Βοήθεια για επιλογή επίπεδου πιάτου για COSMΟΤΕ TV από εξωτερικό

alekons

New member
18 July 2006
20
Αθήνα
Γειά στην κοινότητα,

Διαμένω στην ελβετία και θα ήθελα να βάλω ΟΤΕ TV. Γνωρίζω τι χρειάζεται για αγορά/ενεργοποίηση αλλά έχω ενα συγκεκριμένο πρόβλημα (όπως πολλοί στο εξωτερικό) με το πιάτο. Μπορώ να τοποθετήσω μόνο στο μπαλκόνι μου συνεπώς πηγαίνω σε λύση πιάτου flat.
Απο την εμπειρία σας πιά θα ήταν μία αποδεκτή λύση χωρίς προβλήματα λήψης. Ενα παράδειγμα ειναι το selfsat HD30 (http://www.selfsat.com/01_selfsat/home.html).

Σας ευχαριστώ
Αλέξης

Re: Βοήθεια για επιλογή επίπεδου πιάτου για ΟΤΕ TV από εξωτερικό

Μια λυση ειναι κλασικό κατοπτρο και να το "κρυψεις" χαμηλά και πισω απο το μπαλκόνι ωστε να μη φαινεται. Διαφορετικά θελεις την Selfsat H50D με τα 36.1db gain. Αποδοση σχεδον αντιστοιχη με κατοπτρο 80 εκατοστων.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Αυτό ακριβώς ψάχνω ενα flat πιάτο στο μέγεθος ενός αντίστοιχου συμβατικού 80-100cm. Δηλαδή όσο ανεβαίνει το gain τόσο καλύτερα ?

Όσο μεγαλύτερο Gain τόσο πιο εύκολη λήψη. Επίσης μικρότερο πιάτο μικρό Gain, μεγαλύτερο πιάτο μεγάλο Gain.

Ειχα την Η30D η οποια δημιουργουσε θεματακια εδω και εκει απο αποψη ληψης. Αυτη που σου ανεφερα παραπανω ειναι το υψηλότερο που κυκλοφορει σε selfsat και δε θα εχεις κανενα προβλημα.

Κάποια εναλλακτική σε άλλη μάρκα έχεις να προτείνεις ;

Υπαρχει η megasat, η οποια ειναι μαλλον spin-off της selfsat, ωστόσο η καλύτερη προταση της ειναι σε 33 db. Τα 3db μετρανε. Εχω δει ανα καιρους κατι noname κινεζικες αντιγραφες, αλλα δε θα κοιτουσα κατι τετοιο. Αν θελεις σε επιπεδη κεραια θα πρεπει να πας σε selfsat.

Ευχαριστώ παρά πολύ για τις συμβουλές και το χρόνο σου.

Να 'σαι καλα. Καλη επιτυχια.

Καλησπερα σε ολους. Ιδια περιπτωση κι εγω αλλα στη Γερμανια. Το προβλημα μου ειναι πως ειμαι πανασχετος και δεν ξερω τι εξοπλισμο (περαν του αποκωδικοποιητη που πηρα απο τον ΟΤΕ) θα χρειαστω.Κι επειδη δε θελω να με πιασουν κοτσο εδω θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε τι ακριβως θα χρειαστω ουτως ωστε να το παραγγειλω μονος μου. Ξεχασα να αναφερω πως προβλημα με την διαμετρο του πιατου δεν εχω, ουτε με τον τυπο. Σε μπαλκονι θα τοποθετηθει αν παιζει ρολο. Ευχαριστω προκαταβολικα.

Γράψε μας περιοχή που είσαι στην Γερμανία να σου πουν παιδιά που μένουν κοντά σου τι διαμέτρους έχουν εκείνοι ώστε να βοηθήσεις καλύτερα.

