Βοήθεια για μικρά σε όγκο μπροστινά ηχεία.

click

AVClub Addicted Member
27 July 2007
2,368
Σε ένα χώρο γύρω στα 30τμ. χρησιμοποιώ σε home cinema τον μικρό ενισχυτή της ONKYO HT-R340 με τα ηχειάκια που τον συνοδεύουν στο πακέτο. Έχω αντικαταστήσει το woofer με ένα ενεργό 12αρι JBL και ο ήχος έχει βελτιωθεί πάααρα πολύ. Σαν home cinema είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση του, όμως θα ήθελα κάτι παραπάνω ως προς την μουσική, κυρίως για τις χαμηλές συχνότητες, οπότε και σκέφτομαι να αντικαταστήσω τα δύο μπροστινά ηχεία.

Το πρόβλημα είναι ότι λόγω του μικρού σχετικά χώρου θέλω τα ηχεία να είναι όσο το δυνατό πιο κομψά και μικρά. Σε ένα μαγαζί μου πρότειναν τα βιβλιοθήκης CrystalaudioTX-B1, τα οποία και όταν άκουσα έπαθα πλάκα. Όμως βιβλιοθήκη υπάρχει μόνο δεξιά της τηλεόρασης, αριστερά ένα τέτοιο ηχείο μόνο του, ακόμα και με κάποια βάση θα φαίνεται πολύ άσχημο. Άσε που με χαλάνε αισθητικά αφάνταστα τα tweeterάκια που εξέχουν επάνω. Είδα ότι υπάρχουν και σε κολώνες τα CrystalaudioPlasma, αλλά δεν γνωρίζω αν πωλούνται μόνο τα δύο μπροστινά και δεν ξέρω και τι απόδοση έχουν σε σχέση με τα TX-B1 όπως δεν ξέρω και τιμή.

Έχει κανένας να μου προτείνει κάτι για την περίπτωσή μου?

Διόρθωση, στις υψηλές συχνότητες με ενδιαφέρει να βελτιώσω τον ήχο.