Boήθεια για επιλογή οθόνης

djx33

AVClub Addicted Member
26 July 2007
1,713
Tokyo, JP
Γεια σε όλους!

Φτιάχνω σιγά-σιγά το χώρο για να στήσω προβολέα και οθόνη.
Το πανί θα μπει μέσα μέσα σε γυψοσανίδα και θα πέφτει σε απόσταση 15-20 εκ. από τον πίσω τοίχο. Η γυψοσανίδα θα είναι σε ύψος 2,80 μέτρα (40 εκ. κάτω απ'το ταβάνι). Ο προβολέας θα απέχει 5 μέτρα απ'το πανί και η θέση θέασης θα είναι λίγο πιο πίσω, στα 5,4 μέτρα.

Ψάχνω λοιπόν για ηλεκτροκίνητο 16:9, 110 ιντσών. Διαβάζω πολύ καλά λόγια για το Screenline Othello (Flat Vision, δεν χρειάζομαι το Home με το black back γιατί υπάρχει τοίχος από πίσω) αλλά το βρίσκω αρκετά ακριβό. Συγκεκριμένα η τιμή που πήρα απ'το μαγαζί που μου πρότεινε η αντιπροσωπεία (Τηλεοπτική) είναι 1090 ευρώ! Θα'θελα κάτι πιο οικονομικό αλλά εξίσου καλό, αν γίνεται...

Επειδή το κάτω μέρος του πανιού πρέπει να απέχει 90 εκ. απ το πάτωμα, φαντάζομαι ότι πρέπει να το ρυθμίσω πριν το βάλω μέσα στη γυψοσανίδα, έτσι;

Για προβολέα έλεγα τον sony vw40 αλλά μάλλον θα περιμένω για τον 10 που θα έρθει από Οκτώβρη. Αυτό που επείγει είναι να στήσω το πανί γιατί περιμένω τον γυψοσανιδά μου την άλλη βδομάδα και πρέπει να το έχω για να πάρει μέτρα. Θα ακολουθήσουν σιγά-σιγά οι καλωδιώσεις κτλ..

Τελικά η αντιπροσωπεία (Tηλεοπτική) δεν έχει ετοιμοπαράδοτο το ηλεκτρικό Othello 110" (16:9) και αργεί πολύ για να έρθει (πάνω από μήνα).

Οπότε αναγκάστηκα να πάω στο ανάλογο Jago το οποίο φοράει το πανί DLP2006. To βρήκα στα 1.150 (250 παραπάνω απ'το Othello).

Το αγόρασα πολύ επιπόλαια γιατί έπρεπε να το'χα αυτή τη βδομάδα. Eλπίζω να έκανα τη σωστή επιλογή!...