Καλησπερα σε ολους. Ιδια περιπτωση κι εγω αλλα στη Γερμανια. Το προβλημα μου ειναι πως ειμαι πανασχετος και δεν ξερω τι εξοπλισμο (περαν του αποκωδικοποιητη που πηρα απο τον ΟΤΕ) θα χρειαστω.Κι επειδη δε θελω να με πιασουν κοτσο εδω θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε τι ακριβως θα χρειαστω ουτως ωστε να το παραγγειλω μονος μου. Ξεχασα να αναφερω πως προβλημα με την διαμετρο του πιατου δεν εχω, ουτε με τον τυπο. Σε μπαλκονι θα τοποθετηθει αν παιζει ρολο. Ευχαριστω προκαταβολικα.

Μιλησες για διαμετρο κατοπτρου. Εχεις ρωτησει και επιτρεπεται απο τη κοινοτητα σου να το εχεις στο μπαλκονι; Αν επιτρεπεται, μη πας σε επιπεδο κατοπτρο. Ειναι πολυ ακριβότερα και δεν αποδιδουν τοσο καλα όσο τα κλασικά "πιατα" που λεμε.
Ενδεικτικά, ενα κλασσικό παραβολικό κατοπτρο:
parabol_1__81311.png

Eνα ακριβουτσικο επιπεδο κατοπτρο:
SELFSAT_H50D.jpg

Δες τι μπορεις να εχεις και εδω ειμαστε να βοηθησουμε. Απο επιπεδα κατοπτρα παντως το H50D θα σε καλυψει ή σε κλασσικο κατοπτρο, ενα διαμετρου 80εκατοστα και πανω.

Καλησπερα. Στο Μοναχο βρισκομαι παιδια. Οχι, δεν ενδιαφερομαι για επίπεδο, δεν ηθελα να ανοιξω νεο τοπικ και ποσταρα εδω απλως. Προβλημα παντως δεν εχω, εχουν ακομα 2-3 εξ αλλου.

Πάρε τότε ό,τι πιο οικονομικό σε αλουμίνιο, 80 εκατοστά και πάνω.

Πάρε τότε ό,τι πιο οικονομικό σε αλουμίνιο, 80 εκατοστά και πάνω.
Οπερ και εγεννετο!! Ευχαριστω πολυ!

Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή επίπεδου πιάτου για ΟΤΕ TV από εξωτερικό

Σκέφτομαι και εγώ για επίπεδο πιάτο .αν και λιγο ακριβό σκέφτομαι για το HD50. Με προβληματίζει όμως λίγο η εγκατάσταση επειδή είμαι λίγο άσχετος απο εγκαταστάσεις με το θέμα θα χρειαστεί να βρω κάποιο τεχνικό ;η μόνος και ο θεός βοηθός ; Σκέφτομαι να την βάλω στο μπαλκόνι . Επίσης μένω Λονδίνο στην ταράτσα υπάρχει έτοιμο δορυφορικό πιάτο λέτε να Βλέπει το δορυφόρο για λήψη ΟΤΕ TV; Ευχαριστώ

Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή επίπεδου πιάτου για ΟΤΕ TV από εξωτερικό

Επίσης μένω Λονδίνο. Στην ταράτσα υπάρχει έτοιμο δορυφορικό πιάτο. Λέτε να βλέπει το δορυφόρο για λήψη ΟΤΕ TV;
Πολύ δύσκολο. Το πιο πιθανό είναι να βλέπει 28.2°E.

H αληθεια ειναι πως με ειχε ταλαιπωρησει η εγκατασταση. Πανε πολλα χρονια και δε μπορω να πω αν ηταν το κατοπτρο ή η δικη μου απειρια. Αν εχεις αποφασισει να το αγορασεις ομως και αφου εχεις κοιταξει αν εχεις καθαρο οριζοντα στη στοχευση, δοκιμασε το ή παρε κανενα φιλο ή γνωστό για βοηθεια. Όλοι καπως ετσι ξεκινησαμε..