Βοήθεια για επέκταση καλωδίου surround ηχείων

Tsopanis1984

New member
19 November 2014
3
Καλήσπερα, πρωτο μου post και αν εχει ανοιξει ξανα το θεμα ζηταω συγνωμη ..

Αγορασα το samsung HTH4500R το προβλημα ειναι το εξης:(πρωτη αγορα home theater)

Tα πισω surround ηχεια θελουν προεκταση. Το ενα θα εχει περιπου 10μ και το αλλο 14μ , η συνδεση των ηχειων στο av ειναι με 4.2mm connectors.
Και τα τωρα ερχονται η ερωτησεις..
Πως να κανω τις προεκτασεις; να τα κοψω και να βαλω κλεμα, να κανω την ενωση στριφτα ή με καλαι;σκεφτομαι μετα να βαλω και θερμοσυστελομενο

Αλλη μια λυση που βρηκα ειναι αυτη
http://www.ebay.ca/itm/12ft-speaker-extension-cable-wire-cord-Samsung-Home-Theater-4-2mm-pitch-Read-/221504880536?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3392b83f98

αλλα μου φαινεται ακριβη.
Να εχουν το ιδιο μηκος τα καλωδιο (κατι τετοιο διαβασα στο φορουμ);
και τελος τι καλωδιο να επιλεξω;(παχος, ποιοτητα, κτλ)

[h=1][/h]

Re: Αρχαριος!βοηθεια με προεκταση πισω surround ηχεια

σε αντιστοιχο θεμα με pioneer all in one εβαλα κλεμα

απο θεμα καλωδιου τι επελεξες; και την διαφορα στα μετρα των καλωδιων;

Απάντηση: Αρχαριος!βοηθεια με προεκταση πισω surround ηχεια

τα καλωδια πρεπει να εχουν το ιδιο μηκος...

Η κλεμα μπηκε ωστε να συνδεθει ο av receiver με καλωδια που εβγαιναν απο τον τοιχο (και κατεληγαν στις πριζες πισω ηχειων), οποτε δεν ασχοληθηκα ιδιαιτερα με το θεμα μηκος καλωδιων. Φανταζομαι λενε να εχουν το ιδιο μηκος ωστε να μην υπαρχει διαφορα στην αντισταση και στο lag? Δεν εχω ιδεα τι γινεται μεσα στον τοιχο, περα απο οτι το καλωδιο που βγαινει απο τον τοιχο ειναι αρκετα χοντρο (οποτε χαμηλης αντιστασης). Τα πισω ηχεια μου ειναι της πλακας, οποτε δεν νομιζω αυτοι οι παραγοντες να μου δημιουργουν ιδιαιτερο προβλημα :)

Μην σκας για το ίδιο μήκος. Απ' ότι κατάλαβα, τα καλώδια είναι ήδη περασμένα στον τοίχο μέσα σε κανάλια, ή έχεις έτοιμα τα κανάλια και θέλεις να περάσεις καλώδια;

Αν συμβαίνει το δεύτερο, ένας βασικός παράγοντας είναι το καλώδιο να είναι αρκετά εύκαμπτο για να περάσει μέσα από το κανάλι. Το κόκκινο-μαύρο που θα βρεις σε όλα τα καταστήματα με ηλεκτρικά είναι η καλύτερη λύση. Το 2.5 mm2 είναι το ιδανικό για μεγάλες αποστάσεις, αλλά μπορεί να έχει δυσκολία να περάσει μέσα από τα κανάλια, οπότε μπορείς να πας σε πιο λεπτό, 1.5 mm2.

Μεσα απο καναλακι θα τα περασω. Το καλωδιο που απο την μανα του εχει πρεπει να ειναι 0,5mm2 μονοκομματο (αν μπορω να το πω ετσι) οποτε πρεπει να το κοψω καπου στην μεση και βαλω το μπαλωμα (ή τσοντα).Οποτε να επιλεξω την διατομη 0,5 ή αυτην που μου προτεινεις;