Χαιρετώ άπαντες.
Εδώ και λίγο καιρό πήρα την απόφαση να στήσω ένα home cinema, χωρίς όμως να έχω την δυνατότητα μόνιμης εγκατάστασης είτε της οθόνης είτε του προβολέα. Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα να ψάξω προβολείς short-throw και φορητές οθόνες.
Λίγα λόγια για τα τεχνικά του χώρου:
- ο προβολέας μπορεί να τοποθετηθεί από 1.8 έως 2.2 μέτρα από την οθόνη
- η απόσταση θέασης είναι περίπου 3.2 μέτρα από την οθόνη
- το επιθυμητό μέγεθος είναι 100'' έως 106''
- εκτός από 1080ρ, επιθυμητό θα ήταν να μπορώ να δω και 3D.
- από άποψη budget, δεν με πειράζει να δώσω κάτι παραπάνω αρκεί το αποτέλεσμα να είναι καλό.
Μέχρι στιγμής, σχετικά με τον προβολέα, έχω καταλήξει στους Benq W1070 i W1070+. Με προβληματίζει όμως το θέμα της οθόνης. Έχω δει τις παρακάτω
1. Visivo Cinema
2. Elite ezCinema Plus
3. Luxburg 100''
Φτηνή μεν, στα review όμως φαίνεται να έχει θέματα.
4. Draper UFS
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Εδώ και λίγο καιρό πήρα την απόφαση να στήσω ένα home cinema, χωρίς όμως να έχω την δυνατότητα μόνιμης εγκατάστασης είτε της οθόνης είτε του προβολέα. Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα να ψάξω προβολείς short-throw και φορητές οθόνες.
Λίγα λόγια για τα τεχνικά του χώρου:
- ο προβολέας μπορεί να τοποθετηθεί από 1.8 έως 2.2 μέτρα από την οθόνη
- η απόσταση θέασης είναι περίπου 3.2 μέτρα από την οθόνη
- το επιθυμητό μέγεθος είναι 100'' έως 106''
- εκτός από 1080ρ, επιθυμητό θα ήταν να μπορώ να δω και 3D.
- από άποψη budget, δεν με πειράζει να δώσω κάτι παραπάνω αρκεί το αποτέλεσμα να είναι καλό.
Μέχρι στιγμής, σχετικά με τον προβολέα, έχω καταλήξει στους Benq W1070 i W1070+. Με προβληματίζει όμως το θέμα της οθόνης. Έχω δει τις παρακάτω
1. Visivo Cinema
Έστειλα ένα email για να μάθω αν και πότε θα υπάρξει διαθεσιμότητα αλλά δεν έχω λάβει απάντηση.
2. Elite ezCinema Plus
Δυσκολεύομαι να βρω πωλητή στην Ευρώπη. Η τιμή της απλής ezCinema στον amazon.co.uk είναι αρκετά υψηλή και αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να το ψάξω περισσότερο.
3. Luxburg 100''
Φτηνή μεν, στα review όμως φαίνεται να έχει θέματα.
4. Draper UFS
Δεν γνωρίζω τιμή ή αν η εταιρία πουλά προϊόντα εκτός Αγγλίας.
Έχετε μήπως κάποια άλλη πρόταση/ιδέα/προτροπή;