Βοήθεια για επιλογή βελτιστου τροπου σύνδεσης projector-HTPC-Plasma TV-Yamaha rxv1700

Downhill

New member
16 October 2007
96
Πρόσφατα αγόρασα τον Benq 1070+ και μπήκα σε ευχάριστες περιπέτειες.

TV panasonic TH42PX80 (720p)
projector Benq 1070+
A/V Yamaha rxv1700

το πρόβλημά μου ειναι το εξής. Το PC εχει μονο μια εξοδο HDMI. Το ίδιο και ο ενισχυτής.
Μεχρι στιγμής ειχα το PC απευθείας συνδεδεμενο στην TV

τωρα με την αγορα του προτζεκτορα ειμαι αναγκασμένος να κανω μία απο τις δύο επιλογες

α) Συνδέω το PC μεσω VGA στην TV. Χανω λίγο σε ποιότητα αλλα ετσι απελευθερώνω την HDMI για τον προτζεκτορα. Αλλωστε τις ταινιες πλεον θα τις παίζω κυριως με τον μπενκ. (βεβαια θα μου λειψουν τα μαυρα της πανυ)

β) Αγοραζω ενα σπλίτερ για την HDMI που βγαινει απο το pc. Ωστόσο διαβασα οτι εκτός του οτι τα σπλίτερ ειναι και λίγο να σου "κατσουν" για να κλειδωσουν με τις συσκευες σου, εχουν και το μειον οτι κλειδώνουν στην χαμηλότερη απο τις 2 αναλύσεις. Εμένα η τιβι μου ειναι 720. Αυτό σημαίνει οτι στην περιπτωση του σπλιτερ και ο προτζεκτορας θα προβάλλει μονο 720?

τι προτείνετε?

Από ότι κατάλαβα υλικό υψηλής ανάλυσης θα στέλνεις μόνο στον Benq από δω και πέρα. Άρα βάλε εκεί την HDMI απ' ευθείας.

εγω θα προτιμουσα να διατηρουσα το hdmi και στις 2 συσκευες. αλλα αν ειναι το σπλιτερ να μου ριξει την αναλυση του προτζεκτορα στα 720 τοτε αν δεν υπαρχει καποια αλλη λυση θα πρεπει να καταφύγω στο (α)

αν δωσω με σπλιτερακι σήμα και στον προτζεκτορα και στην τιβι και ορισω την τηλεοραση (παρότι δεν ειναι native) σε αναλυση 1080 μεσω της καρτας γραφικων, το σπλιτερακι θα κλειδωσει στα 1080 ή στην native της tv που ειναι 720?

Η τηλεόρασή σου δέχεται και σήμα 1080p, οπότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη συνδεσμολογία που έχεις κατά νου...

αρα πρεπει να βρω ενα σπλιτερακι που να μου κανει την δουλεια μου και να ρυθμισω την αναλυση του hdmi στο 1080? ευχαριστω!