Βοήθεια για επιλογή τηλεόρασης

dimitrisdsg7

New member
28 December 2013
29
Παιδιά καλησπέρα. Αν και έχω αρκετές γνώσεις στο χώρο των κινητών δε θα έλεγα ότι ισχύει το ίδιο από πλευράς τηλεοράσεων... Έχω αρχίσει να διαβάζω το συγκεκριμένο thread από την αρχή αλλά επειδή είναι πολλές σελίδες και αυτή την περίοδο έχω διάβασμα για κάτι εξετάσεις που θα δώσω αλλά και μπόλικο τρέξιμο στη δουλειά σκέφτηκα να κάνω δυο τρεις ερωτήσεις και αν μπορέσει κάποιος ας με βοηθήσει... Λοιπόν ενδιαφέρομαι να πάρω την 6500 σε 40 ίντσες (http://www.e-shop.gr/product?id=PER.157279) και θα ήθελα απλώς να μάθω αν είναι καλή επιλογή σε αυτά τα λεφτά. Ως μέγεθος δε θα ήθελα κάτι παραπάνω. Από κει και πέρα όμως δεν ξέρω τι παίζει με τα άλλα χαρακτηριστικά της. Τι δηλαδή πρέπει να προσέξω. Ξέρω πάντως ότι τα 400Hz CMR που έχει είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό. Το 3d της αξίζει; Και αν ναι πως γίνεται χρήση του;; Δηλαδή βάζοντας τα γυαλιά που έχει στο πακέτο θα μπορώ να βλέπω μια ταινία που έχω κατεβάσει σε 3d ας πούμε μορφή; Δεύτερο, ένας πωλητής σε κατάστημα που ρώτησα μου είπε ότι έχει και κα´τι σαν δορυφορικό δέκτη αν θυμάμαι καλά. Αυτό τι σημαίνει; Οτι θα μπορώ να πιάνω δορυφορικά κανάλια; Γενικά είναι καλή επιλογή σαν τηλεόραση; Σε αυτά τα χρήματα θα προτείνατε (αν και είμαι λίγο samsung fan) κάτι άλλο; Ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα.

Kαλή επιλογή είναι, όπως θα σου πουν και άλλοι , από τις καλές προτάσεις αγοράς γενικότερα. Για τον δορυφορικό δέκτη εννοούσε ο πωλητής ότι είναι ενσωματωμένος, δεν χρειάζεσαι εξτρά δορυφορικό δέκτη δηλαδή, αλλά βέβαια θέλεις κάτοπτρο (πιάτο) στην ταράτσα σου και καλώδιο κεραίας, δεν θα στα δώσει ο δέκτης τα δορυφορικά κανάλια αλλιώς. Το 3d είναι έτσι όπως το λες, θα πρέπει όμως να ενεργοποιήσεις τα γυαλιά αφού είναι active, δεν είναι κάτι δύσκολο, απλά δουλεύoυν με μπαταρίες.
Αν δεν είσαι δορυφορομανής αφού είσαι και φαν της Samsung θα σου πρότεινα να ανέβεις σε ίντσες και να χτυπησεις την 46'' F6400, είναι σε αντίστοιχη ποιότητα εικόνας, χάνεις μόνο τον ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη, σε χρήματα είναι λίγο πιο πάνω αλλά θα χαρείς περισσότερο το 3d (λόγω μεγαλυτερης οθόνης) και τη θέαση αγώνων στο σαλόνι σου. Τα 400hz σε σχέση με τα 200hz που δίνει ο κατασκευαστής δεν έχουν ουσιαστική διαφορά αφού και τα δύο μοντέλα είναι 100ΗΖ πραγματικά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή τηλεόρασης

