει να καρφωθει εξωτερικα σε τοιχο?Μαλλον δεν εχω πολλες επιλογες ετσι?Επισης εχω το δικαιωμα να βαλω τιποτα στην ταρατσα της πολυκατοικιας η οχι?

3.Σε ενα πιατο 1-1.2m ποσα lnb μπορουν να μπουν?Καθε lnb που βαζεις πιανεις και ενα δορυφορο?

4.Στο κινητο πιατο απ οτι υποψιαζομαι σου πιανουν λιγο πισινουλη?

1) Common Interface , είναι η είσοδος για μοντούλες που "χαρίζουν" και για μοντούλες για αποκωδικοποίηση καρτών ( υπάρχει η φήμη για 50 ευρώ εφάπαξ από hellas ΕΡΤ HD κανάλια , καλό είναι να κρατάς μία πισινή )
2) Σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους ενοίκους μπορείς να βάλεις στη ταράτσα ( ή ότι λέει ο κανονισμός , εμείς δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε σε αυτό )
Η καλύτερη φάση είναι να βάλετε όλοι μαζί , με κόστος 30-40 ευρώ , και ίσως να είναι και συμβατό με την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση για κεραία επίγειων καναλιών ( αν έχει γίνει σωστή δουλειά , σπάνια όμως ) αλλιώς λίγο παραπάνω

3) και 100 μπορούν να μπουν , ομως όσο απομακρύνεσαι από το κέντρο , τόσο το lnb κατεβάζει κανάλια που αντιστοιχούν σε μικρότερο πιάτο

4) αμα πάρεις κινητό πακέτο είναι 300 ευρώ όλα μαζί ( μπορεί και παραπάνω , ανάλογα τι σου δίνει , υπάρχουν διάφορα πακέτα και το πιο φτηνό ίσως να μην είναι και το καλύτερο ) Απλά πιάνεις ότι βλέπεις ( από ανατολικά εως δυτικά , προϋποθέτει καλή ορατότητα στο σημείο εγκατάστασης ...

Εαν μπορείς να συνεννοηθείς για πολυκατοικία , η μόδα είναι η εξής ...
2lnb σε 1μέτρο πιάτο κεντραρισμένο στις 19,2 μοίρες και παράπλευρα στις 13 μοίρες
και 2 lnb σε 1,5μέτρο πιάτο , κεντραρισμένο στις 28 μοίρες και παράπλευρα οι 39 μοίρες

Αυτό το setup καλύπτει όλους τους δέκτες ( diseqc 1.0 ) ενώ πιάνεις όλα αυτά που θες να δεις χωρίς καθυστέρηση

κάθε lnb θα είναι quattro , ώστε να μπει πάνω σε switch ( 1 switch παίρνει 1 lnb από το οποίο φεύγουν 4 καλώδια και μοιράζει σε 4 δέκτες ) με δυνατότητα να συνδέσεις όσους δέκτες θέλεις
ένα switch παίρνει 4 καλώδια από το lnb και μοιράζει σε 4 δέκτες
εαν θες να μοιράσεις 4 lnb θες 4 switch κατά μήκος για 4 δέκτες
εαν θες να μοιράσεις 1 lnb σε 16 δέκτες , θες 4 switch κατά πλάτος
εαν θες να μοιράσεις 4 lnb σε 16 δέκτες , θες 4x4=16 switch κατά μήκος και πλάτος ( μην σε φοβίζει το κόστος μπορεί να σου κάνει καλή έκπτωση )

Αλέξανδρε ελπίζω να μην έκανα κάποιο λάθος , περιμένω επιβεβαίωση για το σύστημα ...

Με αυτα τα δυο πιατα πιανεις ολους τους δορυφορους? (μαλλον βλακεια ειπα αλλα μικρος ειμαι θα μαθω)..Επισης αν δεν το κανουμε σαν πολυκατοικια εγω για παρτη μου τι επιλογες εχω?
Ο δεκτης που σου εδειξα εχει εστω και ενα ci?

για να παρεις μια ιδεα....

5x8_install_help.gif

μου πηρε 1 ολοκληρη ωρα να τα "περασω μεσα στο σπιτι... ασε έσκασα

11.jpg