Βοηθεια για mp3 player

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,392
Καλησπερα

Σκεφτομαι να αγορασω ενα mp3 player.Μεχρι τωρα για φορητη χρηση χρησιμοποιουσα μονο discman,αλλα τωρα που ειμαι φανταρος δε πολυβολευει.Θα ηθελα κατι βολικο που να περασω μεσα και πολλα τραγουδακια να μην εχω cd απο δω και απο κει.

Το προβλημα μου ειναι οτι αν παρω mp3,θελω σα συσκευη να ειναι σοβαρη και να εχει οσο καλητερη και σωστοτερη ποιοτητα ηχου γινεται,καθοτι εχω και ενα κολλημα με τα καλα ακουστικα,και οτι παρω θα χρησιμοποιηθει με καλης ποιοτητας ακουστικα γενικα.

Ποσο περιπου στοιχιζει ενα ποιοτικο και σοβαρο mp3 player με audiophile ας πουμε ηχητικη προσεγγιση?Εχετε να προτεινετε κατι?Αυτο που θελω ειναι η οσο καλητερη ηχητικη αποδοση,να μπορω να περασω μεσα τη μουσικη οσο το δυνατον πιο ασυμπιεστη γινεται,και η καλη διαρκεια μπαταριας.

+1 για ipod.
Ακομα δεν υποστιριζει τα φλακ, η ηταν μονο στα παλια μοντελα αυτο?

Κοιταξα στα μαγαζια και ειδα το ipod nano(αυτο εννουσατε mini,ετσι?)8gb με 155-159 ευρω καπου,και το ipod touch 8gb με 200 ευρω περιπου.Σαν ποιοτητα ηχου,εχει κανεις εμπειρια με αυτα τα δυο συγκριτικα μεταξυ τους?

Ειδα και στο internet για ενα cowon s9 που λεγεται οτι ειναι κορυφαιο,αλλα μαλλον δεν το εχουν στα μαγαζια εδω απο'οτι καταλαβα.

Επισης γυρω στα 100 ευρω περιπου υπαρχει κατι το οποιο να εχει σοβαρη ηχητικη ποιοτητα(δεδομενου βεβαια οτι και εγω θα περασω μεσα αναλογο υλικο)?Απο καποια αλλη εταιρια ξερω γω?

Για τα cowon εχω ακουσει κι εγω,αλλα δεν εχω καταφερει να τα βρω σε (μη ιντερνετικο) μαγαζι εδω στη Θεσσαλονικη.Παντως αν θες κυριως ποιοτικο ηχο & αυτονομια και υστερα ευκολιες και αλλα φρου-φρου κι αρωματα (οπως η παντελως αχρηστη κατ'εμενα βιντεοκαμερα),δες και τα sony(αναλογα με τα λεφτα που θα διαθεσεις,μπορεις να κινηθεις αναμεσα σε αυτο http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...Sony-E-Series-MP4-Player-8GB-NWZE444B-CEW.htm ,
αυτο που πηρα προσφατα http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...ies-NWZ-S544B-MP4-Player-8GB-NWZS544B-CEW.htm
μεχρι το κορυφαιο http://www.123market.gr/product_info.php?products_id=85852 )

Re: Απάντηση: Βοηθεια για mp3 player

Ευχαριστω για τις απαντησεις.BENZINA,ακριβως αυτο που λες θελω,ποιοτικο ηχο και αυτονομια,τα αλλα δε με πολυενδιαφερουν.

Ενας ξαδελφος μου που ασχολειται και με high end στερεοφωνικα κτλ,μου ειπε να κινηθω σε ipod nano/touch,αν και πρεπει λεει να παρω επιπλεον φορτιστη για να το φορτιζω σε πριζα.

Και τα sony που λες δειχνουν ενδιαφεροντα.

Παντως σε ipod touch και nano,υπαρχει καποια διαφορα στον ηχο μεταξυ των δυο,γνωριζει κανεις που ασχολειται μηπως?

Τελικα παιδια αγορασα το ipod nano 8gb.Ελπιζω να εκανα καλη επιλογη:confused:

Το θεμα ειναι οτι ειμαι ψιλοασχετος με αυτα και τωρα δε πολυξερω πως γινεται η διαδικασια για να περασω τραγουδια απο τα cd που εχω στο computer και μετα στο ipod.Ξερω λιγα πραματα αλλα οχι πολυ καλα,και πρεπει λεει να κατεβασω το itunes κτλ κτλ...Τεσπα,θα βρω την ακρη.

Μια ερωτηση μονο,για να το φορτισω πρωτη φορα,γινεται να χρησιμοποιησω τον ανταπτορα που πηρα για την πριζα,η προτεινεται η πρωτη φορτιση να ειναι μεσω usb απο τον υπολογιστη?

Δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο.. Όπως σε βολεύει..

Με γεια! :smile:

Ευχαριστω Δημητρη!

Το περιεργο ειναι οτι με τον ανταπτορα που αγορασα επιπλεον για φορτιση εκτος pc,δε φορτιζε χθες που πηγα να το βαλω να φορτισει.Αυτος ο ανταπτορας ειναι μαρκας macally και εχει βυσματα για διαφορες χωρες,εγω προσαρμοσα το καταλληλο για τις πριζες μας και το συνδεσα και στο ipod μεσω του usb,το εβαλα στην πριζα και τιποτα.Τωρα πριν λιγο το εφερα να το βαλω στο pc και του εκανα και setup και φορτιζει κανονικα απο το pc.Αλλα απο τον ανταπτορα στην πριζα χθες τιποτα,νεκρο.Μηπως ηθελε πρωτα απ'ολα να κανω set up απο το computer επειδη δεν ειχε ξαναχρησιμοποιηθει?

Μαλιστα...

Κοιταξε να δεις,οταν ξαναπροσπαθησα να το βαλω λιγο να φορτισει τωρα πριν λιγο(με τον ανταπτορα,στην πριζα),ενω ειχε πεσει ελαφρα η μπαταρια απο την πρωτη φορτιση μεσω του υπολογιστη που εκανα το πρωι,παλι δε φορτιζε.Το μονο που εκανε ειναι να μενει ανοικτη η οθονη και να μη σβηνει οση ωρα και να το αφηνα,αλλα δε φορτιζε.Η ενδειξη της μπαταριας δηλαδη δεν εκανε τιποτα...

Θα παω το πρωι να ρωτησω απο κει που το πηρα.

Δεν είναι θέμα ικανότητας παροχής ρεύματος του φορτιστή. Ένας φορτιστής usb που είχα αγοράσει είχε ανταπτοράκι usb σε usb ειδικό για να επιτρέπεται η φόρτιση κάποιων συσκευών μεταξύ των οποίων και το ipod. Μάλλον είναι μια καλή τακτική που ακολουθούν κάποιες εταιρίες για να σε αναγκάζουν να αγοράζεις τους αυθεντικούς φορτιστές...