Kαλή επιλογή είναι, όπως θα σου πουν και άλλοι , από τις καλές προτάσεις αγοράς γενικότερα. Για τον δορυφορικό δέκτη εννοούσε ο πωλητής ότι είναι ενσωματωμένος, δεν χρειάζεσαι εξτρά δορυφορικό δέκτη δηλαδή, αλλά βέβαια θέλεις κάτοπτρο (πιάτο) στην ταράτσα σου και καλώδιο κεραίας, δεν θα στα δώσει ο δέκτης τα δορυφορικά κανάλια αλλιώς. Το 3d είναι έτσι όπως το λες, θα πρέπει όμως να ενεργοποιήσεις τα γυαλιά αφού είναι active, δεν είναι κάτι δύσκολο, απλά δουλεύoυν με μπαταρίες.
Αν δεν είσαι δορυφορομανής αφού είσαι και φαν της Samsung θα σου πρότεινα να ανέβεις σε ίντσες και να χτυπησεις την 46'' F6400, είναι σε αντίστοιχη ποιότητα εικόνας, χάνεις μόνο τον ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη, σε χρήματα είναι λίγο πιο πάνω αλλά θα χαρείς περισσότερο το 3d (λόγω μεγαλυτερης οθόνης) και τη θέαση αγώνων στο σαλόνι σου. Τα 400hz σε σχέση με τα 200hz που δίνει ο κατασκευαστής δεν έχουν ουσιαστική διαφορά αφού και τα δύο μοντέλα είναι 100ΗΖ πραγματικά.

Ευχαριστώ πολύ καταρχήν για την απάντηση σου φίλε μου.
Έσω σκεφτεί κι εγώ για μεγαλύτερη αλλά το σαλόνι μου είναι σχετικά μικρό και θα κάθομαι στα δυόμισι με τρία μέτρα απέναντι από την τηλεόραση και η 46άρα μου φαίνεται κάπως... μεγάλη για κάτι τέτοιο... Όσο για τα hertz με προβλημάτισες λίγο τώρα καθώς δυο τρεις φίλοι που ρώτησα μου είπαν όλοι οτι αυτό είναι το σημαντικότερο και καλά χαρακτηριστικό και ότι τα 400 hz είναι πολύ καλό speck. τώρα αν ισχύει αυτό που μου λες τότε προς τι αυτός ο θόρυβος;

Είναι ο ακηρυχτος πόλεμος των κατασκευαστών περισσότερο παρά η ουσία. Γι αυτό σου πρότεινα να πάρεις το χειροπιαστό προσόν σε ίντσες παρά να επενδύσεις σε ΗΖ που ακόμα και να τα δώσει τα 200 ή 400hz είναι ασυλληπτο για το μάτι να εντοπίσει διαφορές. Αλλά οκ εσύ ξέρεις το χώρο σου.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή τηλεόρασης

Είναι ο ακηρυχτος πόλεμος των κατασκευαστών περισσότερο παρά η ουσία. Γι αυτό σου πρότεινα να πάρεις το χειροπιαστό προσόν σε ίντσες παρά να επενδύσεις σε ΗΖ που ακόμα και να τα δώσει τα 200 ή 400hz είναι ασυλληπτο για το μάτι να εντοπίσει διαφορές. Αλλά οκ εσύ ξέρεις το χώρο σου.

Φίλος μάλλοιν με παρεξήγησες. Δε αμφισβήτησα σε αυτό που μου είπες. Απλά εξέφρασα τον προβληματισμό μου για την άγνοια των φίλων μου που με "διαβεβαίωναν" για την σημαντικότητα των 400 hz και κουραφέξαλα. όπως και να χει, thanks anyway. Με βλέπω αύριο να την παραγγέλνω.

Ξέρω πάντως ότι τα 400Hz CMR που έχει είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό.

Ένα νούμερο "μαϊμού" είναι χωρίς απολύτως καμία αξία όπως όλα τα CMR , XR , MCI και οι λοιπές μπούρδες του μάρκετινγκ...

lg-lcd-cinema3d-motion-clarity-index.jpg

Επειδή βλέπω ότι πολύς κόσμος έχει μπερδευτεί με τα νούμερα και τους ρυθμούς ανανέωσης που ανακοινώνουν οι εταιρείες ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

1- Τα νούμερα που βλέπουμε δίπλα σε όρους μάρκετινγκ όπως MCI (Motion Clarity Index) , CMR (Clear Motion Rate) , PMR (Perfect Motion Rate) , XR (Motionflow) κτλ. δεν αντιστοιχούν σε πραγματική ανανέωση οθόνης.
2- Μια τηλεόραση με μεγαλύτερο αριθμό "μαϊμού" Hz μπορεί να είναι στην πραγματικότητα χειρότερη στην κίνηση από μια με μικρότερο αριθμό

Ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο (στα Αγγλικά) είναι αυτό...

http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57524894-221/what-is-refresh-rate/

Επίσης...

http://hdguru.com/beware-of-phony-lcd-hdtv-refresh-rates/7726/
http://www.rtings.com/info/what-is-the-refresh-rate
http://www.techlicious.com/blog/beware-of-inflated-lcd-tv-specs/
http://www.simplyelectricals.co.uk/knowledge-centre/sony-motionflow-explained.html

