Βοήθεια για καλώδιο dvi

manio

New member
17 November 2008
2
Καλημέρα,
είμαι νέο μέλος στο forum. Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις σχετικά με τις συνδέσεις και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Θέλω να συνδέσω το pc με την τηλεόραση μου. Η τηλεόραση έχει θύρες hdmi το pc έχει έξοδο dvi-i dual link (δεν ξερω αν αυτό είναι καλό). Διάβασα σε forum πως η κάρτα που έχω (saphire ati hd 3850) υποστηρίζει και ήχο από το καλώδιο dvi. Η ερώτηση μου είναι η εξής: τι καλώδιο ή adapter πρέπει να πάρω για να κάνω τη σύνδεση; Στα καταστήματα βρήσκω μόνο dvi-i απλό και dvi -d (υποστηρίζουν ήχο;) τα οποία δεν ξέρω αν είναι και τα σωστά και αν θα δουλευουν. Αν κάποιος γνωρίζει κάποια μαγαζί στο κέντρο που να πουλάει τέτοια καλώδια ας μου το γράψει. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Καλημέρα,
είμαι νέο μέλος στο forum. Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις σχετικά με τις συνδέσεις και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Θέλω να συνδέσω το pc με την τηλεόραση μου. Η τηλεόραση έχει θύρες hdmi το pc έχει έξοδο dvi-i dual link (δεν ξερω αν αυτό είναι καλό). Διάβασα σε forum πως η κάρτα που έχω (saphire ati hd 3850) υποστηρίζει και ήχο από το καλώδιο dvi. Η ερώτηση μου είναι η εξής: τι καλώδιο ή adapter πρέπει να πάρω για να κάνω τη σύνδεση; Στα καταστήματα βρήσκω μόνο dvi-i απλό και dvi -d (υποστηρίζουν ήχο;) τα οποία δεν ξέρω αν είναι και τα σωστά και αν θα δουλευουν. Αν κάποιος γνωρίζει κάποια μαγαζί στο κέντρο που να πουλάει τέτοια καλώδια ας μου το γράψει. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Η κάρτα σου βγάζει ήχο από τις εξόδους DVI με τη χρήση ενός ειδκού DVI-HDMI adapter που λογικά πρέπει να συνόδευε την κάρτα. Βάζεις αυτόν και μετά καλώδιο HDMI. Αν πάρεις καλώδιο DVI δεν θα περάσει ο ήχος. Αν πάρεις απλό DVI-HDMI adapter πάλι δεν θα περάσει ο ήχος. Χρειάζεσαι τον ειδικό adapter που δίνει η ATI. Αν δεν τον είχε η κάρτα γραφικών, νομίζω μπορείς να τον αγοράσεις online από την sapphire.

Ευχαριστώ πολύ, είχες απόλυτο δίκαιο υπήρχε ανταπτορας στο κουτί που δεν το είχα προσέξει. Δεν ξέρω τι να πω αλλά μου είχε διαφύγει απόλυτα. Να είσαι καλά.

Καλημέρα,

φιλε μου έβγαλε η multirama hdmi σε dvi ότι πρέπει για αυτό που θες 16 euro αν θυμάμαι καλά....