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/44629-LCD-LED-LCD-TV-200-Hz-MCI-CMR-XR-PMR-κ-λ-π/page6

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή τηλεόρασης

Φίλος μάλλοιν με παρεξήγησες. Δε αμφισβήτησα σε αυτό που μου είπες. Απλά εξέφρασα τον προβληματισμό μου για την άγνοια των φίλων μου που με "διαβεβαίωναν" για την σημαντικότητα των 400 hz και κουραφέξαλα. όπως και να χει, thanks anyway. Με βλέπω αύριο να την παραγγέλνω.
Μα, τι λες τώρα καμία παρεξήγηση και δεν με αμφισβήτησες εξάλλου! :2thumb22sup:Τώρα για το μέγεθος 40άρα Samsung έχω κι εγώ στα 2,5μ. και είμαι μια χαρά. Με το καλό να την παραλάβεις!

Last edited:
Μα, τι λες τώρα καμία παρεξήγηση και δεν με αμφισβήτησες εξάλλου! :2thumb22sup:Τώρα για το μέγεθος 40άρα Samsung έχω κι εγώ στα 2,5μ. και είμαι μια χαρά. Με το καλό να την παραλάβεις!

Έτσι νόμισα όπως μου έγραψες το "οκ εσύ ξέρεις το χώρο σου":2thumb22sup:. Εντάξει λοιπόν. Όταν έρθει θα γράψω τις εντυπώσεις μου κι εγώ έτσι για το καλό!

Ένα νούμερο "μαϊμού" είναι χωρίς απολύτως καμία αξία όπως όλα τα CMR , XR , MCI και οι λοιπές μπούρδες του μάρκετινγκ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/44629-LCD-LED-LCD-TV-200-Hz-MCI-CMR-XR-PMR-κ-λ-π/page6

Πολύ κατατοπιστικά άρθρα. Θα καθίσω να τα διαβάσω τώρα το βράδυ που έχω ευκαιρία. Πάντως με τα όσα μέχρι τώρα έχω προλάβει να διαβάσω δε βλέπω να αλλάζω την επιλογή μου ως προς το μοντέλο.Ευχαριστώ πολύ παιδιά για όλα.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή τηλεόρασης

Έτσι νόμισα όπως μου έγραψες το "οκ εσύ ξέρεις το χώρο σου":2thumb22sup:. Εντάξει λοιπόν. Όταν έρθει θα γράψω τις εντυπώσεις μου κι εγώ έτσι για το καλό!
Το χώρο στο σαλόνι σου εννοούσα :ernaehrung004: Καλή παραγγελία και γράψε εντυπώσεις. Είναι best seller η τηλεόραση!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή τηλεόρασης

Το χώρο στο σαλόνι σου εννοούσα :ernaehrung004: Καλή παραγγελία και γράψε εντυπώσεις. Είναι best seller η τηλεόραση!

Τελικά αύριο θα κάνω την παραγγελία... Από προχθές που μιλήσαμε έχω μπει στο δίλημμα μεταξύ 40 και 46 (6500 ή 6400). Μέτρησα την απόσταση στο σαλόνι μου. Αν και σύντομα θα αλλάξω σπίτι αλλά σίγουρα και το νέο σαλόνι δε θα είναι μικρότερο από αυτό. Η απόσταση λοιπόν είναι δύο μέτρα και κάτι, κοντά στα δυόμισι μέτρα δηλαδή. Τι θα έκανες εσύ στη θέση μου; Λες να χτυπήσω την 46άρα τελικά; Διάβασα διάφορα μέσα στο φόρουμ για τα νούμερα στα Hz και τα σχετικά και κατάλαβα ότι είναι μαρκετινίστικες μπούρδες περισσότερο παρά ουσία. Από κει και πέρα όμως πιστεύεις ότι οι δύο τηλεοράσεις δε θα έχουν διαφορά στο μάτι ε; Δεν ξέρω τι να κάνω... και η τιμή είναι κοντά σχετικά.... κοντά στα 40 ευρώ διαφορά.. Σκοπεύω επίσης όποια και να διαλέξω από τις δύο να τη συνδέσω με hdmi στο pc μου και να παίζω που και που κανα παιχνίδι αφού και δυνατό υπολογιστή έχω αλλά και ασύρματο πληκτρολόγιο-ποντίκι ώστε να παίζω από την απόσταση που πρέπει. Επίσης ένα άλλο χαζό ίσως ερώτημα: Η τηλεόραση μπορέι να συνδεθεί στο internet μέσω wifi οπότε θα πρεπει να είναι κοντά στο router μου σωστά; Έχει browser ενσωματωμένο ώστε να κάνεις κανονική περιήγηση ή απλά κάποιες εφαρμογές για internet όπως youtube και τέτοια;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή τηλεόρασης

Έχει browser ενσωματωμένο ώστε να κάνεις κανονική περιήγηση ή απλά κάποιες εφαρμογές για internet όπως youtube και τέτοια;

Έχει κανονικό browser , βέβαια μην φανταστείς ότι είναι τόσο εύχρηστος σαν το PC ή ένα tablet αλλά μπορείς να αγοράσεις ένα πληκτρολόγιο πχ. αυτο (το αγόρασα πριν μερικές ημέρες και είναι αρκετά καλό) και να κάνεις και το σερφάρισμα σου.

Παιδιά μην με κράξετε...αλλά εγώ έχω να προτείνω την SONY 46W905...αλλά δεν ξέρω το budget σου!

Παιδιά μην με κράξετε...αλλά εγώ έχω να προτείνω την SONY 46W905...αλλά δεν ξέρω το budget σου!

Εχεις τρελαθει με την tv που αγορασες ετσι???Πολυ καλη tv,την εχω και εγω αλλα η τιμη της τσουρουφλαει...

Εχεις τρελαθει με την tv που αγορασες ετσι???Πολυ καλη tv,την εχω και εγω αλλα η τιμη της τσουρουφλαει...

Φαίνεται ε;!!
πάντως έχει πέσει λίγο η τιμή της.

Αλήθεια για πόσο budget μιλάμε;

και καλο ειναι να μεινει σε αυτα τα λεφτα.... γιατι και εγω μπορει να λιγουρευομαι μια W905 που οντως ειναι κορυφη, αλλα σχεδον τριπλη τιμη για να παρεις την κορυφη δε νομιζω πως ειανι πολυ φρονιμο, εκτος αν τις παντρευεσαι τις τηλεορασεις για 10 χρονια.... Αλλιως σε 2 χρονια θα χτυπας το κεφαλι σου που με τα ρεστα του σημερα θα παιρνεις OLED που θα την σβηνει παντελως...

Παιδιά ευχαριστώ καταρχήν για τις απαντήσεις σας Μέχρι 640 ευρώ λέω να δώσω.Θα μπορούσα να δώσω και λίγα ακόμα αλλά έχω να αλλάξω λάστιχα στο αυτοκίνητο και θέλω κάπου στα 560 ευρώ για αυτά (ήθελα polo GTI... ) οπότε δε με παίρνει για παραπάνω... το θέμα είναι ποια από τις δυο;6500 ή 6400; 40 ιντσες η 46;;;

Λοιπον, καταρχην πας σε 46", ξεχνα τις 40",
αποκει και περα επειδη αποτι καταλαβαινω το οικονομικο παιζει αρκετο ρολο οι επιλογες σου με γνωμονα το 3D και τα 100hz ειναι οι εξης :
46F6100 στα 580ε
46F6320 στα 640ε
46F6400 στα 665ε

Οι δυο τελευταιες ειναι ουσιαστικα οι ιδιες τηλεορασεις οποτε γλιτωνεις το 25αρι και πας στην 6320 χωρις τυψεις και εισαι εντος budget...
Αποκει και περα εγω θα πηγαινα στην 6100 αφου τηρει τις προδιαγραφες, και λογω διαγωνιου (46) δεν υπαρχει περιπτωση να εχει χειροτερο panel απο τις αλλες (εισαι τυχερος σε αυτο) και 60ε κατω θα σου κανουν τα λαστιχα 500 ευρω αντι 560 :P
Μονο θεμα της 6100 που χρηζει σχολιασμου απο τους ειδικοτερους ειναι κατι προβληματα που ειχαν αναφερθει για τον media player που εχανε frames που και που... αν αυτα ισχυουν σε ολα τα μεγεθη και δεν εχουν διορθωθει ακομα, και σε νοιαζει το θεμα media player, τοτε πας στην 6320... Αλλα ας σχολιασουν οι πιο γνωστες!